Naslovna » Naslovnica » UDHOS Zagreb se prisjetio poginulih branitelja – Stranaca

UDHOS Zagreb se prisjetio poginulih branitelja – Stranaca

UDHOS Zagreb se prisjetio poginulih branitelja – Stranaca

Članovi Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba predvođeni dopredsjednicima Sinišom Šukunda i Markom Artuković, te članovi Upravnog i Nadzornog odbora Miroslav Šurbek,  Željko Kvesić i Branko Šmaguc, zajedno sa predstavnicima  Gradske četvrti Črnomerec, predvođeni  Markom Grgićem položili su vijenac i zapalili svijeće kod spomen ploče poginulim francuskim dragovoljcima u Domovinskom ratu.

Spomen ploču postavila je Udruga Dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba , kao spomen na branitelje strance koji su sudjelovali u obrani suvereniteta RH. U znak zahvalnosti i spomeni na poginule   strance ova spomen ploča podsjetnik je na te dane ponosa i slave.

PODSJETIMO

četvrtak, 14. travnja 2011.

U organizaciji Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, na južno pročelje zgrade Gradske četvrti Črnomerec, postavljena je spomen ploča francuskim dragovoljcima u Domovinskom ratu.

Spomen ploču otkrili su Fred Matić, izaslanik predsjednika RH, te brigadir Miodrag Demo, izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, a vijenac je položila izaslanica ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Nevenka Benić. Okupljenima su se uz navedene uzvanike obratili i saborski zastupnik Danijel Srb, te Damir Štimac počasni predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba. Među okupljenim uzvanicima svakako bi izdvojili Ivana Friščića, predsjednika Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, dopredsjednika Saveza Udruga dragovoljaca HOS-a Vladu Jukića, predstavnice udovica, Renata Šelja predsjednika HVIDRA Črnomerec i Ivana Pandžu.

Izaslanik predsjednika RH, Fred Matić, istaknuo je da je u Domovinskom ratu sudjelovalo gotovo 500 stranih boraca u redovima Hrvatske vojske, a najveći je broj bio upravo francuskih dragovoljaca, te je dodao, da je Udruga dragovoljaca HOS-a, jedina udruga u Republici Hrvatskoj, koja je organizirala postavljanje spomen ploče stranim dragovoljcima u Domovinskom ratu.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

U Kutini obilježena godišnjica smrti Velimira Kvesića

Izaslanstvo   SAVEZ-a UDHOS  predvođeno  dopredsjednicima Ivanom Friščićem,  Antom Đapićem,  Vladom Jukićem, Željkom Soldom, Miroslavom Šurbekom …