Naslovna » Memorijali » 17.Memorijal 2016 » 17.Memorijal – Karate

17.Memorijal – Karate

U prepunoj sportskoj dvorani OŠ Petra Zrinskog u Zagrebu, 16. travnja 2016. održan je „17. Memorijalni karate kup Zagreb“, posvećen poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Memorijalni program održan je u organizaciji Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba (UDHOS-ZG) i tehničkog organizatora Karate kluba Stijena.

Na službenom otvaranju Karate memorijala nazočni su bili predsjednik gosp. Ivan Friščić, počasni predsjednik gosp. Damir Štimac, članovi Upravnog odbora UDHOS-a, te gosp. Goran Štimac, predsjednik KK Stijena i predsjednik Organizacijskog odbora karate memorijala. Poseban gost na otvorenju bila je gospođa Kata Zadro, supruga vukovarskog generala Blage Zadro i majka junaka Roberta Zadro. Čast je što nam je turnir proglasila otvorenim. Otvorenje su uljepšale djevojke Valentina i Natalija , studentice Muzičke akademije koje su prekrasno otpjevale hrvatsku himnu. Profesorica povijesti Jasenka Štimac održala je prigodnu riječ, te je sve prisutne mlade sportaše podsjetila na veliku žrtvu koju su položili naši branitelji za ostvarenje samostalne Hrvatske ,minutom šutnje odali smo im počast.

Na 17. Memorijalnom karate kupu Zagreb, sudjelovalo je 450 natjecatelja, 53 karate kluba iz cijele Hrvatske u borbama i katama od 7 do 17 godina starosti. Veliki pehar za najuspješniji klub u katama osvojio je Karate klub Omega iz Zagreba (5 zlata, 5 srebra i 3 bronce), a u borbama najuspješniji klub je Karate klub Đurđevac (5 zlata, 1 srebro i 5 bronce). Karate klub Stijena je u borbama osvojio najviše medalja (8 zlata, 2 srebra i 4 bronce), ali kao dobar domaćin i organizator natjecanja nismo sudjelovali u osvajanju titule za najuspješniji klub.
U kategoriji Juniori Open (16/17 god.) zlatnu medalju osvojio je Luka Dolčić (KK Hercegovina-Zagreb), a u kategoriji Juniorke Open zlatnu medalju osvojila je Sadea Bećirović (KK Susedgrad).

Svi osvajači medalja nagrađeni su i slatkim paketima i vrećicama punih slatkiša i sokova donatora Orbit, Coca Cola Helenyc i Kajzer Šped.
Karate klub Stijena je dobio brojne pohvale za odličnu organizaciju turnira, kao i naše mame i bake, kuharice koje su dobile brojne pohvale za kolače. Svi su bili jako zadovoljni organizacijom, te su svoj dolazak najavili i slijedeće godine.

Goran Štimac
Predsjednik OO karate memorijala

Rezultati 17. Karate memorijala Zagreb

Foto galerija

17.MEMORIJAL 2016.
17.MEMORIJAL 2016.Apr 9, 2016Photos: 705
 
Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

U 61. godini preminuo omiljeni dječji zagrebački kirurg Antun Kljenak

Tužna vijest pogodila je medicinsku zajednicu u Hrvatskoj kao i članove naše Udruge. Preminuo je …