Naslovna » Memorijali » 15.memorijal 2014 » 15. Memorijal – Svečano otvorenje

15. Memorijal – Svečano otvorenje

15. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata

Grada Zagreba– Svečano otvorenje

subota, 12. travnja 2014.

2014_04_12_ 15 memorijal_otvorenje_74

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Spomenika poginulim bojovnicima Domovinskog rata u Kustošiji, na kojem je uklesano 78 imena hrvatskih branitelja počeo je danas tradicionalni 15. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba u organizaciji udruge dragovoljaca HOS-a  Grada Zagreba.

Vijence su položili i svijeće zapalili Gradonačelnik Grada Zagreba gospodin Milan Bandić, gospodin Miodrag Demo. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreba Ivan Friščić, te Siniša Šukunda, Žarko Juratek i Damir Štimac, i ratni zapovjednik satnije HOS-a Ante Paradžik gospodin Nino Merkaš.  Izaslanstva HVIDR-e Črnomerec, Udruga udovica domovinskog rata Zagreb i zagrebačke županije. Moto klub Veterani Ratko Dragović Klek, UŠR Veteran 91 gospoda Bartoš i Sačer.

Gradonačelnik Milan Bandić istaknula je da je grad Zagreb bio pokrovitelj svih 15. memorijala te da će i ubuduće podržati ovu svečanu priredbu.

Memorijal poginulim bojovnicima sastoji se od 10 sportova, koji će se odigravati tijekom travnja, a drugi po redu je sport biciklistička utrka čiji je cilj na Medvedgradu, pokraj Oltara Domovine.

U čast poginulim braniteljima Kuburaško društvo Gromovnik ispalili su svečani pucanj.

Župnik župe Svetog Nikole Tavelića Božidar Tenšek,blagoslovio je natjecatelje i sve nazočne

U današnje vrijeme recesije Udruzi dragovoljaca HOS-a moralno je ispred materijalnog te smo uz velike napore uspjeli organizirati Memorijal u čast na hrv. Branitelje koji su u stvaranju Hrvatske države položili svoj život istaknuo je predsjednik udruge UDHOS ZAGREB Ivan Friščić te svečano otvorio 15Memorijal.

Gospodin Miodrag Demo  označio je start biciklističke utrke.

Na Trgu siječanjskih žrtava u srcu Kustošije, u samo jutro okupilo se mnoštvo stanovnika Gradske četvrti Črnomerec koji su, već 15. godinu zaredom, došli odati počast svim bojovnicima toga dijela grada koji su u borbi za Domovinu izgubili živote.

Po petnaesti puta prisjećamo se bojovnika poginulih u Domovinskom ratu. Da nije bilo njih ne bi bilo ni slobodne, demokratske i europske Hrvatske. Hvala im i2014_04_12_ 15 memorijal_otvorenje_44 radit ćemo na tome da dok smo živi da se nikada ne zaboravi, a onda će tradiciju nastaviti netko poslije nas – naglasio je gradonačelnik Bandić nakon samog otvaranja biciklističke utrke u sjećanje na poginule bojovnike Gradske četvrti Črnomerec.

Imena ispisana na spomen ploči u samom središtu poznatog kustošijskog Trga, nikada se neće zaboraviti. Veliko je zadovoljstvo, istaknuli su organizatori, kako se svake godine baš tom prigodom okuplja sve više i više sportaša sa svih strana Hrvatske.

Danas svečano otvaramo 15. memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Isto toliko godina organiziramo športske priredbe u sjećanje na naše poginule prijatelje. Ove godine organizirali smo natjecanje u ukupno deset različitih sportskih disciplina tijekom cijelog mjeseca travnja – rekao je glasnogovornik i dopredsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a, Siniša Šukunda.

Tako je i sam gradonačelnik obilježio početak biciklističke utrke koja se vozi palim bojovnicima u čast. Utrci su se pridružili brojni biciklisti sa svih strana Hrvatske.

Vozit će se po čitavom gradu, a cilj je na Medvedgradu, kod Oltara Domovine – dodao je Šukunda.

Osim biciklizma kroz čitavi mjesec travanj, kako to već tradicionalno biva, održavat će se i razna druga sportska natjecanja.

Već je odigran turnir u karateu gdje se okupilo oko 600 djece svih uzrasta sa svih strana Hrvatske, imamo natjecanje u ribičiji, imamo nakon toga kuglanje, imamo streljaštvo vatrenim oružjem, streljaštvo zračnim oružjem i tako dalje – zaključuje glasnogovornik Udruge dragovoljaca HOS-a.

Završit ćemo onako kako je gradonačelnik počeo, neka se nikada ne zaboravi, a svim sportašima koji sudjeluju u ovom memorijalnom sportskom mjesecu, želimo uspjeh i dobre rezultate.

Galerija forografija klikom na fotografiju

2014_04_12_ 15 memorijal_otvorenje_96

zagrebancija.com

 

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …

Komentiraj

E-mail adresa neće biti objavljena. Zahtijevana polja su označena s *