Naslovna » 21. memorijal 2020 » 21. Memorijal – Svečano otvorenje

21. Memorijal – Svečano otvorenje

 6.lipnja 2020. je na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji otpočeo 21. memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata grada Zagreba. Memorijal je organizirala Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, a od samih početaka pokrovitelj je grad Zagreb. Podsjetimo, po završetku Domovinskog rata 1998. osnovana je Udruga dragovoljaca, čiji je cilj okupljanje dragovoljaca i veterana uz promicanje uspomena Domovinskog rata, te pomoć u ostvarivanju pravne, socijalne i ekonomske pomoći članovima Udruge.

Vijence su položili i svijeće zapalili, Državna tajnica u ministarstvu hrvatskih branitelja gospođa Nevenka Benić, Gradonačelnik grada Zagreba gospodin Milan Bandić, i gospodin Miodrag Demo iz odjela za branitelje Grada Zagreba,. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreba Ivan Friščić te razna izaslanstva braniteljskih udruga  iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Memorijal poginulim bojovnicima sastoji se od 7 sportova, koji će se odigravati tijekom ove godine ,  prvi  po redu je sport biciklistička utrka čiji je cilj na Medvedgradu, pokraj Oltara Domovine.

U čast poginulim braniteljima Kuburaško društvo Gromovnik ispalili su svečani pucanj.

Župnik župe Svetog Nikole Tavelića Ljubo Vuković, blagoslovio je natjecatelje i sve nazočne.

U današnje vrijeme recesije Udruzi dragovoljaca HOS-a moralno je ispred materijalnog te smo uz velike napore uspjeli organizirati Memorijal u čast na hrvatske branitelje koji su u stvaranju Hrvatske države položili svoj život istaknuo je predsjednik udruge UDHOS ZAGREB Ivan Friščić te svečano otvorio 21 Memorijal.

Gospodin Miodrag Demo označio je start biciklističke utrke.

Foto galerija klikom na fotografiju

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …