Naslovna » Memorijali » 14.memorijal 2013 » 14. Memorijal –Ribolov

14. Memorijal –Ribolov

14. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata

Grada Zagreba – Ribolov

subota, 27. travnja 2013.

 

Na ribolovno rekreacijskom centru Granešina održano je natjecanje u športskom ribolovu. Natjecanje je održano u sklopu 14. Memorijala poginulim braniteljima grada Zagreba, koje već tradicionalno organizira udruga HOS-a grada Zagreba, i ujedno je natjecanjem obilježen Dan Udruge športskih ribolovaca invalida domovinskog rata republike Hrvatske. Time je obilježena 15. Obljetnica od osnutka UŠRIDRRH.

 Već ranim jutrom počelo je okupljanje nestrpljivih ribiča, nestrpljivih da što prije zabace udice i ostvare ulov, te time i dobar plasman na natjecanju. Obećane su brojne i vrijedne nagrade, a ribiči obećanjima vjeruju, za razliku od mnogih koji ne vjeruju njihovim pričama. Počelo je sa prijavama natjecatelja, te izvlačenjem brojeva kojima su obilježene pozicije na ribolovnoj stazi. Konačan je broj, 78 natjecatelja, a tim je brojem staza oko jezera ispunjena do posljednjeg mjesta. Počele su pripreme, mjeri se dubina, mijenjaju plovci, provjeravaju mamci. Nervoza pred natjecanje dostiže vrhunac. Točno u 10 sati i 30 minuta glavni sudac g. Pintarić Stjepan, mnogima znan kao Pinta zviždaljkom označava početak natjecanja. Svi natjecatelju užurbano, mnogi i grozničavo uduce uvodu nadajući se brzom ulovu, dok drugom rukom grozničvo bacaju prihranu, vjerujući da su upravo oni priredili za ribu najprimamljiviji specijalitet. Natjecanje se već tradicionalno odvija prema specifičnim propozicijama prilagođenima najtežim kategorijama invalida, te se lovi do deset ulovljenih pastrva, ili dva sata. Tko prvi poviče, gotovo, gotovo, a ima ulovljenih deset komada pastrve, upravo je on pobjednik tog natjecanja. Nije proteklo niti punih dvadeset minuta i začuo se taj oduševljeni povik, gotovo. Pavle Pidručni je prvi ulovi deset komada pastrve na današnjem natjecanju.

 Potom su ubrzo i drugi ribiči najavili svoj kraj, ulovivši deset riba, dok su mnogi ostali na stazi do isteka dva sata od početka natjecanja. Točno u pola jedan sudac je označio kraj današnjeg natjecanja. Ribiči su polagano pakirali svoje vrijedne pribore, skupljali ulov, dok su marljivi suci zbrajali rezultate. Dotle su naši dragi i omiljeni (njima se zaista mora laskati) kuhari privodili kraju raznovrsne i obilne delicije koje su po dodjeli nagrada i proglašenja rezultata bile servirane i ponuđene na kušanje svima nazočnima na centru. U međuvremenu su na centar pristigli i mnogi gosti od kojih ćemo pobrojati samo neke nadajući se da se izostavljeni neće naći pogođeni, jer nama je zaista svaki gost, svaki natjecatelj i posjetitelj i više nego dobrodošao. Tako su na centru bili predsjednik UDHOS ZAGREB Ivan FRIŠČIĆ, dopredsjednik Siniša Šukunda, članovi UO i NO UDHOS ZAGREB, brigadir Miodrag Demo, mr. Miro Laco pročelnik ureda gradonačelnika Milana Bandića, Vidoje Bulum pročelnik ureda za opću upravu, dr. Zvonimir Šostar pročelnik ureda za zdravstvo i branitelje, a na kraju nam se pridružio i gradonačelnik gospodin Milan Bandić. Sve nagrade, a zaista ih je bilo na pretek, podijeljene su na ogromno zadovoljstvo svih, a svi, zaista svi su dobili neku od nagrada.  Nagrade najuspješnijima podijelio je gradonačelnik.

Nakon svega uslijedilo je zajedničko fotografiranje, a potom su svi već dobrano izgladnjeli prionuli obilju hrane i pića.

Redoslijed najuspješnijih:

  -ekipno; 

  1. Mjesto-   HVIDRA DUBRAVA /Fuček Slavko i Fuček Slavko ml./

 2. mjesto-  HVIDRA DUBRAVA /Pavle Pidručni i Vinko Vusić/

3. mjesto-  UDDR Zagreb /Martinčević Branko i Kanceljak Zvonimir/

-pojedinačno;   

1. Mjesto-  Pavle Pidručni

2. Mjesto-  Fuček Slavko

3. Mjesto-  Grđan Zvonko

FOTO GALERIJA KLIKOM NA FOTOGRAFIJU

14 Memorijal HOS-a_Ribolov_IMGP9182

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *