Naslovna » nekategorizirano » 11.Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar 3 Ivanic Novska
11.Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar 3 Ivanic Novska
Source

11.Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar 3 Ivanic Novska

11. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR
˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝
Dionica Ivanić Grad — Novska 72 km

Slovenski trkač Boris Ivanovič povećao prednost

Sunčanim jutrom 17. listopada, 2012. godine, u 9.00 sati, započela je druga dionica 11. memorijalnog ultramaraton Zagreb — Vukovar.

Na startu, druge dionice ultramaratonce su ispratili domaćini dogradonačelnik Ivanić Grada Ilija Krištić, te Nikola Sraka član organizacijskog odbora Zagrebačke županije.

Iz Ivanić Grada startalo je 16 trkača, nositelja ultramaratona, od toga tri žene, također nositeljice ultramaratona.

Za razliku od jučer, današnje vrijeme bilo je gotovo idealno za trkače, ne previše toplo ali suho, sa temperaturom od 20º , ipak današnju dionicu nije završilo 4 trkača, a među njima i dugogodišnji trkači ovog ultramaratona, Duško Štrbac i Anteša Džomba.Odustao je i Nedeljko Đurin trkač koji je pobijedio prije dvije godine. Ove godine odustao nakon otrčane druge dionice

Članovi organizacijskog odbora iz Kutine, zajedno sa organizatorima iz Zagreba zapalili su svijeće kod središnjeg križa, na posljednjem počivalištu Velimira Kvesića, te poginulih branitelja Vukovara Zdravka Bezuka i Ivice Krajinovića.

Ciljem u Novskoj prvi je prošao slovenski trkač Boris Ivanovič, sa vremenom 5.53.19, dok je kao druga ciljem prošla Martina Bezek, zaostavši za prvoplasiranim nepunih sat vremena, a treć je ciljem prošao Elvir Rakipović. U Ukupnom poretku vodi Boris Ivanovič s vremenom 10.00.37 ispred drugoplasiranog Elvira Rakipovića 11.27.42 i trećeplasirane Martine Bezek 11.33.23.

U cilju druge dionice u Novskoj natjecatelje su dočekali domaćini, član organizacijskog odbora Željko Soldo, Ivan Pandža Orkan, predsjednik Županijske skupštine Sisačko-Moslavačke županije Željko Kardaš, Antun Vidaković gradonačelnik grada Novske.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Ivan Friščić, uručio je domaćinu plaketu zahvale.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Obilježena 32. obljetnica HOS-a

U Jarunskim dvorima u Zagrebu prigodnim druženjem HOS-ovci su obilježili 32. obljetnicu osnutka te ratne …