Naslovna » Naslovnica » Izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu

Izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu

U organizaciji Udruge dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, u prigodi obilježavanja 30. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu, održana je izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu.

Izložba je otvorena 11.ožujka 2022. u Narodnom Sveučilištu Dubrava -Zagreb, i traje do 13.ožujka 2022.

Nakon intoniranja himne Lijepa naša trenucima hrvatske tišine odana je počast svim poginulim HOS-ovcima i drugim Hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Pozivu domaćina i organizatora odazvali su se brojni dragovoljci HOS-a, članovi obitelji poginulih HOS-ovaca, predstavnici braniteljskih Udruga, te brojni drugi dužnosnici sa lokalnih razina te političkih stranaka.

Svečanim obilježavanjem 30. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu želimo pokazati javnosti i građanima svoju ulogu i zadaću u Domovinskom ratu, a svojim članovima-veteranima i braniteljima želimo stvoriti osjećaj zajedništva te da su i dalje jednako vrijedni, a zajedničkim snagama želimo sačuvati temeljne vrijednosti HOS-a.

Izložbama ratnih fotografija o ulozi HOS-a u Domovinskom ratu želimo stvoriti osjećaje kod svojih članova da nisu marginalizirani, da se i dalje netko brine za njih te se predstaviti javnosti u svijetlu kakvog ga mi vidimo. Izložba će obuhvatiti pažljivo sačuvane i sakupljane ratne fotografije od naših članova i članova njihovih obitelji iz vremena Domovinskog rata.

Predsjednik UDHOS-a Zagreb Ivan Frišćić, zahvalio se Gradu Zagrebu, Gradskom uredu za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom na potpori u provedbi projekta.

Autori izložbe: Zvonko Lucić / Siniša Šukunda

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …