naslovnica statut udruge o nama galerija srdhos kontakt
Memorijali
Maratoni
Linkovi
VIJESTI 2004. GODINA
 
ponedjeljak, 27. prosinac 2004.
BLAGOSLOV UDRUGE.
          Dana 27. prosinca 2004 prostorije UDHOS-a ZAGREB, blagoslovio je fra Mario A. iz župe Svetog Antuna Padovanskog. S. Mir kući ovoj. N. I svima koji prebivaju u njoj. S istoka dođoše mudraci u Betlehem da se poklone Gospodinu. Otvoriše blago svoje i priniješe dragocjene darove: zlato velikomu Kralju, tamjan pravomu Bogu, miru njegovu ukopu. Aleluja.
Oče naš.
          Bog, izvor i počelo svakog blagoslova, obasuo ovu obitelj i njezinu kuću (stan, udrugu, članove udruge) obiljem svoje milosti i u Novoj je godini čuvao živu i zdravu. Amen. Dao joj postojanu vjeru, nepokolebljivu nadu, strpljivu i ustrajnu ljubav. Amen. Darovao njenim ukućanima u životu mir, u radu uspjeh, u molitvi postojanost, i na kraju život vječni. Amen. Blagoslov Boga svemogućega - Oca i Sina i Duha Svetoga sišao na ovu obitelj (kuću, stan, udrugu, članove udruge) i ostao vazda. Amen. Blagoslovu prostorija nazočili su članovi naše udruge.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 12:00)
četvrtak, 23. prosinac 2004.
PRIGODNO DRUŽENJE POVODOM BOŽIĆNIH BLAGDANA.
          Danas je u organizaciji odjela za branitelje i udruge branitelja iz Domovinskog rata Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb upriličeno prigodno druženje povodom Božićnih Blagdana uz domjenak i darivanje Predsjednika udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba.
        UDHOS-ZAGREB predstavljao je predsjednik g. Ivan Friščić. Prigodnim riječima nazočnima se obratio koordinator udruga branitelja i odjela za branitelje Grada Zagreba brigadir Miodrag Demo.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 12:03)
srijeda, 8. prosinac 2004.
DODJELA PRIZNANJA ZASLUŽNIMA ZA ORGANIZACIJU  III. ULTRA MARATONA ZAGREB-VUKOVAR.
          Nadnevka 08. prosinca 2004.godine održana je svečanost u restoranu «Mali raj», Samoborska cesta 77 u Zagrebu povodom uspješnog završetka III Memorijalnog ultra-maratona Zagreb–Vukovar, putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata. Nazočnima se obratio predsjednik UDHOS-a gospodin I. Friščić, pozvavši nazočne da se minutom šutnje oda počast poginulim bojovnicima Domovinskog rata.Nakon toga zahvalio se trkačima, svim sponzorima, donatorima, medijskim pokroviteljima i svima koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj III memorijalni ultramaraton održi. Prigodnim riječima cijenjenom skupu obratio se predsjednik saveza udruga HOS-a gospodin V. Kvesić,  te izaslanik zapovjednika Hrvatske kopnene vojske brigadni general V. Repinc. Sve nazočne zabavljao je band «Kardinal band».
(objavili: z&z, 30.12.2004. 12:00)
ponedjeljak, 6. prosinac 2004.
SVETI NIKOLA.
          Danas je u maloj dvorani doma sportova u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad i socijalnu skrb, Odjela za branitelje i udruge branitelja iz Domovinskog rata u suradnji s Ustanovom «Dobri dom» Grada Zagreba, povodom blagdana Svetog Nikole organiziran prigodni program i darivanje djece. Nazočnima se prigodnim riječima obratio Pročelnik ureda dr. Zvonimir Šoštar. Zabavni program vodio je poznati radijski voditelj Trpimir Vicković «Vicko», dok su djecu svojim pjesmama uveseljavali Saša, Tin i Kedžo, Minea i mnogi drugi estradnjaci.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:59)
četvrtak, 2. prosinac 2004.
BAL VOLONTERA.
          Gradski ured za zdravstvo, rad i socijalnu skrb svečano je obilježio Međunarodni dan volontera, svečanošću pod nazivom: «Bal volontera» u klubu «Tvornica», Šubićeva 2. Tom su prigodom udruge te njihovi volonteri predstavili svoj volonterski rad i u ugodnom društvu proslavili svoj dan. UDHOS-ZAGREB predstavljao je dopredsjednik g.Damir Štimac sa suprugom Terezijom. Uz živu glazbu za dobro raspoloženje brinuo se voditelj programa Trpimir Vicković – Vicko
.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:59)
srijeda, 1. prosinac 2004.
DANI UDRUGA VOLONTERA.
          Povodom Međunarodnog dana volontera (5. prosinac), u organizaciji Zagrebačke županije u hotelu «International» u Zagrebu s početkom u 09:00 sati izvršeno je predstavljanje socijalno-humanitarnih udruga Zagrebačke županije, kao i kreativne radionice na temu projekti udruga, njihovo financiranje, problemi u radu, razmjena iskustava sa članovima drugih udruga. Organizator je održao kratka predavanja o načinu rada, dodjeli financijskih sredstava, popunjavanjem obrazaca za programe udruge, rješavanju problema invalida te predstavljanje plana i rada UNICEF-a, problem droga i važnost udruga u preventivnom djelovanju.
UDHOS-ZAGREB predstavljali su: dopredsjednik D. Štimac, tajnik D. Mihajlović te A. Lažeta i Z. Lucić.
(objavili: z&z&a, 30.12.2004. 11:58)
četvrtak, 18. studeni 2004.
SJEĆANJE NA STRADANJA GRADA VUKOVARA.
          Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata djelatnika "Podravke" iz Koprivnice (UBIUDR) i Udruga branitelja Domovinskog rata Ine-Naftaplina, uz pomoć Gradskog ureda za zdravstvo rad i socijalnu skrb, Odjel za branitelje Zagrebačkog Poglavarstva, i ove godine su organizirali poseban vlak Zagreb-Vukovar 18. studenoga, na dan sjećanja na stradanja grada Vukovara. Vožnja vlakom je besplatna, zahvaljujući Hrvatskim željeznicama, a pokroviteljica akcije je majka četvorice poginulih branitelja Kata Šoljić, koju je UBIUDR nedavno proglasio ženom desetljeća, rekao je Mladen Pavković, predsjednik UBIUDR-a. Dodao je da se besplatne karte, oko 400, mogu podići u Odjelu za branitelje i udruge te u Ina-Naftaplinu te da je broj karata ograničen.
Istaknuo je da je do sada velik broj branitelja iz cijele zemlje pokazao zanimanje za sudjelovanje u toj akciji. Vlak polazi sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora 18. studenoga u 5.15 sati ujutro, a na vukovarsku staru postaju dolazi oko 9 sati. Povratak iz Vukovara predviđen je u 17, a dolazak u Zagreb u 21 sat. Treba napomenuti da je ovo treći put za redom da ove udruge organiziraju vlak za Vukovar.
Predstavnici UDHOS-a Zagreb svojom nazočnošću uveličali su ovaj događaj.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:55)
petak, 29. listopad 2004.
OBILJEŽAVANJE DANA SVIH SVETIH.
          Povodom dana Svih Svetih na gradskim grobljima Miroševac i Mirogoj, u organizaciji Odjela za branitelje i udruge branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba, odana je počast polaganjem vijenaca i paljenja svijeća kao i molitvom na spomen na sve poginule, umrle i nestale Hrvatske branitelje, civilne žrtve rata te poginule pripadnike Hrvatske Domovinske vojske. Ispred UDHOS-a ZAGREB vijence su položili i zapalili svijeće A. Lažeta i B. Šmaguc.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:51)
subota, 2. listopad 2004.
13. OBLJETNICA 149. BRIGADE.
          Nadnevka 02.listopada, povodom 13.obljetnice osnutka 149.brigade HV TREŠNJEVKA u o.š. M. Gubec organizirano je sportsko druženje baraniteljskih udruga u malom nogometu,šahu i boćanju. U konkurenciji od 8 ekipa malonogometna ekipa UDHOS-a ZAGREB osvojila je 3 mjesto, dok je ekipa UDHOS-a ZAGREB u šahu osvojila ukupno 4 mjesto.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:40)
utorak, 21. rujan 2004.
ODAVANJE POČASTI NA MJESTU POGIBIJE NAČELNIKA STOŽERA HOS-a g. ANTE PARADŽIKA.
          Prvom načelniku stožera HOS-a g. Anti Paradžiku predstavnici UDHOS-a Zagreb položili su vijenac i zapalili svijeće na mjestu pogibije u Sesvetama, te time odali počast.
(objavili: z&z&a, 14.01.2005. 19:55)
nedjelja, 13. lipanj 2004.
ZAGREB, OBILJEŽAVANJE SV. ANTUNA ZAŠTITNIKA HOS-a.
          Danas su u Zagrebu povodom obilježavanja dana Sv. Antuna, zaštitnika HOS-a, predstavnici Udruge Dragovoljaca Hrvatskih Obrambenih Snaga Grada Zagreba na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji, kod Spomen-obilježja poginulim bojovnicima Domovinskog rata s područja Črnomerca položili vijenac za sve poginule pripadnike HOS-a u Domovinskom ratu. Na malonogometnom igralištu o.š. Kustošija odigrana je revijalna utakmica između ekipa saveza UDHOS-a i UDHOSA-ZAGREB u dosta lošim vremenskim uvjetima. Nakon službenog dijela slijedio je prigodni domjenak u lovačkom domu «FAZAN ŠESTINE» gdje su se mogli iskušati fini domaći kolači i gulaš.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:37)
subota, 12. lipanj 2004.
VARAŽDIN, OBILJEŽAVANJE SV. ANTUNA ZAŠTITNIKA HOS-a.
          Danas je u Varaždinu povodom obilježavanja dana SV. ANTUNA, zaštitnika HOS-a, Udruga Dragovoljaca Hrvatskih Obrambenih Snaga Grada Varaždina i Varaždinske Županije, organizirala susrete HOS-a, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije. Na Gradskom groblju u Varaždinu delegacije HOS-a i HSP-a položile su vijenac za sve poginule pripadnike HOS-a u Domovinskom ratu.
Nakon svečanog dijela, na nogometnom stadionu u Trnovcu kraj Varaždina, održani su sportski susreti i druženje pripadnika UDHOS-a i članova HSP-a iz Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Varaždinske županije. Natjecalo se u boćanju i malom nogometu. U boćanju pobjednik je UDHOS-a Varaždin, a drugo mjesto osvojila je podružnica Bjelovar. U malom nogometu pobjednik je UDHOS-a Zagreb, dok je drugo mjesto osvojila podružnica Bjelovar, a UDHOS-a Varaždin osvojila je treće mjesto. Sportske susrete svečano je otvorio dopredsjednik saveza UDHOS-a g. Ivan Friščić.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:30)
nedjelja, 16. svibanj 2004.
BLEIBURG: OBILJEŽEN SPOMENDAN NA BLEIBURŠKE ŽRTVE I ŽRTVE KRIŽNOG PUTA.
          Na Bleiburškom polju uz oko 10.000 nazočnih iz Hrvatske, BIH i iseljeništva obilježen je danas Spomendan na bleiburške žrtve i žrtve Križnog puta pod pokroviteljstvom Hrvatskoga sabora, polaganjem vijenaca i odavanjem počasti žrtvama jednog od najvećih stratišta hrvatskih vojnika i civila u novijoj hrvatskoj povijesti. Predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks podsjetio je na to da je u Bleiburgu i na Križnome putu pobijeno tisuće hrvatskih vojnika i civila bez suđenja i mogućnosti priziva.
Svetu misu predvodio je ličko-senjski biskup, mons. Mile Bogović, koji je u propovijedi rekao da danas okupljeni na Bleiburškom polju žele izraziti poštovanje nevino osuđenima i patnji koja je potekla raznim križnim putovima. "Želimo povezati sva naša stratišta i pretvoriti u jedinstveni žrtvenik, i izraziti im zahvalnost za patnju koju su za nas podnijeli. Treba istražiti istinu jer nas samo ona oslobađa. Spoznajmo svoje i tuđe pogreške, povežimo u našem narodu dobrotu oplemenjenu patnjom naših predaka", poručio je ličko-senjski biskup, mons. Mile Bogović.
Nazočnima je u ime počasnoga Bleiburškog voda govorio Josip Jurčević, a u ime Doma naroda BiH njegov predsjedatelj Velimir Jukić.
Molitveni nagovor održao je u ime Islamske zajednice u Hrvatskoj glavni imam Idriz efendija Bešić.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:25)
subota, 8. svibanj 2004.
SAVEZ UDRUGA HOS-a ODAO POČAST KOD JAME JAZOVKA.
          Predstavnici saveza udruge dragovoljaca HOS-a i članovi Predsjedništva HSP-a odali su u subotu 8. svibnja počast mučki ubijenim pripadnicima ustaških i domobranskih postrojbi koje su partizani bacili u jamu u svibnju 1945. Hrvatska stranka prava time je postupila u skladu s najavljenim pokretanjem akcije da se počast žrtvama Jazovke i drugih masovnih grobnica u Hrvatskoj umjesto 22. lipnja odaje dan uoči Majčina dana. Pravaši smatraju da je 22. lipnja neprikladan datum za spomen na žrtve porata, budući da se na taj datum slavi Dan antifašizma. Misu zadušnicu predvodio je vojni kapelan V.Maslač.
(objavili: z&z, 30.12.2004. 11:15)
 
Repozitorij
Info box
 
Arhiva vijesti
2010. godina
2009. godina
2008. godina
2007. godina
2006. godina
2005. godina
2004. godina
2003. godina
2002. godina
 
Kalendar
 
   
  Isprintajte ovu stranicu.
Kontaktirajte nas: [email protected]
Webmaster: [email protected]
2005 @ UDHOS-ZAGREB