Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » 18.ultramaraton 2019 » Mirko Ervačić pobjednik 4.dionice

Mirko Ervačić pobjednik 4.dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 18. Memorijalnog ultramaratona, okupili su se nešto prije 8 sati u Slavonskom Brodu u Parku hrvatskih branitelja ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini,  Tomislav  Vlajnić, pucnjem iz pištolja označio je start.

Nakon četvrte dionice vodi hrvat Marko Bićanić koji je povećao prednost nad ostalim natjecateljima.

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić sa suradnicima koji je ujedno najboljima podijelio medalje i priznanja, Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba domaćinu, Borislavu Barišiću dodijelio je zahvalnicu.

U jutro u 8.00 sati iz Osijeka će startati 3 trkača nositelja utrke na posljednju petu dionicu koja je ujedno i najkraća, 47 kilometara, do cilja na Ovčari pokraj Vukovara. Uz nositelje ultramaratona startat će i atletičari iz Osijeka u predvođeni legendom ultramaratona hrvatskim braniteljem Elvirom Rakipovićem.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

4. dionica Slavonski Brod – Osijek

DATUM: (petak) 4.listopada 2019.

84,0 km
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Mirko Ervačić 106 CRO 8:58,58
2. Marko Bičanić 105 CRO 9;07.02
3. Alexey Belosludsev 104 RUS 10;09.48
4. Gabrijel Lešić 102 CRO 10:59:18
5. Duško Štrbac 101 CRO odustao

FOTO GALERIJA

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

21.Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate početak 21.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba 6.lipnja …