Naslovna » memorijali » 9.memorijal 2008

9.memorijal 2008

nedjelja, 27. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – KULTURNA PRIREDBA

U nedjelju 27. travnja 2008., u centru za kulturu i obrazovanje “Susedgrad” Argentinska 5, održana je folklorna priredba posvećena sjećanju na poginule bojovnike Domovinskog rata Grada Zagreba. Folklorna priredba organizirana je u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji folklornog ansambla “Croatia”.Folklorni ansambli “Croatia”, izvođenjem točaka iz cijele Hrvatske, simbolično povezuju krajeve Hrvatske iz kojih, i u koje su, dragovoljci odlazili u obranu naše Domovine. Veliki odaziv posjetitelja najviše govori o kvaliteti tog tradicionalnog događanja koje je neizostavni dio svakog memorijala u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba.Tijekom dvosatnog programa posjetitelji su, uz nastupa folklornog ansambla “Croatia”.
objavili: z&z, 29.04.2008., 15:00
nedjelja, 27. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – PADOBRANSTVO

U nedjelju 27 travanja 2008., na sportskom aerodromu u Lučkom, održano je natjecanje u padobranstvu. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji Zrakoplovnog centra Croatia.Na natjecanju je nastupilo čak 18 padobranaca u muškoj i ženskoj i konkurenciji, te konkurenciji juniori. Tijekom 4 serije skokova na cilj vođena je tijesna borba za prvo mjesto, jer u konkurenciji su bili gotovo svi državni reprezentativci. Na kraju dana slavili su Damir Sladetič u muškoj konkurenciji , Veselka Pirc u ženskoj konkurenciji dok je u juniorskoj konkurenciji slavio Milan Filipović. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo AK Zagreb.Ekipni poredak:

 1. MIX
 2. PK RIJEKA
 3. AK ZAGREB
 4. ZC CROATIA

Rezultate padobranstva možete pogledati na sljedećem linku:
padobranstvo

objavili: z&z, 29.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – MALI NOGOMET

Na sportskim terenima Sportskog parka “Mladost”, u subotu 26.travnja 2008., održano je natjecanju u Malom nogometu u sklopu 9.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Memorijal je održan kao tradicionalno događanje posvećeno uspomeni na ljude koji su u zalog naše budućnosti dali najviše što su mogli, svoje živote. Organizator natjecanja je Udruga dragovoljaca HOS-a, pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba. Lijepi sunčani dan privukao je uz natjecatelje i puno gledalaca, pod vojničkim šatorom i izvrsnim vojničkim GRAHOM i MAĐARSKIM GULAŠOM kojeg su pripremile izvrsne kuharske ruke narednika Pavlica iz vojarne Croatia.Nakon napornih utakmica, s nogometnih je terena kao pobjednik otišla ekipa HVIDRE ČRNOMEREC.KONAČNI POREDAK:

 1. HVIDRA ČRNOMEREC
 2. INA KVIN NAFTAPLIN
 3. HRVATSKA POŠTA 2
 4. UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA PODRUŽNICA GRADA ZAGREBA

Najbolji vratar: Stanislav Bakrač iz ekipe HVIDRA ČRNOMEREC
Najbolji strijelac: Dario Golub iz ekipe INA KVIN NAFTAPLIN

Rezultate turnira u malom nogometu možete pogledati na sljedećem linku:
skupine

završnica

objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – KOŠARKA HAKL

U subotu, 26.travnja 2008. na košarkaškim terenima, sportskog parka mladost, održano je natjecanje u košarki hakll. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom gradskog poglavarstva Grada Zagreba.Nastupilo je 6 ekipa, predstavnika sportskih klubova, i braniteljskih udruga.POREDAK EKIPA:

