Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » 18.ultramaraton 2019 » Mirko Ervačić pobjednik 4.dionice

Mirko Ervačić pobjednik 4.dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 18. Memorijalnog ultramaratona, okupili su se nešto prije 8 sati u Slavonskom Brodu u Parku hrvatskih branitelja ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini,  Tomislav  Vlajnić, pucnjem iz pištolja označio je start.

Nakon četvrte dionice vodi hrvat Marko Bićanić koji je povećao prednost nad ostalim natjecateljima.

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić sa suradnicima koji je ujedno najboljima podijelio medalje i priznanja, Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba domaćinu, Borislavu Barišiću dodijelio je zahvalnicu.

U jutro u 8.00 sati iz Osijeka će startati 3 trkača nositelja utrke na posljednju petu dionicu koja je ujedno i najkraća, 47 kilometara, do cilja na Ovčari pokraj Vukovara. Uz nositelje ultramaratona startat će i atletičari iz Osijeka u predvođeni legendom ultramaratona hrvatskim braniteljem Elvirom Rakipovićem.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

4. dionica Slavonski Brod – Osijek

DATUM: (petak) 4.listopada 2019.

84,0 km
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Mirko Ervačić 106 CRO 8:58,58
2. Marko Bičanić 105 CRO 9;07.02
3. Alexey Belosludsev 104 RUS 10;09.48
4. Gabrijel Lešić 102 CRO 10:59:18
5. Duško Štrbac 101 CRO odustao

FOTO GALERIJA

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …