Naslovna » Naslovnica » Radionice unaprjeđenja financijskog poslovanja neprofitnih organizacija

Radionice unaprjeđenja financijskog poslovanja neprofitnih organizacija

U organizaciji sektora za branitelje Grada Zagreba, u utorak 26. rujna 2023., s početkom u 10.00 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru d.o.o. – ZICER dvorana Akcelerator , Avenija Dubrovnik 15 održana je radionica  unaprjeđenja financijskog poslovanja neprofitnih organizacija

OSNOVE FINANCIJSKOG POSLOVANJA NEPROFITNIH ORGANIZACIJA

  Zakon o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija propisuje obvezu izrade financijskih izvješća koja moraju pružiti objektivnu i realnu sliku poslovanja i financijskog položaja neprofitne organizacije. Kako bi mogli poštovati odredbe ovog Zakona, uskladiti svoje poslovanje s važećim propisima te se kvalitetno pripremiti za prijave na natječaje za dodjele financijskih potpora, udruge moraju ponajprije poznavati zakonski okvir unutar kojega mogu poslovati.

Kako bismo vam u tome pomogli, Gradski ured za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, Sektor za branitelje, poziva vas na radionicu pod nazivom:

„Zakonodavni okvir i praktični primjeri vođenja financija neprofitnih organizacija“

Gost predavač  Dubravka Obad iz društva Konto Obad d.o.o.

Teme predstavljene na radionici su:

  • zakonodavni okvir za poslovanje neprofitnih organizacija
  • odgovornost zakonskih predstavnika za financijsko poslovanje organizacija
  • kako organizirati, a kako nadgledati financijsko poslovanje udruge?
  • što zakonodavac podrazumijeva pod urednom, vjerodostojnom i istinitom dokumentacijom, poslovnim knjigama i izvještajima?
  • financijsko planiranje i izvještavanje
  • vanjsko vrednovanje financijskog poslovanja neprofitnih organizacija
  • kvalitetna priprema opisnog i financijskog izvještaja za programe i projekte financirane iz proračuna Grada Zagreba – predstavljanje propisanih obrazaca.

Poslovanje neprofitnih organizacija treba se temeljiti na načelu dobrog financijskog upravljanja i kontrola te načelu javnosti i transparentnosti. Slijedom toga, pridružite nam se na radionici i osigurajte da vaša poslovna dokumentacija, knjige i izvješća budu pripremljeni sukladno propisima i na najbolji način prikazuju vaše poslovanje.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

U Kutini obilježena godišnjica smrti Velimira Kvesića

Izaslanstvo   SAVEZ-a UDHOS  predvođeno  dopredsjednicima Ivanom Friščićem,  Antom Đapićem,  Vladom Jukićem, Željkom Soldom, Miroslavom Šurbekom …