 1. HMDCDR
 2. STARO ČEŠKO
 3. UDDR-DUGAVE
 4. MILKA
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – STOLNI TENIS

U subotu, 26.travnja 2008.u sportskoj teniskoj dvorani, sportskog kluba “Južna Trešnjevka” u ulici Sv. Vincenta od Kastva 10/12 , održano je natjecanje u stolnom tenisu. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Zagreba.Nastupilo je 9 ekipa, predstavnika sportskih klubova, i braniteljskih udruga.POREDAK EKIPA:

 1. UDHOS ZAGREB 2
  (Tadić, Babić)
 2. Pošta Hvidra
  (Thamm, Landekić)
 3. UDHOS ZAGREB 1
  (Lovrić, Terzić)
 4. HOS – Vukovar
  (Lalić, Gregov)
 5. UDVDR – Dugave
  (Merhesina, Vešligaj
 6. HVIDRA Generalski stol
  (Pušić, Peretin)
 7. HVIDRA Zagreb
  (Vučić)
 8. Udruga branitelja PTSP
 9. Policija
  (Gabrić, Radman)
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 19. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – TENIS

U subotu 19.travnja 2008., u Teniskom centru “Podsused” održano je natjecanje u tenisu za djecu do 14 godina, natjecanje na kojemu smo pobijedili svi mi. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji TK Podsused, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.Epitet “natjecanja na kojemu smo svi pobjednici” ovo je sportsko događanje zaslužilo zbog humanitarne pozadine koja se krije iza sportske priredbe. Naime, riječ je o teniskom susretu dva kluba koje surađuju već puno godina. TK “Podsused” iz Zagreba i TK “Borovo” iz Vukovara. Suradnja je počela u teškim danima izbjeglištva, u kojima je sport ponuđen djeci kao način da se na trenutak zaborave patnje izazvane razaranjem domova prognanih obitelji. Rad s najmlađim naraštajem tenisača nije prestao povratkom u Vukovar, jednako kao što time nije prestala niti suradnja dvaju klubova. Svake godine, u sklopu memorijalnog događanja posvećenog poginulim bojovnicima, u posjet Zagrebu dođu mladi tenisaći iz Vukovara. Na taj način podsjećamo ih da su uvijek dragi gosti grada koji prema njima gaji neskrivenu ljubav.Na natjecanju je nastupilo preko 20 djece. Razvrstani po grupama mečevi su trajali tijekom čitavog dana, no na kraju natjecanja organizator je natjecateljima priredio iznenađenje. Bodovi nisu uvršteni u tablice, nije rađena rang lista, jer pobjednika u tom susretu ne može biti. Zapravo, pobjedu je odnio sport, odnijela su ju djeca koja nas uvijek podsjećaju da žrtva bojovnika koji su položili svoje živote u zalog njihove budućnosti nije bila uzaludna.Rezultate natjecanja u biciklizmu možete pogledati na sljedećem linku:
tenis
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
nedjelja, 13. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – OTVORENJE

Na svečanom otvorenju 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba održanog 13.travnja 2008. u 10:00 na Trgu Siječanjskih žrtava Kustošija, Zagreb kojem su uz mnogobrojne građane zagrebačkih gradskih četvrti nazočili:

 • Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić,(Gradsko poglavarstvo grada Zagreba glavni pokrovitelj svih 9 Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba)
 • dožupan Županije Karlovačke Marinko Milčić
 • dužnosnici SUDHOS-a: predsjednik Boro Barišić I dopredsjednik SUDHOS-a Vlado Jukić
 • dopredsjednik Gradske četvrti Črnomerec, Damir Štimac
 • voditelj Ureda za branitelje pri Poglavarstvu Grada Zagreba, brigadir Miodrag Demo
 • Predsjednik ZBORA braniteljskih udruga Grada Zagreba Ratko Dragović-Klek
 • Dopredsjednik ZU HVIDR-a Zagreb Renato Šelj
 • Predsjednik i tajnik UŠR VETERAN 91 magistar Alen Bartoš i Marijo Sačer dugogodišnji prijatelji i suorganizatori od samih početaka Memorijala

U skopu atraktivnosti otvorenja doskočili su padobranci Zrakoplovnog centra Croatia noseći zastave RH, Grada Zagreba i UDHOS-a Zagreb.

Nakon prigodnih govora Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić označio je start biciklističke utrke.

Memorijal traje punih mjesec dana i obuhvaća 12 športskih disciplina te popratni kulturni program.

objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
nedjelja, 13. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – BICIKLIZAM

Nakon svečanog otvorenja 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Gradskog Poglavarstva grada Zagreba, označen je start biciklističke utrke.U 10.20 sati s Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji startalo je 35 biciklista, završilo 33 biciklista koji su vozeći zagrebačkim ulicama 25 kilometara obilazili spomenike Domovinskom ratu. Natjecali su se biciklisti iz Svete Nedjelje, Rijeke, Ivanić Grada, Vinkovaca, i Zagreba, a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Na relaciji od Himpera do cilja na Oltaru Domovine na Medvedgradu natjecateljima je mjereno vrijeme te su zabilježeni slijedeći rezultati:

 • u kategoriji početnika pobijedio je Filip Čengić
 • u kategoriji kadeta Matijas Dovranić
 • u kategoriji juniora Ivan Trgovec
 • u kategoriji rekreativci i veterani Toni Mikulić

Nagrade su na Oltaru Domovine na Medvedgradu, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uručili Predsjednik UDHOS-a Zagreb Ivan Friščić i Marinko Milčić Dožupan Karlovačke županije.

Rezultate natjecanja u biciklizmu možete pogledati na sljedećem linku:
biciklizam

objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
subota, 12. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – KARATE

U prepunoj športskoj dvorani OŠ “Petar Zrinski” u Zagrebu, dana 13. travnja 2008., održan je “9. MEĐUNARODNI KARATE MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA”. Turnir je održan pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba, u organizaciji “Udruge hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba” (UDHOS-ZGB) i “KARATE KLUBA STIJENA”.Turnir je u službenom kalendaru natjecanja Hrvatskog karate saveza (HKS-a).Na turniru nastupili su klubovi iz cijele Hrvatske i susjedne nam Slovenije. Natjecalo se preko 550 natjecatelja i natjecatelja iz 58 karate klubova.Natjecanje se održalo na 4 borilišta u disciplini u kate i borbe – pojedinačno, u svim dobnim uzrastima. Najuspješniji klub – kk Ronin ( 5 zlata, 15 srebra, 17 bronce).Rezultate turnira u karateu možete pogledati na sljedećem linku:
kate klubovi

borbe

objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
srijeda, 09. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – STRELJAŠTVO, ZRAČNO ORUŽJE

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora Udruge za šport i rekreaciju Veteran 91 a pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9. travnja 2008., s početkom u 10:00 sati, u streljani streljačkog kluba “Kustošija” održano je natjecanje u streljaštvu, zračno oružje pištolj-puška ekipno i pojedinačno, u kategorijama žene i muškarci.Natjecanje je otvorio g. Damir Štimac i Žarko Juratek članovi UO UDHOS-a Zagreb.Rezultate natjecanja u streljaštvu možete pogledati na sljedećem linku:
10m, serijska zračna puška, seniori pojedinačno i ekipno 10m, zračni pištolj, seniori pojedinačno i ekipno 10m, serijska zračna puška, seniorke pojedinačno i ekipno 10m, zračni pištolj, seniorke pojedinačno i ekipno
objavili: z&z, 10.04.2008., 13:25
srijeda, 09. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – TURNIR U ŠAHU

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9. travnja 2008., s početkom u 17.00 sati, u šahovskoj dvorani Doma sportova održano je natjecanje u šahu. Pojedinačno-ekipni otvoreni brzopotezni turnir – švicarski sustav u 9 kola, 10 minuta po igraču. Na natjecanju je nastupio 130 natjecatelj, a među njima, žene, branitelji, veterani preko 60 g. juniori do 18 g., kadeti do 14. te ostali igrači.Turnir je otvorio Dopredsjednik UDHOS-a Zagreb i Dopredsjednik ZBORA braniteljskih Udruga grada Zagreba g. Krešimir Marko Artuković.Ukupni pobjednik turnira bio je Milan Brđa sa 8 bodova osvojenih iz 9 partija. Natjecanje je održano pod budnim okom suca Ivana Petračića i voditelja turnira Brune Sontaga. Turnir je završilo podjelom pehara, medalja i priznanja u 23.00 sati, što puno govori o težini borbi koje su na njemu vođene.Rezultati:
Ukupni pobjednici pojedinačno

 1. Milan Mrđa sa 8 bodova iz 9 partija
 2. Branko Rogulj
 3. Uroš Krstić

Ukupni pobjednici ekipno

 1. UDHOS – ZAGREB
 2. UDVDR-PGZ – VETEAN 91
 3. Ogulinski šahovski klub – Mrđan

Rezultate turnira u šahu možete pogledati na sljedećem linku:
rezultati turnira u šahu

Opširnije na www.crochess.com.

objavili: z&z, 10.04.2008., 13:20
nedjelja, 06. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – NATJECANJE U HRVANJU
Prvenstvo Zagrebačke županije za mlađe dječake u hrvanju grčko rimskim načinom

U nedjelju 6.travnja 2008., u športskoj dvorani «Peščenica» održano je prvenstvo Zagrebačke županije za dječake u Hrvanju grčko rimskim načinom. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba na čelu sa gospodinom Željkom Pjacom.Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 180 hrvača. Prvenstvo je prigodnim riječima otvorio Dopredsjednik UDHOS-a gosp. Siniša Šukunda , a svi nazočni su minutom šutnje odali počast poginulim bojovnicima domovinskog rata Grada Zagreba.Na natjecanju je sudjelovalo osam hrvačkih klubova : HK Lokomotiva, HK Metalac, HK HK Sesvete, HK Lika, HK Hrvatski dragovoljac, HK Zagreb i HK Pik Vrbovec.Rezultate natjecanja u hrvanju možete pogledati na sljedećem linku:
rezultati natjecanja u hrvanju za mlađe dječake rezultati natjecanja u hrvanju za starije dječake
objavili: z&z, 08.04.2008., 10:40
subota, 05. travnja 2008.
9. MEMORIJAL – NATJECANJE U SPORTSKOM RIBOLOVU

U subotu 5.travnja 2008., na jezeru Športskog rekreacijskog centra “Granešina” održano je natjecanje u športskom ribolovu. Natjecanje je organizirano u sklopu 9.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji UŠRIDR-Republike Hrvatske.

Natjecanje je s nekoliko prigodnih rečenica otvorio Predsjednik Udruge dragovoljaca Športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata g. Mirsad Čustić i dopredsjednik Zbora braniteljskih udruga Grada Zagreba I član Upravnog odbora UDHOS-a Zagreb g. Renato Šelj.

Nastupilo je 18 ekipa ribolovnih društava i braniteljskih udruga.

U ekipnoj konkurenciji pobijedila ekipa UŠRIDRH, dok je pehar za prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripao Borisu Telišmanu, natjecatelju UHDDR-a. Odličja pobjednicima podijelili su Dredsjednici UDHOS-a ZAGREB g. Siniša Šukunda i Krešimir Marko Artuković i Predsjednik UŠRIDR RH g. Mirsad Čustić.

POREDAK:
Ekipno

 1. Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske
 2. Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske
 3. HVIDR-a Susedgrad

Pojedinačno

 1. Boris Telišman
 2. Bećir Malkić
 3. Zlatko Lacković

Popis natjecatelja možete vidjeti klikom na sljedeći link:

Popis natjecatelja u sportskom ribolovu

objavili: z&z, 06.04.2008., 20:00

9. memorijal, vodič

Vodič kroz 9. memorijal možete pogledati na sljedećem linku:

vodič kroz 9.memorijal
objavili: z&z, 25.03.2008., 16:40

Spread the love

Comments

comments