Naslovna » Memorijali » 23. memorijal 2022 » 23. Memorijal – Biciklizam

23. Memorijal – Biciklizam

23. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba – Biciklistička utrka

subota, 1. listopada 2022.

Nakon svečanog otvorenja 23. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora biciklističkog kluba Zagreb , označen je start biciklističke utrke.

U čast poginulim braniteljima Kuburaško društvo Gromovnik ispalili su svečani pucanj. Vijenac i svijeće za sve poginule u Domovinskom ratu položen je na oltar Domovine na medvedgradu.

U 09:20 sati s Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji startalo je 13 biciklista, koji su vozeći zagrebačkim ulicama 25 kilometara obilazili spomenike Domovinskom ratu. Natjecali su se biciklisti iz BK Slovenije i Hrvatske , a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Startalo: 13 biciklista

Dužina staze: 3,5 km Himper – Medvedgrad (Oltar Domovine), po gradu 25 km zatvorene vožnje

Himper – Oltar domovine 3,5 km

STARTALO: 13

DNF: 3

PROSJ. BRZINA POBJEDNIKA: 17,8 km/h

GLAVNI SUDAC: Gordan Kernc

DIREKTOR UTRKE: Mladen Lojen

Nagrade su na Oltaru Domovine na Medvedgradu, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uručili, Siniša Šukunda i Ante Stanić, te Predsjednik BK Zagreb tehnički organizator utrke Mladen Lojen.

 

Foto galerija klikom na fotografiju

 

 

 

 

 

 

 

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …