Naslovna » Biciklistički maraton » 2.MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON ZAGREB -VUKOVAR

2.MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON ZAGREB -VUKOVAR

Ivan Friščić  predsjednik UDHOS-a Zagreb sa hrvatskim braniteljima iz drugih udruga i građanima rano ujutro u 7:00 sati u četvrtak 8. prosinca 2022. godine ispred spomenika poginulim braniteljima na Trgu Siječanjskih Žrtava u Kustošiji , nakon intoniranja hrvatske himne i minute hrvatske tišine te polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule hrvatske branitelje na put je ispratio bicikliste na  2. memorijalnog biciklističkog maratona ‘Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata. ’ na kojem će biciklisti nakon prijeđenih  344 kilometra od Zagreba do Vukovara na Vukovarskog ovčari odati počast poginulim hrvatskom braniteljima Vukovara.

Biciklistički maraton je organizirala Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a i sve branitelje koji su u rujnu 1991. iz Zagreba krenuli prema Vukovaru u obranu RH.

Na put iz Zagreba krenulo je šest biciklista dok im se u Slavoniji priključio veći broj biciklista. U svim gradovima kroz koje prolaze zapalili su svijeće kod spomen obilježja za poginule branitelje.

Na Ovčari bicikliste je dočekao predsjednik SAVEZA UDHOS sa izaslanstvom Borislav Barišić te izaslanik Gradonačelnika Vukovara Tomislav Josič.

Iz Zagreba su krenuli biciklisti hrvatski branitelji

Drago Skledar,

Darko Bratelj,

Anđelko Musić,

Ervin Škacan,

Zlatko Adžijević

Foto galerija klikom na plakat

 

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik druge dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …