Naslovna » Ultramaratoni » 15.ultramaraton 2016 » Robert Radojković povećao prednost

Robert Radojković povećao prednost

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 15. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u Slavonskom Brodu u Parku hrvatskih branitelja ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Inače hladno  vrijeme bilo je i na startu u Slavonskom Brodu, od kud su trkače, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini a Tomislav  Vlajinić, pucnjem iz pištolja označio je start.

Nakon četvrte dionice vodi hrvat Robert Radojković koji je povećao prednost nad prošlogodišnjim pobjednikom ultramaratona slovencem Lojze Primožićem a trećeplasirani je Boris Ivanovič. Nastavi li ovakvim tempom Radojković će srušiti dosadašnji rekord ultramaratona kojeg do sada iz 2008. godine drži Rus Aleksei Beloslutsev.

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić sa suradnicima koji je ujedno najboljima podijelio medalje i priznanja, a Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba domaćinu, Borislavu Barišiću dodijelio je zahvalnicu.

U jutro u 8.00 sati iz Osijeka će startati 7 trkača nositelja utrke na posljednju petu dionicu koja je ujedno i najkraća, 47 kilometara, do cilja na Ovčari pokraj Vukovara. Uz nositelje ultramaratona startat će i atletičari iz Osijeka u predvođeni legendom ultramaratona hrvatskim braniteljem Elvirom Rakipovićem.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

4. dionica Slavonski Brod – Osijek 84,0 km
 
 RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Robert Radojković 005 CRO 6:41:12
2. Lojze Primožić 004 SLO 7:26:48
3. Boris Ivanovič 007 SLO 9:03:17
4. Zdravko Barić 006 SLO 9:56:53
5. Zmago  Horvat 002 SLO 9:56:54
7. Duško Štrbac 001 CRO 9:56:55
6. Mirko Ervačić 003 CRO Odustao

img_0013

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu.

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu. U organizaciji Udruge …