Naslovna » Ultramaratoni » 16.ultramaraton 2017 » Robert Radojković povećao prednost u ukupnom poretku

Robert Radojković povećao prednost u ukupnom poretku

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 16. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u Slavonskom Brodu u Parku hrvatskih branitelja ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini a Tomislav  Vlajinić, pucnjem iz pištolja označio je start.

Nakon četvrte dionice vodi hrvat Robert Radojković koji je povećao prednost nad prošlogodišnjim pobjednikom ultramaratona slovencem Lojze Primožićem (ove godine nije nastupio) dok je trećeplasirani je Krešimir Šimić. Nastavi li ovakvim tempom Radojković će srušiti dosadašnji rekord ultramaratona kojeg do sada iz 2008. godine drži Rus Aleksei Beloslutsev.

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić sa suradnicima koji je ujedno najboljima podijelio medalje i priznanja, a Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba domaćinu, Borislavu Barišiću dodijelio je zahvalnicu.

U jutro u 8.00 sati iz Osijeka će startati 6 trkača nositelja utrke na posljednju petu dionicu koja je ujedno i najkraća, 47 kilometara, do cilja na Ovčari pokraj Vukovara. Uz nositelje ultramaratona startat će i atletičari iz Osijeka u predvođeni legendom ultramaratona hrvatskim braniteljem Elvirom Rakipovićem.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

4. dionica Slavonski Brod – Osijek 84,0 km
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Robert Radojković 105 CRO 7:02:49
2. Matija Zadravec 006 CRO 8:52:48
3. Krešimir Šimić 103 CRO 9:15:49
4. Duško Štrbac 101 CRO 9:57:44
5. Miroslav Ban 104 CRO 10:00:46
6. Boris Ivanovič 107 SLO 10:01:20
7. Zmago  Horvat 102 SLO Odusta na 55 km
8. Mirko Ervačić 108 CRO Odusta na 65 km

 
Foto galerija

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu.

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu. U organizaciji Udruge …