Naslovna » Naslovnica » Ministar Medved uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima – Hosovcima

Ministar Medved uručio odlikovanja hrvatskim braniteljima – Hosovcima

„Neka vam ova odlikovanja budu ujedno poticaj da i nadalje činite dobra djela za boljitak naše domovine,“ poručio je ministar Medved odlikovanima

Ministar hrvatskih branitelja i izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Tomo Medved uručio je u petak, 7. veljače 2020. pedeset odlikovanja Republike Hrvatske istaknutim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Uz odlikovane hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, svečanosti su nazočili načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, predstavnik Ureda Predsjednice Republike Hrvatske brigadir Vlado Čulina, članovi Povjerenstva za dodjelu odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske i braniteljskih zahvalnica Ministarstva hrvatskih branitelja, dužnosnici Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnici udruga iz Domovinskog rata.

„Ova odlikovanja simbolična su zahvala svima vama za vaš doprinos u obrani, oslobađanju i izgradnji naše domovine. Svima je zajedničko i sve nas povezuje domoljublje koje nas je vodilo i u Domovinskom ratu,“ kazao je ministar Medved, pozdravljajući nazočne u ime Predsjednice Republike.
Posebno je zahvalio obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja: „Njihova žrtva trajno nas je obvezala na promicanje istine i vrijednosti za koje su se borili, a vaša snaga s kojim nosite svoju bol nama je poticaj za daljnju borbu kako bi našu domovinu učinili poželjnom za život, onakvom kakvu su je sanjali vaši najmiliji, naši vitezovi.“

I ovom prigodom ministar Medved pozvao je na zajedništvo. „Bili smo zajedno u Domovinskom ratu, budimo zajedno i danas jer nas naša domovina treba. Budimo ponosni na našu ulogu u stvaranju i izgradnji naše domovine, a svi vi koji danas primate ovo hvalevrijedno priznanje – budite ponosni na svoj osobni doprinos,“ kazao je ministar, čestitajući odlikovanima: „Neka vam  ova odlikovanja budu ujedno poticaj da i nadalje činite dobra djela za boljitak naše domovine.“

U ime odlikovanih zahvalio se hrvatski branitelj Zvonko Ćurković. Izrazivši ponos i čast što su među njima i legendarni ratni zapovjednici, sudionici obrane Vukovara, kao i stranci koji su se dragovoljno uključili u obranu Hrvatske.

„Pozivam vas da se uvijek sjetimo onih vrijednosti zbog koji smo bili spremni na žrtvu i da te vrijednosti koje su nas krasile u Domovinskom ratu određuju i našu budućnost“, poručio je Ćurković svojim ratnim prijateljima te zahvalio Predsjednici Republike i ministru Medvedu na ukazanoj časti.

Ovom prigodom uručena su odlikovanja Reda kneza Domagoja s ogrlicom, Reda Nikole Šubića Zrinskog, Reda Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana s pozlaćenim pleterom, Reda hrvatskog križa, Reda hrvatskog trolista i Reda hrvatskog pletera te Spomenica Domovinskog rata, kao i Medalja „Iznimni pothvat“.

Izvor:MHB

Odlikovani članovi SAVEZ-a UDHOS

 1. Miće Čuk, Red kneza Domagoja s ogrlicom
 2. Ivan Bodrožić Bladović, Red Nikole Šubića Zrinskog
 3. Borislav Barišić, Red hrvatskog križa
 4. Ante Šperanda, Red hrvatskog križa
 5. Robert Vodopija, Red hrvatskog križa
 6. Dušan Jukić, Red hrvatskog trolista
 7. Ante Lučić, Red hrvatskog trolista
 8. Ivan Perić, Red hrvatskog trolista
 9. dr.Tomislav Šušnjar, Red hrvatskog trolista
 10. Zoran Takač, Red hrvatskog trolista
 11. Anela Telkić, Red hrvatskog trolista
 12. Ivan Friščić, Red hrvatskog pletera
 13. Miroslav Šurbek, Red hrvatskog trolista
 14. Siniša Šukunda, Spomenica Domovinskog rata
 15. Svemir Miškić, Red hrvatskog trolista
 16. Darko Szegi, Red hrvatskog trolist
 17. Jure Šarić, Spomenica Domovinskog rata
Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić povećao prednost, pobjednik je i treće dionice

SLAVONSKI BROD – Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba …