naslovnica statut udruge o nama galerija srdhos kontakt
Memorijali
Maratoni
Linkovi
VIJESTI 2008. GODINA
 


subota, 13. prosinca 2008.
3. SURETI BRANITELJA – ČRNOMEREC 2008.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod Spomen obilježja poginulim u Domovinskom ratu na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji – Zagreb, započeli su 3 susreti branitelja – Črnomerec 2008. u organizaciji Udruge HVIDR-a Črnomerec, a uz sudjelovanje gostujućih Udruga iz Grada Zagreba i Karlovačke županije.

Druženje je nastavljeno kroz sportske i rekreativne sadržaje natjecateljskog tipa mali nogomet, stolni tenis, pikado i belot održane u sportskoj dvorani OŠ Petar Zrinski, prostorijama ZU HVIDR-a G. Zagreba i HVIDR-a Črnomerec.

REZULTATI:

Pikado
 1. Hvidr-a Črnomerec
 2. Hvidr-a Generalski Stol
 3. Hvidr-a Črnomerec

Najpreciznija ruka: Marko Blavić

Stolni tenis
 1. UDHOS-ZAGREB
 2. UDHOS-ZAGREB
 3. PHR Karlovačke županije


Mali nogomet
 1. Hvidr-a Ogulin
 2. PHR Karlovačke županije
 3. UDHOS-ZAGREB

Najbolji igrač: Milan Brajdić, Hvidr-a Ogulin
Najbolji golman: Nikola Puškarić, PHR Karlovačke županije

Belot
 1. Hvidr-a Črnomerec
 2. PHR Karlovačke županije
 3. ZU Hvidr-a Zagreb
objavili: z&z, 22.12.2008., 10:35
petak, 5. prosinca 2008.
Sveti Nikola

 
Povodom blagdana Svetog Nikole djeci je u "Športskoj dvorani Trnsko" darove podijelio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Djeca su uz poklone dobila i čitavu priredbu na kojoj su nastupili brojni izvođači, a čitav je događaj bio pod pokroviteljstvom Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje. Ustanova "Dobri dom" pripremila je mališanima poklone, dok je dio prihoda Društva skladatelja Hrvatske također bio namijenjen za poklone.

Uz gradonačelnika, priredbi su nazočili i Tatjana Holjevac, predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba, Jelena Pavičić-Vukičević, pročelnica za obrazovanje, kulturu i šport, zamjenik gradonačelnika Ivo Jelušić te Zvonimir Šostar, pročelnik ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje.

Priredbu je otvorio Boris Babarović iz Crvenih koralja nakon kojeg je nastupila mlada pjevačica u usponu Ivana Tomić. Cima iz Trogira dao je priredbi dalmatinsku notu kada je nekoliko svojih pjesama odsvirao na gitari, a tom je prigodom promovirao pjesmu "Bili Božić". Ipak, nastup Antonije Šole klincima, ali i njihovim roditeljima bio je najdojmljiviji. Antonija je otpjevala neke od svojih hitova, a nakon toga je, na oduševljenje publike, otplesala sa Hrvojem Kraševcem, svojim partnerom iz emisije "Ples sa zvijezdama", otplesala bečki valcer. Grupa Bljesak svojom je izvedbom natjerala mališane na ples, a Zagrebački mališani su ih i raspjevali. Najveće ushićenje izazvao je dolazak svetog Nikole, koji je djeci obećao svratiti navečer i ubaciti još ponešto u čizmu.
objavili: z&z, 22.12.2008., 10:20

SJEĆANJE SPONOSOM NA BOJOVNIKE
HRVATSKIH OBRAMBENIH SNAGA
POGINULIH U DOMOVINSKOM RATU
Nema Vas više….. a tu ste!
Ljubavlju našom sačuvani od zla vremena,
u nama skriveni od kada vas više nema...
... tu ste... i još nas čuvate...
Hvala VAM I SLAVA

srijeda, 22. listopada 2008.
Centar za istraživanje zločina komunizma: "Za dom spremni" reguliran zakonom

Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma u priopćenju ističe kako geslo Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) iz Domovinskog rata "Za dom spremni" nije ustaško, nego geslo HOS-a, koji se borio protiv velikosrpskog fašizma.

Geslo HOS-a "Za dom spremni" regulirano je Zakonom o hrvatskim braniteljima i stoga je to geslo zakonito isticati. Ni jedan sud u Hrvatskoj ne može zakonito osuditi ni sankcionirati nikoga tko se poziva na geslo HOS-a.

Štoviše, i Stjepan Mesić, današnji predsjednik RH, a tadašnji šef Hrvatskih nezavisnih demokrata, održao je na 2. saboru Hrvatske stranke prava na Zagrebačkom velesajmu, 18. veljače 1995. godine, vatreni protuhadezeovski govor pod slikom HOS-a i geslom "Za dom spremni" i pod portretima s geslom "Bog i Hrvati! Alah i Bošnjaci".

Stjepan Mesić je tada pohvalio HOS i obranu koju je Dobroslav Paraga organizirao protiv velikosrpske agresije. Na pravaškom Saboru je pod geslom "Za dom spremni" govorio i izaslanik SDP-a Tonino Picula kao i današnji koalicijski partner HDZ-a Šemso Tanković iz stranke SDA, koji je tada, također u vatrenom govoru, rekao da je HDZ jedna "zločinačka organizacija".

Centar još jednom poziva na toleranciju prema nacionalnim manjinama, prema supkulturama, ali i prema svim građanima RH. U politiku tolerancije spadala bi i osuda titoističkih pokliča i neokomunističkih ispada na javnim manifestacijama na kojima govore pojedini članovi Vlade i predsjednik Republike, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma Gorana Jurišića.

Objavio: www.slobodnadalmacija.hr
objavili: z&z, 27.10.2008., 09:20
petak, 24. listopada 2008.
HOS u Vukovaru, priča jednog pripadnika

Ja sam "Kutina", tako su me svi zvali moji prijatelji, ratnici, hosovci i ostali branitelji. Preživio sam pakao, doživio rađanje slobodne i neovisne Hrvatske, mnogi nisu. Umrijet ču sretan i na svome, zahvaljujući njima, herojima Vukovara, Hrvatske:
Zdravko Bezuk, Ivan Krajinovič - Ičo, Dragan Peša - Šiljo, Ivan Brdar, Željko Herceg - Đero, Tihomir Tomašič - Tihica, Rudolf Vukovič - Senzen, Željko Delič - Švico, Ohran Merič, Dragan Granič, Jeann Michel Nicollier - Francuz, Mladen Amstrong -Grof, Robert Šilič - Robi, Duško Smek - Bosanac, Jadranko Anić Antič - Šnicla, Tomislav Lesič - Dok, Pavao Spudič - Dado, Vid Ivanič, Žarko Manjkas - Crvenkapa, Zdravko Špalj - Papundek, Anđelko Sakač, Ante Šarič, Zoran Antunovič, Nikola Bogojevič, Dubravko Rusek...

Ostatak članaka možete vidjeti klikom na sljedeći link:


HOS u Vukovaru, priča jednog pripadnika
objavili: z&z, 27.10.2008., 09:20
petak, 26. rujna 2008.
KRUNICOM SMO OSLOBODILI DOMOVINU, A SADA JE ČAS DA ISTOM KRUNICOM OSLOBODIMO I HRVATSKI NAROD

 
UDRUGA BRANITELJA I POKRET KRUNICE ZA OBRAĆANJE I MIR organiziraju molitvene susrete diljem Hrvatske prema slijedećem rasporedu:

 • ZAGREB, 4.listopada 2008., stadion NK Hrvatski Dragovoljac, Aleja pomoraca 25. Novi Zagreb. Početak programa u 15.sati Molitvom ( Fra. Smiljan Dragan Kožul) i Sveta Misa. Prije, za vrijeme i nakon Mise ispovijed. Osigurani napitci i skromni domjenak.
 • VUKOVAR, 1.studeni 2008., Ovčara, početak programa u 11.55
 • DUBROVNIK, 6.prosinca 2008.
 • ZADAR, 3.siječnja 2009.
 • RIJEKA, 7.veljače 2009.


Dodatne informacije:
POKRET KRUNICE ZA OBRAĆANJE I MIR
Tel.01 6550400,
Fax.01 6552022,
Mob.095 9011011
objavili: z&z, 26.09.2008., 11:20
ponedjeljak, 22. rujna 2008.
Pismo zahvale

 
Poštovani,

Zahvaljujemo Vam što ste nas podržali u nastojanju da ne dopustimo da žrtva hrvatskih bojovnika padne u zaborav.

Riječima hvale za sve doživljeno tijekom utrke, ultramaratonci su nam dali obvezu da 8. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, u svakom smislu nadmaši dosadašnje. Priča o veličanstvenom podhvatu, kojim trkači odaju počast bojovnicima koji su dali živote za slobodu naše domovine, kod spomen obilježja u svim gradovima kroz koje utrka prolazi. Zahvaljujući Vašoj pomoći i kvalitetnoj medijskoj podršci, prešla je granice Hrvatske. Već sada imamo najave da će sljedeći ultramaraton zasjati u punom natjecateljskom sjaju, a to nas dodatno obvezuje i motivira.

Memorijalni karakter utrke uvijek će biti osnovni motiv koji će nas voditi u želji da utrka sja onim sjajem koji zaslužuje i uvjereni smo da ćete i slijedeće godine biti s nama u tom nastojanju.
 
S osobitim poštovanjem,

Predsjednik
Ivan Friščić
 
objavili: z&z, 23.09.2008., 10:45


nedjelja, 21. rujna 2008.
Odavanje počasti ratnom načelniku srožera HOS-a Anti Paradžiku

 
Izaslanstvo UDHOS-a ZAGREB, predvođeno Predsjednikom Ivanom Friščićem, položilo je vijenac i zapalilo svijeće na grob Ante Paradžika, Ratnog načelnika stožera Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) u vrijeme Domovinskog rata 1991. godine.

Na taj su način odali počast i obilježili 17. godišnjicu pogibije hrvatskog viteza koji je svoj život položio za Domovinu.

Iako se mnogi sjećaju Paradžikove pogibije danas ih nema ovdje, nisu mu došli odati počast. To samo pokazuje da danas vrijedi sustav vrijednosti u kojem, za ljubav prema Domovini, očito nema mjesta a oni koji su za tu Domovinu dali i svoj život, ostaju zaboravljeni. No dok je HOS-ovaca Ante Paradžik neće ostati zaboravljen.

"VJEČNA TI SLAVA I HVALA"
 
objavili: z&z, 21.09.2008., 18:15
subota, 20. rujna 2008.
7. Memorijalni Ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi Dragovoljaca HOS-a i Bojovnika Domovinskog Rata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
5. DIONICA OSIJEK – VUKOVAR (OVČARA)
Prošlogodišnji pobjednik ALEXEY BELOSLUDTSEV odustao na 15. km zadnje dionice.


Na startu pete dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", 20. rujna 2008. god. u 9.00 sati, nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na spomen obilježju poginulm braniteljima, startalo je 11 trkača, koje su ispratili Gradonačelnik grada Osijeka Gordan Matković, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Borislav Barišić, i predsjednik udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić., te mnogobrojni gradski i županijski dužnosnici.

Na posljednjoj dionici jedne od najtežih utrka u ovom dijelu Europe dogodilo se i najveće iznenađenje. Prošlogodišnji pobjednik ALEXEY BELOSLUDTSEV odustao je na 15 km. 5 dionice gdje je bio drugi u ukupnom poretku. DENIS ZHALYBIN znalački je odmjerenim tempom istrčao zadanu dionicu i postavio novi rekord staze koji sada iznosi 27.25.43 što je za 1:01:2 brže od dosadašnjeg rekorda ultramaratona.. Ukupno je svih 344.1 km istrčalo 8 trkača i 2 trkačice.

Marija Vrajić je uspjela zadržati tempo koji je nametnula još u prvojj dionici i pobijediti ukupnim vremenom 38:58:50, što je ukupno deveto vrijeme u muškoj konkurenciji.

Na cilju, kod spomen obilježja Ovčara, pokraj Vukovara, Ultramaratonce su dočekali uz bickere iz cijele Hrvatske i kuburaše kuburaškog društva Gromovnik iz Svete Nedjelje. predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Borislav Barišić, dopredsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Vlado Jukić, gosp. Pero Ćorić predsjednik organizacijskog odbora Ultramaratona za Vukovarsko-srijemsku županiju, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara gosp. Jure Bilušković, gosp. Antun-Toni Žagar zamjenik župana Vukovarsko.srijemske županije, mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga, koje su predvodili gos. Đuro Glogoški predsjednik udrugr 100% HRVI, gosp. Stipo Šeremet predsjednik HVIDRA-e Vukovarsko-srijemske županije, gosp. Ivan Čačić predsjednik koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ i mnogi drugi, koji su sa predsjednikom Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, gosp. Ivanom Friščićem i podjelili nagrade pobjednicima pete dionice, te čitanjem ukupnih vremena proglasili ukupne pobjednike u muškoj i ženskoj konkurenciji.

REZULTATI 5. DIONICE OSIJEK – VUKOVAR (OVČARA)

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Denis Zhalybin 111 3:50:16
2. Elvir Rakipović 108 3:56:16
3. Zdravko Barić 117 3:57:40
4. Hrvoje Habuš 107 4:29:35
5. Anteša Džomba 104 4:43:38
6. Ivan Drvarič 103 4:57:50
7. Duško Štrbac 105 5:05:12
8. Miljenko Dokuš 115 5:14:29
9. Alexey Belosludtsev 100 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 5:24:36
2. Višnja Škevin 128 5:41:04


UKUPNI REZULTAT ULTRAMARATONA ZAGREB - VUKOVAR 344.1 km

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Denis Zhalybin 111 27:25:43
2. Zdravko Barić 117 30:02:40
3. Elvir Rakipović 108 30.12,15
4. Hrvoje Habuš 107 35:00:56
5. Ivan Drvarič 103 35:58:57
6. Anteša Džomba 104 36:05:44
7. Miljenko Dokuš 115 38:23:29
8. Duško Štrbac 105 38:36:10
9. Alexey Belosludtsev 100 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 38:58:50
2. Višnja Škevin 128 40:00:49
 
objavili: z&z, 21.09.2008., 10:45
petak, 19. rujna 2008.
7. Memorijalni Ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi Dragovoljaca HOS-a i Bojovnika Domovinskog Rata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
4. DIONICA SLAVONSKI BROD - OSIJEK 84 km
Ruski maratonac oborio rekord.


Na startu četvrte dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", 19. rujna 2008. god. u 9.00 sati, nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na spomen obilježju poginulm braniteljima, startalo je 12 trkača, među kojima su i dvije žene koje su ispratili gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara i dr Tomislav Vlajnić, predsjednik organizacijskog odbora Ultramaratona za Brodsko-Posavsku županiju.

Na stazi, u muškoj konkurenciji dogodila se lakša ozljeda prošlogodišnjeg pobjednika ruskog trkača Alexseya Belosludceva, te je prvi ciljem prošao ruski trkač Denis Zhalybin, do cilja u Osijeku došao je u rekordnom vremenu 7.07.08 i time postigao prednost ispred svog sunarodnjaka. Drugi je ciljem prošao Osječanin Elvir Rakipović zaostajući za prvoplasiranim više od 20 min.

U ženskoj konkurenciji, nakon prekjučerašnjeg odustajanja europske prvakinje, Marija Vrajić rutinski je završila najtežu dionicu te ciljem prošla prva sa vremenom 11.29.11 i time povećala ukupnu prednost ispred drugoplasirane Višnje Škevin.

Na cilju u Osijeku, Ultramaratonce su dočekali gradonačelnik Osijeka gosp. Gordan Matković, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Borislav Barišić, dopredsjednik SUDHOS-a gosp. Vlado Jukić, i gosp. Danijel Srb predsjednik organizacijskog odbora Osječko-baranjske Županije, koji su sa predsjednikom Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, gosp. Ivanom Friščićem i podjelili nagrade pobjednicima četvrte dionice.

Sutra će nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima, u 9.00 sati startati posljednja, peta, dionica Ultramaratona, a cilj, na vukovarskoj Ovčari predviđen je oko 12.30 sati, gdje će nakon kraćeg protokola biti podijeljene nagrade ukupnim pobjednicima Ultramaratona. Na cilju, Ultramaratonce će dočekati i skupina motorista, bickera, njih više od 200, koji će na drugom Moto maratonu Zagreb-Vukovar krenuti iz Zagreba, a putem do Vukovara će im se pridruživati mnogobrojni zaljubljenici u motore, kako bi se zajedno poklonili poginulim braniteljima kod spomen obilježja Ovčara.

REZULTATI 4. DIONICE SLAVONSKI BROD - OSIJEK 84 km

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Denis Zhalybin 111 7:07:08
2. Elvir Rakipović 108 7:28:06
3. Zdravko Barić 117 7:41:58
4. Alexey Belosludtsev 100 8:31:17
5. Ivan Drvarič 103 9:14:08
6. Hrvoje Habuš 107 9:32:35
7. Anteša Džomba 104 9:38:47
8. Miljenko Dokuš 115 10:06:14
9. Duško Štrbac 105 10:10:43
10. Toni Perušič 113 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 11:29:11
2. Višnja Škevin 128 11:29:11
 
objavili: z&z, 20.09.2008., 09:10
četvrtak, 18. rujna 2008.
7. Memorijalni Ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi Dragovoljaca HOS-a i Bojovnika Domovinskog Rata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. DIONICA NOVSKA – SLAVONSKI BROD
Marija Vrajić i Alexey Belosludtsev pobjednici dionice.


Na startu treće dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", 18. rujna 2008. god. u 8.30 sati, nakon polaganja vijenca i paljenja svijeća na spomen obilježju u centru Novske, startalo je 20 trkača, među kojima i 3 trkačice, koje su ispratili dogradonačelnik Novske gosp. Željko Soldo i članovi poglavarstva. Odmah nakon starta iz Novske ruski trkač, koji je specijalist na 100 km, odlučio je napraviti razliku koja bi mu dozvoljavala mirniji start četvrte dionice.

U ženskoj konkurenciji Marija Vrajić koja je nakon prva dva dana u ženskoj konkurenciji vodila, rutinski je privela kraju 3. dionicu sa vremenom 10:17.46.

Na cilju u Slavonskom Brodu, Ultramaratonce su dočekali gradski dužnosnici i dužnosnici Županije Brodsko-Posavske, koji su sa predstavnicima Udruge dragovoljaca HOS-a podijelili nagrade pobjednicima treće dionice.

REZULTATI 3. DIONICE NOVSKA - SLAVONSKI BROD 90.5 km

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Alexey Belosludtsev 100 7:05:11
2. Denis Zhalybin 111 7:18:06
3. Zdravko Barić 117 7:57:02
4. Elvir Rakipović 108 8:01:41
5. Toni Perušič 113 8:30:09
6. Ivan Drvarič 103 9:35:52
7. Anteša Džomba 104 9:48:37
8. Hrvoje Habuš 107 10:15:15
9. Miljenko Dokuš 115 10:26:50
10. Duško Štrbac 105 10:26:50
11. Mirko Ervačić 116 10:26:50 V.K.
12. Nikola Sertić 114 ODUSTAO
13. Nikola Kovač 106 ODUSTAO
14. Đuro Dmitrašinović 109 ODUSTAO
15. Bernard Marijič 101 ODUSTAO
16. Mladen Hodak 102 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 10:17:46
2. Višnja Škevin 128 10:26:50
 
objavili: z&z, 19.09.2008., 09:00
srijeda, 17. rujna 2008.
7. Memorijalni Ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi Dragovoljaca HOS-a i Bojovnika Domovinskog Rata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2. DIONICA IVANIĆ GRAD - NOVSKA
Marija Vrajić uvjerljivo prva u ženskoj konkurenciji.


Na startu druge dionice Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", 17. rujna 2008. god. u 9.00 sati, startalo je 20 trkača, koje su ispratili dužnosnici poglavarstva Ivanić Grada i Zagrebačke županije. Kroz mjesta na ovoj 72 km dugoj dionici dočekale su ih mnogobrojne škole, a vrhunac je bio u mjestu Križ, gdje su Ultramaratonce dočekali osnovnoškolci, kao i srednjoškolci, i sa njima otrčali dio dionice i time umornim trkačima pružili moralnu podršku.

Organizatori Ultramaratona, sa suorganizatorima položili su vijenac i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Kutinskom groblju, kao i posljednjim počivalištima pripadnika HOS-a Velimira Kvesića, Zdravka Bezuka i Ivana Krajinovića.

Na stazi, u muškoj konkurencijiprošlogodišnji pobjednik, ruski trkač Alexsey Beloslutsev prestigao je svog sunarodnjaka Denisa Zhalybina. Do cilja u Novskoj došao u vremenu 5:07:43.

U ženskoj konkurenciji, pobjednica prve dionice ruskinja Svetlana Savoskina, na drugoj dionici je odustala što je i najveće iznenađenje ovo dionice. Marije Vrajić je došla je prva na cilj ispred Višnja Škevin u vremenu 6:54:45.

Na cilju u Novskoj, Ultramaratonce je dočekao dogradonačelnik Novske gosp. Željko Soldo, koji je sa predstavnicima Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba podijelio nagrade pobjednicima druge dionice.

REZULTATI 2. DIONICE IVANIĆ GRAD - NOVSKA 72 km

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Alexey Belosludtsev 100 5:07:43
2. Denis Zhalybin 111 5:17:43
3. Zdravko Barić 117 6:05:33
4. Elvir Rakipović 108 6:12:54
5. Hrvoje Habuš 107 6:39:34
6. Toni Perušič 113 6:52:27
7. Ivan Drvarič 103 7:04:59
8. Anteša Džomba 104 7:15:26
9. Miljenko Dokuš 115 7:28:17
10. Duško Štrbac 105 7:47:23
11. Đuro Dmitrašinović 109 8:02:32
12. Bernard Marijič 101 8:30:18
13. Mladen Hodak 102 8:30:18
14. Alexsander Boltachev 110 ODUSTAO
8. Nikola Sertić 114 ODUSTAO
14. Nikola Kovač 106 ODUSTAO
17. Mirko Ervačić 116 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 6:54:45
2. Višnja Škevin 128 7:15:26
3. Svetlana Savoskina 126 ODUSTALA
 
objavili: z&z, 18.09.2008., 09:50
utorak, 16. rujna 2008.
7. Memorijalni Ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi Dragovoljaca HOS-a i Bojovnika Domovinskog Rata"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1. DIONICA ZAGREB - IVANIĆ GRAD
Rusi nametnuli ubitačan tempo.


U utorak, 16. rujna, 2008 u 10:00 sati, startom sa Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji, skokom padobranaca zrakoplovnog centra Croatia i pucnjem iz kubura kuburaškog društva Gromovnik započeo je 7. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata". Sa starta jedne od najdužih i najzahtjevnijih utrka u Europi, čija duljine staze iznosi 344.1 km, u borbu za pobjednika 7. izdanja utrke krenulo je čak 28 natjecatelja, među kojima je 8 međunarodnih natjecatelja.

Ultramaratonce su na startu utrke ispratili mnogi državni i gradski dužnosnici. Prije pucnja startnog pištolja položeni su vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, a prisutni govornici prisjetili su se branitelja koji su za svoju Domovinu dali najviše što su mogli, svoje živote.

Nazočne je u ime organizatora utrke, pozdravio gosp. Boro Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, brigadir, gosp. Miodrag Demo, voditelj ureda za branitelje pri Poglavarstvu Grada Zagreba, izaslanik Gradonačelnika grada Zagreba gospodin Miro Laco, predsjednik UDHOS-a Zagreb Ivan Friščić koji je i proglasio Ultramaraton otvorenim. Među mnogobrojnim uglednicima istaknuli bismo i dožupana Karlovačke županije, gosp. Marinka Milčića, dopredsjednika Saveza HOS-a Vladu Jukića, te mnogobrojne predstavnike braniteljskih udruga.

Već je prva dionica, u kojoj natjecatelji obično preispituju mogućnosti konkurenata, pokazala da su međunarodni trkači( Rusi) za sada u laganoj premoći jer je ruski natjecatelj Denis Zhalybin s vremenom 3.52,30 stigao prvi, i postavio novi rekord prve dionice, drugi je ciljem prošao prošlogodišnji pobjednik ultramaratona Rus Alexey Belosludtsev a treći također Rus Alexsander Oltachev.

U ženskoj konkurenciji pobijedila je Marija Vrajić, druga je Ruskinja Svetlana Savoskina dok je treće mjesto u ženskoj konkurenciji zauzela Višnja Škevin. Prva dionica, sa svojih ultramaroncima skromnih 50,6 km, samo je najava uzbudljivih događanja koja nas očekuju tijekom 5 dana održavanja utrke.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
 • Siniša Šukunda: 095 9066 713
 • Zvonko Lucić: 91 2533 465


REZULTATI 1. DIONICE ZAGREB – IVANIĆ GRAD 50.6 km

Br. Ime i prezime Startni broj Postignuto vrijeme
1. Denis Zhalybin 111 3:52:30
2. Alexey Belosludtsev 100 3:52:31
3. Alexsander Boltachev 110 4:10:39
4. Hrvoje Habuš 107 4:12:57
5. Zdravko Barić 117 4:20:27
6. Elvir Rakipović 108 4:33:18
7. Anteša Džomba 104 4:39:16
8. Esad Tašaković 133 4:52:32
9. Nikola Sertić 114 4:52:32
10. Đuro Dmitrašinović 109 5:03:27
11. Toni Perušič 113 5:05:07
12. Duško Štrbac 105 5:06:02
13. Ivan Drvarič 103 5:06:08
14. Miljenko Dokuš 115 5:07:40
15. Nikola Kovač 106 5:09:09
16. Bernard Marijič 101 5:09:10
17. Mladen Hodak 102 5:09:10
18. Mirko Ervačić 116 5:09:10
19. Ivan Dominković 112 ODUSTAO
20. Željko Štimac 132 ODUSTAO
Žene
1. Marija Vrajić 125 4:52:32
2. Svetlana Savoskina 126 5:00:38
3. Višnja Škevin 128 5:08:18
4. Larisa Meteleva 127 ODUSTALA
 
objavili: z&z, 17.09.2008., 14:20
subota, 6. rujna 2008.
PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

 
Dana 6. rujna 2008. u Slavonskom Brodu u hotelu "Savus", održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljen 7. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" koji se održava u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i suorganizatora, a pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba od 16.-20. rujna 2008.

Na konferenciji su nazočili Gradonačelnik Slavonskog Broda dr. Mirko Duspara, dožupan Vukovarsko srijemske županije Toni Žagar, dr Tomislav Vlajnić organizator za Sl.brod, Boro Barišić predsjednik Saveza udruga HOS-a RH ,Siniša Šukunda, Ivan Lažeta i Zvonko Lucić članovi organizacijskog odbora iz Zagreba.

Na 7.memorijalnom ultramaratonu sudjelovati će 24 trkača i 3 trkačice iz Hrvatske, Slovenije i Rusije.

Ultramaraton se održava od 2002. godine. organiziranjem tog tradicionalnog memorijalnog događanja nastojimo i uspijevamo sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Dužina staze iznosi 344,1 km, što je ujedno i najduži ultramaraton u ovom dijelu Europe.

Trkači ga trebaju proći u pet dionica:
 1. dionica: Zagreb ( Kustošija) – Ivanić Grad, 50.6 km
 2. dionica: Ivanić Grad – Novska, 72 km
 3. dionica: Novska – Slavonski Brod, 90.5 km
 4. dionica: Slavonski Brod – Osijek, 84 km
 5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara), 47 km


Detaljne informacije o tijeku organizacije možete dobiti od članova našeg organizacijskog odbora koji će Vam rado pružiti poneku informaciju više.

Siniša Šukunda 095 90 66 713
Zvonko Lucić 091 253 3465

Organizacijski odbor UDHOS-a
Grada Zagreba
 
objavili: z&z, 11.09.2008., 15:40


nedjelja, 6. srpnja 2008.
Branitelji uručili invalidska kolica malom Franu

6.srpnja 2008. u 18:00 sati, na sportskom terenu Krvarić-Kustošija odigrana je humanitarna malonogometna utakmica između braniteljskih Udruga:
 • Udruge branitelja Domovinskog rata Kustošija
 • Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba

Povod odigravanja utakmice je uručenje invalidskih kolica Malom Franu nakon prikupljenih sredstava koje je organizirala udruga branitelja Kustošije na 2.memorijalu u spomen na poginule branitelje Domovinskog rata s područja Kustošije.

Invalidska kolica su uručili Predsjednik vijeća gradske četvrti Črnomerec dr.Kurevija i predstavnici Udruga Kustošijanaca i UDHOS-a.

Humanitarna akcija je zahvaljujuči brojnim pojedincima i raznim udrugama u cijelosti uspjela te se tom prilikom prikupilo 27.000,00 kuna. Tako je danas mali Fran dobio toliko željena kolica i ostala pomagala koja će mu pomoći da ionako težak život učini malo lakšim.

Daljnje uplate mogu se uplatiti na broj žiro računa 2360000-1000000013, poziv na br 1323433677.
 
objavili: z&z, 09.07.2008., 08:45


subota, 21. lipnja 2008.
10.memorijalni malonogometni turnir Milan Špoljarević Dugave

 
21.- 22.lipnja 2008.u organizaciji Udruge dragovoljaca Domovinskog rata Dugave-Zagreb, na igralištu OŠ Fran Galović i I osnovne škole Dugave, održan je 10.memorijalni malonogometni turnir "Milan Špoljarević" poginuli dragovoljac iz Dugava.

Turnir su svečano otvorili Majka poginulog Špoljarevića Mira i brat Siniša.

Na svečanom otvorenju turnira nazočili su, članovi UHDDR Novska, većinom pripadnici 125. brigade HV, u čijem sastavu je poginuo Milan Špoljarević, nazočili su također i gospoda: Ivo Lovrić časnik HV, te Ljubo Česić Rojs general bojnik u mirovini, predstavnici Udruge branitelja KVIN, Ina – Naftaplin,g. Josip Malunec, Predsjednik HVIDRe Novi Zagreb,g. Zlatko Galešić, Predsjednik HDZ mladeži, Novi Zagreb - Istok, predstavnici UDHOS ZAGREB, Novinari TV kuće Z – 1, predstavnicu zaštitarske kuće Mreža – Špehar.

Pod vojničkim šatorom dijelio se vojnički grah pripremljen u vojarni Croatia.

Na turniru je sudjelovalo 16 ekipa.

Poredak ekipa:
 1. Mirakul – Meplikon, obrtnici iz Dugava
 2. Atest – Kontrola, ekipa mladeži iz Dugava
 3. HDZ – mladež
 4. UDHOS ZAGREB

Najbolji igrač: Domagoj Krajačić.
Najbolji strijelac: Neven Biti.
Najbolji golman: Fejzić.
Pehar za Fair play dodijeljen je domaćinu UDDR Dugave – Zagreb.
 
objavili: z&z, 26.06.2008., 09:20
subota, 21. lipnja 2008.
HOS-ovci osvojili šahovski turnir na Danima Dubrave

Povodom obilježavanja Dana Dubrave u Zagrebu, održano je šahovsko natjecanje u organizaciji Kulturnog centra Dubrava i Vijeća gradske četvrti gornja i donja Dubrava.

Na šahovskom turniru nastupilo je 73 igrača iz 9 ekipa.

UDHOS ZAGREB nastupio je u sastavu; Branko Rogulj, Darko Devčić, Zoran Oštrić, Denis Jakupec, voditelj Bruno Sontak.


Poredak:

Ekipno:
 1. UDHOS ZAGREB
 2. VRBOVEC
 3. DALEKOVOD
 4. GAMBIT
 5. KLAKA I
 6. SAMOBOR
 7. KLAKA II
 8. PRIGORJE
 9. UNIVERZAL

Pojedinačno:
 1. Branko Rogulj – UDHOS ZAGREB
 2. Ozren Biti – Univerzal
 3. Zdenko Juriš – Klaka II
 
objavili: z&z, 26.06.2008., 09:20
četvrtak, 12. lipnja 2008.
Bilten 7. memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar

Bilten 7. memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar možete pogledati na sljedećem linku:

bilten
 
objavili: z&z, 13.06.2008., 10:20


četvrtak, 12. lipnja 2008.
Tjedan udruga od 9. do 13. lipnja na Trgu kralja Tomislava

 
Osmu godinu zaredom, u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, na Trgu kralja Tomislava, od 9. do 13. lipnja održava se Tjedan udruga, manifestacija koja je ove godine okupila djestotinjak udruga različitih djelatnosti s područja Zagreba.

Uz bogat zabavni program, tijekom pet dana, udruge su predstavljale svoj rad, programe, ali i ljude koji u njima rade, a riječ je o djelatnostima od socijalnog i humanitarnog interesa za Grad Zagreb, vjerskim, zdravstvenim, kulturnim, sportskim i udrugama proizašlim iz Domovinskog rata.

Predstavnici UDHOS-a ZAGREB predstavili su programe rada naše udruge, kao što su tradicionalni Memorijal (9. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba koji je upravo završio) i najavili posjetiteljima štanda 7. memorijalni Ultramaraton Zagreb – Vukovar "putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" koji će se održati u rujnu ove godine, kao i niz drugih programa koje naša udruga organizira.
 
objavili: z&z, 13.06.2008., 10:15
petak, 6. lipnja 2008.
"ZA HRVATSKU BEZ MINA"

 
 
 
Predstavnici UDHOS-a ZAGREB posjetili su zaposlenike tvrtke za humanitarno razminiranje "MUNGOS" d.o.o., koji su u štrajku zbog neisplaćene dvije plaće, kao i ostalih potraživanja iz 2007. god.

Njihova ogorčenost je velika, a njihovi zahtjevi su minimalni, žele pošteno raditi i pošteno primati plaću za posao opasan po život, a to je deaktiviranje mina koje u blatu i vodi stoje i do 17 godina, a čega nema u udžbenicima, već u iskustvima ovih vrijednih i samozatajnih ljudi. Koliko je opasan njihov posao govori i činjenica da je do danas na poslovima razminiranja poginulo 7 njihovih kolega, a veći broj je što teže što lakše ozlijeđen.

Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba podržava zaposlenike "Mungosa"-a, koji su 90% hrvatski branitelji, u njihovim nastojanjima da za izuzetno opasan posao dobiju barem ono najminimalnije, a to je plaća.

Prenosimo zahtjev radnika u cijelosti:

Zahtjevi zaposlenika "Mungos"-a

 1. Sastanak predstavnika radnika sa vlasnikom, Hrvatskim fondom za privatizaciju
 2. Isplata svih zaostalih potraživanja iz 2007. god.
 3. Isplata neisplaćenih plaća za travanj i svibanj 2008. god.- što prije
 4. Kontrola ulaznih računa i njihova opravdanost za 2006., 2007. i 2008. god.
 5. Osiguranje poslova i rada do kraja ove godine.
 6. Da RH nađe rješenje kako bi pirotehničari prve Tvrtke za razminiranje osnovane 1996. god. (12 godišnje iskustvo na poslovima razminiranja u kojem je poginulo 7 djelatnika „za Hrvatsku bez mina“) konačno bez pritiska i egzistencijalnog straha, na mirannačin radili ovaj po život opasan posao na dobrobit svih građana republike Hrvatske.
 7. Razrješenje Uprave Društva
 
objavili: z&z, 5.05.2008., 20:00
subota, 31. svibnja 2008.
15. MEMORIJALNI MALONOGOMETNI TURNIR "MARIO BABIĆ"

 
 
 
 
 
31.svibnja i 1. lipnja 2008. u Zagrebu je održan 15memorijalni malonogometni turnir Mario Babić. Memorijalni malonogometni turnir "Mario Babić" startao je 1994 godine u spomen prvom poginulom branitelju u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sa općine Trešnjevka pa ima karakter tradicionalnog sportskog natjecanja.

Od malog lokalnog turnira, danas je to turnir šireg značenja te se sada održava ne samo u spomen za prvog poginulog branitelja sa Općine Trešnjevka Maria Babića već i za sve branitelje koji su dali svoj život za Hrvatsku.

Na turniru ove godine sudjeluje 24 ekipe. Turnir se održava na sportskim terenima, Centar za odgoj i obrazovanje u Zagrebu- Zagorska cesta 14.

U pravilu se pozivaju renomirane ekipe koje su bile finalisti ili osvajale okolne turnire i lige te ekipe sponzora.

Na memorijalu Mario Babić već tradicionalno nastupa i ekipa UDHOS ZAGREB.

Sudionici turnira 2008.
 1. Frizerski salon Diego
 2. Auto salon Lucija
 3. Cafe Capuccino
 4. Voltino
 5. Ubdr Trešnjevka Vedora
 6. Rama
 7. Župa sv.Marka
 8. Šarić gradnja
 9. Župa sv.Josipa
 10. Candy
 11. Niskogradnja Šimić
 12. Kod tete Marte
 13. Ubdr Trešnjevka Jarun
 14. Caffe Amor
 15. Palir
 16. Atvp Tigrovi 91
 17. Caffe Baza
 18. Ala Mare
 19. Mnk Titlić
 20. Tim raketa
 21. Savica
 22. PU Črnomerec
 23. UDHOS ZAGREB
 24. Ivek i prijatelji

Rezultati utakmica pretkola (subota, 31.05.):
Kod tete Marte 2:3 Candy
ATVP Tigrovi 91 3:4 Caffe Amor
PU Črnomerec 0:5 Savica
HOS 1:2 Ala Mare
Ivek i prijatelji 2:1 Caffe Baza
Ubdr Trešnjevka Jarun 1:6 Niskogradnja Šimić
Mnk Titlić 1:3 Tim raketa
Župa Sv.Josipa 2:4 Palir


Rezultati utakmica turnira (subota, 31.05.):
Frizerski salon Diego 7:0 Candy
Ubdr Trešnjevka Vedora 4:3 Caffe Amor
Voltino 1:2 Savica
Rama 4:0 Ala Mare
Auto salon Lucija 0:7 Ivek i prijatelji
Župa Sv.Marka 0:1 Niskogradnja Šimić
Caffe Capuccino 2:1 Tim raketa
Šarić gradnja 0:1 Palir


Četvrtfinalne utakmice (nedjelja, 01.06.):
Frizerski salon Diego 5:2 Ubdr Trešnjevka Vedora
Savica 1:0 Rama
Ivek i prijatelji 2:0 Niskogradnja Šimić
Caffe Capuccino 4:3 Palir


Polufinalne utakmice (nedjelja, 01.06.):
Frizerski salon Diego 5:2 Savica
Ivek i prijatelji 1:4 Caffe Capuccino


Utakmica za 3. mjesto (nedjelja, 01.06.):
Ivek i prijatelji 3:0 Savica


Utakmica za 1. mjesto (nedjelja, 01.06.):
Frizerski salon Diego 0:2 Caffe Capuccino


Konačni poredak:
 1. Caffe Capuccino
 2. Frizerski salon Diego
 3. Ivek i prijatelji

Najbolji golman: Tomislav Bastalić (Caffe Capuccino)
Najbolji strijelac: Kleščić (Ivek i prijatelji)
Najbolji igrač: Hrvoje Strunjak (Caffe Capuccino)
 
objavili: z&z, 5.05.2008., 14:30
subota, 24. svibnja 2008.
OBILJEŽAVANJE 2. DANA BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Početak obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba započelo se sa športskim događanjima. Športska događanja organizirale su dvije udruge: Nogometna udruga dragovoljaca Domovinskog rata Croatia "90/91" i i Športsko društvo hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Grada Zagreba.

Mjesta održavanja bilo je na Športsko-rekreacijski centar Prečko, Streljana Kustošija, ŠRC Jarun i športska dvorana Sutinska Vrela od 9 do 17 sati.

Natjecanje je otvorio brigadir Miodrag Demo iz Odjela za branitelje Grada Zagreba i Predsjednik Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba Ratko Dragović Klek.

Popis udruga koje su sudjelovale na 2. športskom natjecanju povodom obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba:
 • Udruga branitelja Domovinskog rata - Trešnjevka
 • Udruga sudionika Domovinskog rata narodne novine
 • Udruga branitelja - Sesvete
 • Udruga dragovoljaca i veterana 1. Hrvatski gardijski zdrug
 • Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a
 • Udruga branitelja antiterorističke vojne policije
 • Zajednica udruga HVIDR-a Grada Zagreba
 • Udruga Crne Mambe
 • Udruga HVIDR-a - Susedgrad
 • Športsko društvo HVIDR-a - Zagreb
 • Udruga branitelja katastar
 • Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba
 • Udruga hrvatskih branitelja domovinskog rata - OKI
 • Policijska udruga "IPA" zagreb
 • Udruga za šport i rekreaciju Veteran "91"
 • Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba
 • Udruga HVIDR-a - Maksimir
 • Unija roma dragovoljaca i veterana Ddomovinskog rata
 • Nogometna udruga dragovoljaca Domovinskog rata "Croatia" 90./91.
 • Udruga HVIDR-a - Trešnjevka
 • Udruga HVIDR-a - Dubrava
 • Udruga HVIDR-a - Trnje
 • Udruga branitelja Kustošija


Rezultati po disciplinama:


Boćanje
 1. Udruga dragovoljaca i veterana 1. Hrvatskog gardijskog zdruga (I ekipa)
 2. Športsko društvo HVIDR-a - Zagreb
 3. Udruga dragovoljaca i veterana 1. Hrvatskog gardijskog zdruga (II ekipa)
 4. NKDDR Croatia 90/91


Elektronski pikado
 1. Udruga HVIDR-a - Trnje
 2. Udruga Crne Mambe
 3. Udruga HVIDR-a - Susedgrad
Najbolji pojedinac: Mladen Katavić (Udruga HVIDR-a)


Kuglanje
 1. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a
 2. Športsko društvo HVIDR-a - Zagreb
 3. Udruga branitelja domovinskog rata - Trešnjevka


Mali nogomet
 1. NKDDR Croatia 90/91
 2. Udruga dragovoljaca i veterana 1. hrvatskog gardijskog zdruga
 3. Udruga branitelja - Sesvete


Potezanje užeta
 1. Udruga Crne mambe
 2. Udruga HVIDR-a - Susedgrad
 3. NKDDR Croatia 90/91


Športski ribolov
 1. Udruga HVIDR-a Dubrava - 5133 boda
 2. ŠD HVIDR-a Zagreb - 2291 bod
 3. Policijska udruga "IPA" Zagreb - 2203 boda
 4. NKDDR Croatia 90/91 - 1059 bodova
 5. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a - 975 bodova
 6. Udruga sudionika Domovinskog rata narodne novine - 400 bodova
 7. Udruga HVIDR-a - Trešnjevka - 392 boda
Najbolji pojedinac: Zdravko Jurinec (Udruga HVIDR-a Dubrava) - 2845 bodova


Šah - ekipno
 1. Udruga HVIDR-a Centar - 15 bodova
 2. Udruga HVIDR-a Dubrava - 15 bodova
 3. UHBDR Trešnjevka - 12 bodova (ekipa II)
 4. UŠR Veteran 91 - 11 bodova
 5. UHBDR Trešnjevka - 10 bodova (ekipa I)
 6. NKDDR Croatia 90/91 - 3 boda


Šah - pojedinačno
 1. Dean Zečević - Udruga HVIDR-a Centar (10,5 bodova)
 2. Ranko Livić - Udruga HVIDR-a Dubrava (8,5 bodova)
 3. Josip Majer - UHBDR Trešnjevka, ekipa II (7 bodova)


Stolni tenis
 1. UD HOS Zagreb
 2. Udruga Crne mambe
 3. ŠD HVIDR-a Zagreb
 4. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a
 5. NKDDR Croatia 90/91


Streljaštvo
 1. Udruga za šport i rekreaciju veteran 91 - 510 krugova
 2. Udruga HVIDR-a - Susedgrad - 483 kruga
 3. NKDDR Croatia 90/91 - 373 kruga
 4. Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a - 369 krugova
 5. Udruga branitelja Domovinskog rata Trešnjevka - 332 kruga
Najbolji pojedinac: Zvonko Beronić (Udruga za šport i rekreaciju veteran 91) - 177 krugova


Tenis
 1. Ivica Gorup - Udruga sudionika Domovinskog rata narodne novine
 2. Boris Galeković - Udruga sudionika Domovinskog rata narodne novine
 3. Stipe Kraljević – NKDDR Croatia 90/91
 4. Vladimir Tomić – NKDDR Croatia 90/91
 5. Zdenko Kraljević - Udruga dragovoljaca i veterana 1. Hrvatskog gardijskog zdruga


Viseća kuglana - sjedeći
 1. Športsko društvo HVIDR-a Zagreb (I ekipa)
 2. HVIDR-a Zagreb
 3. Športsko društvo HVIDR-a Zagreb (II ekipa)


Viseća kuglana - stojeći
 1. Udruga HVIDR-a - Susedgrad
 2. Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Grada Zagreba
 3. Udruga sudionika Domovinskog rata narodne novine
 
objavili: z&z, 25.05.2008., 20:00
subota, 24. svibnja 2008.
Dan branitelja Grada Zagreba

 
 
Program Dana branitelja Grada Zagreba možete pogledati na sljedećem linku:
program
 
objavili: z&z, 24.05.2008., 22:00
subota, 10. svibnja 2008.
KARLOVAC 2. MEMORIJALNI TURNIR "ntp. Zdravko Goršćak"

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Danas je u Karlovcu održan "Memorijalni športski turnir ntp. Zdravko Goršćak" u organizaciji "Kluba veterana 266. izvidničko diverzantske satnije HV" - Karlovac. Na Memorijalu je sudjelovalo 12 udruga proizašlih iz Domovinskog rata, među kojima i UDHOS ZAGREB u malom nogometu i stolnom tenisu.

REZULTATI:

STRELJAŠTVO - samokres 9 mm (Strelište Streljačkog kluba Karlovac - Jamadol-Karlovac)
 1. Streljački Klub Karlovac
 2. Udruga pripadnika 110. br. HV Karlovac
 3. Udruga specijalne jedinice policije "GROM"- Karlovac

Najbolji stijelac: Vjekoslav Genzić- Streljački klub Karlovac

KUGLANJE (Kuglana Doma OSRH)
 1. HVIDR-a Karlovac
 2. Udruga specijalne jedinice policije "GROM"- Karlovac
 3. Udruga pripadnika 110. br. HV – Karlovac

Najbolji kuglač: Željko Bonetić – Udruga pripadnika 110 br. HV - Karlovac

STOLNI TENIS (Stolnoteniski dom "Antun Tova Stipančić", Duga Resa)
 1. Udruga HVIDR-a -Generalski Stol
 2. Udruga dragovoljaca HOS-a grada Zagreba
 3. Udruga START Ribarići – Ogulin

Najbolji stolnotenisač: Damir Prstec – HVIDR-a Generalski stol

MALI NOGOMET (Igralište Sokolskog doma u Karlovcu)
 1. Zapovjedništvo HKoV-Karlovac
 2. Udruga specijalne jedinice policije "GROM"- Karlovac
 3. Udruga pripadnika 110 br. HV – Duga Resa
 4. UDHOS ZAGREB

Najbolji igrač: Danijel Hrastov – Zapovjedništvo HKoV-a Karlovac

BICIKLIZAM - POČETNICI A
START ulica Kralja Tomislava (Sokolski dom) – Domobranska ulica – Rakovac – ( Mekušje – Kamensko – Sajevac – Mekušanski lug – Mekušje – 2 kruga ) – Rakovac – Domobranska ulica – CILJ ulica Kralja Tomislava (Sokolski dom)
Ukupna dužina: 22,7 km
 1. Petar Perica – BK Fortica Tommasini - Šibenik
 2. Jurica Storić - BK Fortica Tommasini - Šibenik
 3. Bruno Pilski – BK Stubaki – Stubičke Toplice


BICIKLIZAM - POČETNICI B
 1. Stjepan Šimić – BK Sokol-Cestograd - Vinkovci
 2. Jakov Krečak - BK Fortica Tommasini – Šibenik
 3. Tomislav Trgovec – BK Dubrava – Zagreb


JUDO (ŠSD "Mladost" - Karlovac)
 1. Judo klub UNA – Bihać – BiH
 2. Judo klub KREKOVICA – Bihać – BiH
 3. Judo klub AUTO ČULJAK – Vinkovci
 
objavili: z&z, 12.05.2008., 10:15
nedjelja, 27. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - KULTURNA PRIREDBA

 
 
 
 
 
 
 
U nedjelju 27. travnja 2008., u centru za kulturu i obrazovanje "Susedgrad" Argentinska 5, održana je folklorna priredba posvećena sjećanju na poginule bojovnike Domovinskog rata Grada Zagreba. Folklorna priredba organizirana je u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji folklornog ansambla "Croatia".

Folklorni ansambli "Croatia", izvođenjem točaka iz cijele Hrvatske, simbolično povezuju krajeve Hrvatske iz kojih, i u koje su, dragovoljci odlazili u obranu naše Domovine. Veliki odaziv posjetitelja najviše govori o kvaliteti tog tradicionalnog događanja koje je neizostavni dio svakog memorijala u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba.

Tijekom dvosatnog programa posjetitelji su, uz nastupa folklornog ansambla "Croatia".
 
objavili: z&z, 29.04.2008., 15:00
nedjelja, 27. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - PADOBRANSTVO

 
 
 
 
U nedjelju 27 travanja 2008., na sportskom aerodromu u Lučkom, održano je natjecanje u padobranstvu. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji Zrakoplovnog centra Croatia.

Na natjecanju je nastupilo čak 18 padobranaca u muškoj i ženskoj i konkurenciji, te konkurenciji juniori. Tijekom 4 serije skokova na cilj vođena je tijesna borba za prvo mjesto, jer u konkurenciji su bili gotovo svi državni reprezentativci. Na kraju dana slavili su Damir Sladetič u muškoj konkurenciji , Veselka Pirc u ženskoj konkurenciji dok je u juniorskoj konkurenciji slavio Milan Filipović. U ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo AK Zagreb.

Ekipni poredak:
 1. MIX
 2. PK RIJEKA
 3. AK ZAGREB
 4. ZC CROATIA


Rezultate padobranstva možete pogledati na sljedećem linku:
padobranstvo
 
objavili: z&z, 29.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - MALI NOGOMET

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na sportskim terenima Sportskog parka "Mladost", u subotu 26.travnja 2008., održano je natjecanju u Malom nogometu u sklopu 9.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Memorijal je održan kao tradicionalno događanje posvećeno uspomeni na ljude koji su u zalog naše budućnosti dali najviše što su mogli, svoje živote. Organizator natjecanja je Udruga dragovoljaca HOS-a, pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba. Lijepi sunčani dan privukao je uz natjecatelje i puno gledalaca, pod vojničkim šatorom i izvrsnim vojničkim GRAHOM i MAĐARSKIM GULAŠOM kojeg su pripremile izvrsne kuharske ruke narednika Pavlica iz vojarne Croatia.

Nakon napornih utakmica, s nogometnih je terena kao pobjednik otišla ekipa HVIDRE ČRNOMEREC.

KONAČNI POREDAK:
 1. HVIDRA ČRNOMEREC
 2. INA KVIN NAFTAPLIN
 3. HRVATSKA POŠTA 2
 4. UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA PODRUŽNICA GRADA ZAGREBA

Najbolji vratar: Stanislav Bakrač iz ekipe HVIDRA ČRNOMEREC
Najbolji strijelac: Dario Golub iz ekipe INA KVIN NAFTAPLIN

Rezultate turnira u malom nogometu možete pogledati na sljedećem linku:
skupine

završnica
 
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - KOŠARKA HAKL

 
 
 
 
U subotu, 26.travnja 2008. na košarkaškim terenima, sportskog parka mladost, održano je natjecanje u košarki hakll. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom gradskog poglavarstva Grada Zagreba.

Nastupilo je 6 ekipa, predstavnika sportskih klubova, i braniteljskih udruga.

POREDAK EKIPA:
 1. HMDCDR
 2. STARO ČEŠKO
 3. UDDR-DUGAVE
 4. MILKA
 
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 26. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - STOLNI TENIS

 
 
 
 
U subotu, 26.travnja 2008.u sportskoj teniskoj dvorani, sportskog kluba "Južna Trešnjevka" u ulici Sv. Vincenta od Kastva 10/12 , održano je natjecanje u stolnom tenisu. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Gradskog poglavarstva Grada Zagreba.

Nastupilo je 9 ekipa, predstavnika sportskih klubova, i braniteljskih udruga.

POREDAK EKIPA:
 1. UDHOS ZAGREB 2
  (Tadić, Babić)
 2. Pošta Hvidra
  (Thamm, Landekić)
 3. UDHOS ZAGREB 1
  (Lovrić, Terzić)
 4. HOS – Vukovar
  (Lalić, Gregov)
 5. UDVDR – Dugave
  (Merhesina, Vešligaj
 6. HVIDRA Generalski stol
  (Pušić, Peretin)
 7. HVIDRA Zagreb
  (Vučić)
 8. Udruga branitelja PTSP
 9. Policija
  (Gabrić, Radman)
 
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
subota, 19. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - TENIS

 
 
 
 
U subotu 19.travnja 2008., u Teniskom centru "Podsused" održano je natjecanje u tenisu za djecu do 14 godina, natjecanje na kojemu smo pobijedili svi mi. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji TK Podsused, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Epitet "natjecanja na kojemu smo svi pobjednici" ovo je sportsko događanje zaslužilo zbog humanitarne pozadine koja se krije iza sportske priredbe. Naime, riječ je o teniskom susretu dva kluba koje surađuju već puno godina. TK "Podsused" iz Zagreba i TK "Borovo" iz Vukovara. Suradnja je počela u teškim danima izbjeglištva, u kojima je sport ponuđen djeci kao način da se na trenutak zaborave patnje izazvane razaranjem domova prognanih obitelji. Rad s najmlađim naraštajem tenisača nije prestao povratkom u Vukovar, jednako kao što time nije prestala niti suradnja dvaju klubova. Svake godine, u sklopu memorijalnog događanja posvećenog poginulim bojovnicima, u posjet Zagrebu dođu mladi tenisaći iz Vukovara. Na taj način podsjećamo ih da su uvijek dragi gosti grada koji prema njima gaji neskrivenu ljubav.

Na natjecanju je nastupilo preko 20 djece. Razvrstani po grupama mečevi su trajali tijekom čitavog dana, no na kraju natjecanja organizator je natjecateljima priredio iznenađenje. Bodovi nisu uvršteni u tablice, nije rađena rang lista, jer pobjednika u tom susretu ne može biti. Zapravo, pobjedu je odnio sport, odnijela su ju djeca koja nas uvijek podsjećaju da žrtva bojovnika koji su položili svoje živote u zalog njihove budućnosti nije bila uzaludna.

Rezultate natjecanja u biciklizmu možete pogledati na sljedećem linku:
tenis
 
objavili: z&z, 27.04.2008., 15:00
nedjelja, 13. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - OTVORENJE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na svečanom otvorenju 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba održanog 13.travnja 2008. u 10:00 na Trgu Siječanjskih žrtava Kustošija, Zagreb kojem su uz mnogobrojne građane zagrebačkih gradskih četvrti nazočili:
 • Gradonačelnik Grada Zagreba g. Milan Bandić,(Gradsko poglavarstvo grada Zagreba glavni pokrovitelj svih 9 Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba)
 • dožupan Županije Karlovačke Marinko Milčić
 • dužnosnici SUDHOS-a: predsjednik Boro Barišić I dopredsjednik SUDHOS-a Vlado Jukić
 • dopredsjednik Gradske četvrti Črnomerec, Damir Štimac
 • voditelj Ureda za branitelje pri Poglavarstvu Grada Zagreba, brigadir Miodrag Demo
 • Predsjednik ZBORA braniteljskih udruga Grada Zagreba Ratko Dragović-Klek
 • Dopredsjednik ZU HVIDR-a Zagreb Renato Šelj
 • Predsjednik i tajnik UŠR VETERAN 91 magistar Alen Bartoš i Marijo Sačer dugogodišnji prijatelji i suorganizatori od samih početaka Memorijala

U skopu atraktivnosti otvorenja doskočili su padobranci Zrakoplovnog centra Croatia noseći zastave RH, Grada Zagreba i UDHOS-a Zagreb.

Nakon prigodnih govora Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić označio je start biciklističke utrke.

Memorijal traje punih mjesec dana i obuhvaća 12 športskih disciplina te popratni kulturni program.
 
objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
nedjelja, 13. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - BICIKLIZAM

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakon svečanog otvorenja 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Gradskog Poglavarstva grada Zagreba, označen je start biciklističke utrke.

U 10.20 sati s Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji startalo je 35 biciklista, završilo 33 biciklista koji su vozeći zagrebačkim ulicama 25 kilometara obilazili spomenike Domovinskom ratu. Natjecali su se biciklisti iz Svete Nedjelje, Rijeke, Ivanić Grada, Vinkovaca, i Zagreba, a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Na relaciji od Himpera do cilja na Oltaru Domovine na Medvedgradu natjecateljima je mjereno vrijeme te su zabilježeni slijedeći rezultati:
 • u kategoriji početnika pobijedio je Filip Čengić
 • u kategoriji kadeta Matijas Dovranić
 • u kategoriji juniora Ivan Trgovec
 • u kategoriji rekreativci i veterani Toni Mikulić

Nagrade su na Oltaru Domovine na Medvedgradu, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uručili Predsjednik UDHOS-a Zagreb Ivan Friščić i Marinko Milčić Dožupan Karlovačke županije.

Rezultate natjecanja u biciklizmu možete pogledati na sljedećem linku:
biciklizam
 
objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
subota, 12. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - KARATE

 
 
 
 
 
 
U prepunoj športskoj dvorani OŠ "Petar Zrinski" u Zagrebu, dana 13. travnja 2008., održan je "9. MEĐUNARODNI KARATE MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA". Turnir je održan pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba, u organizaciji "Udruge hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba" (UDHOS-ZGB) i "KARATE KLUBA STIJENA".

Turnir je u službenom kalendaru natjecanja Hrvatskog karate saveza (HKS-a).

Na turniru nastupili su klubovi iz cijele Hrvatske i susjedne nam Slovenije. Natjecalo se preko 550 natjecatelja i natjecatelja iz 58 karate klubova.

Natjecanje se održalo na 4 borilišta u disciplini u kate i borbe - pojedinačno, u svim dobnim uzrastima. Najuspješniji klub - kk Ronin ( 5 zlata, 15 srebra, 17 bronce).

Rezultate turnira u karateu možete pogledati na sljedećem linku:
kate

klubovi

borbe
 
objavili: z&z, 14.04.2008., 11:00
srijeda, 09. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - STRELJAŠTVO, ZRAČNO ORUŽJE

 
 
 
 
U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora Udruge za šport i rekreaciju Veteran 91 a pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9. travnja 2008., s početkom u 10:00 sati, u streljani streljačkog kluba "Kustošija" održano je natjecanje u streljaštvu, zračno oružje pištolj-puška ekipno i pojedinačno, u kategorijama žene i muškarci.

Natjecanje je otvorio g. Damir Štimac i Žarko Juratek članovi UO UDHOS-a Zagreb.

Rezultate natjecanja u streljaštvu možete pogledati na sljedećem linku:
10m, serijska zračna puška, seniori pojedinačno i ekipno

10m, zračni pištolj, seniori pojedinačno i ekipno

10m, serijska zračna puška, seniorke pojedinačno i ekipno

10m, zračni pištolj, seniorke pojedinačno i ekipno

 
objavili: z&z, 10.04.2008., 13:25
srijeda, 09. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - TURNIR U ŠAHU

 
 
 
 
U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9. travnja 2008., s početkom u 17.00 sati, u šahovskoj dvorani Doma sportova održano je natjecanje u šahu. Pojedinačno-ekipni otvoreni brzopotezni turnir - švicarski sustav u 9 kola, 10 minuta po igraču. Na natjecanju je nastupio 130 natjecatelj, a među njima, žene, branitelji, veterani preko 60 g. juniori do 18 g., kadeti do 14. te ostali igrači.

Turnir je otvorio Dopredsjednik UDHOS-a Zagreb i Dopredsjednik ZBORA braniteljskih Udruga grada Zagreba g. Krešimir Marko Artuković.

Ukupni pobjednik turnira bio je Milan Brđa sa 8 bodova osvojenih iz 9 partija. Natjecanje je održano pod budnim okom suca Ivana Petračića i voditelja turnira Brune Sontaga. Turnir je završilo podjelom pehara, medalja i priznanja u 23.00 sati, što puno govori o težini borbi koje su na njemu vođene.

Rezultati:
Ukupni pobjednici pojedinačno
 1. Milan Mrđa sa 8 bodova iz 9 partija
 2. Branko Rogulj
 3. Uroš Krstić

Ukupni pobjednici ekipno
 1. UDHOS – ZAGREB
 2. UDVDR-PGZ – VETEAN 91
 3. Ogulinski šahovski klub - Mrđan


Rezultate turnira u šahu možete pogledati na sljedećem linku:
rezultati turnira u šahu

Opširnije na www.crochess.com.
 
objavili: z&z, 10.04.2008., 13:20
nedjelja, 06. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - NATJECANJE U HRVANJU
Prvenstvo Zagrebačke županije za mlađe dječake u hrvanju grčko rimskim načinom

 
 
 
 
 
U nedjelju 6.travnja 2008., u športskoj dvorani «Peščenica» održano je prvenstvo Zagrebačke županije za dječake u Hrvanju grčko rimskim načinom. Natjecanje je organizirano u sklopu 9. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba na čelu sa gospodinom Željkom Pjacom.

Na natjecanju je sudjelovalo ukupno 180 hrvača. Prvenstvo je prigodnim riječima otvorio Dopredsjednik UDHOS-a gosp. Siniša Šukunda , a svi nazočni su minutom šutnje odali počast poginulim bojovnicima domovinskog rata Grada Zagreba.

Na natjecanju je sudjelovalo osam hrvačkih klubova : HK Lokomotiva, HK Metalac, HK HK Sesvete, HK Lika, HK Hrvatski dragovoljac, HK Zagreb i HK Pik Vrbovec.

Rezultate natjecanja u hrvanju možete pogledati na sljedećem linku:
rezultati natjecanja u hrvanju za mlađe dječake

rezultati natjecanja u hrvanju za starije dječake
 
objavili: z&z, 08.04.2008., 10:40
subota, 05. travnja 2008.
9. MEMORIJAL - NATJECANJE U SPORTSKOM RIBOLOVU

 
 
 
 
U subotu 5.travnja 2008., na jezeru Športskog rekreacijskog centra "Granešina" održano je natjecanje u športskom ribolovu. Natjecanje je organizirano u sklopu 9.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji UŠRIDR-Republike Hrvatske.

Natjecanje je s nekoliko prigodnih rečenica otvorio Predsjednik Udruge dragovoljaca Športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata g. Mirsad Čustić i dopredsjednik Zbora braniteljskih udruga Grada Zagreba I član Upravnog odbora UDHOS-a Zagreb g. Renato Šelj.

Nastupilo je 18 ekipa ribolovnih društava i braniteljskih udruga.

U ekipnoj konkurenciji pobijedila ekipa UŠRIDRH, dok je pehar za prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripao Borisu Telišmanu, natjecatelju UHDDR-a. Odličja pobjednicima podijelili su Dredsjednici UDHOS-a ZAGREB g. Siniša Šukunda i Krešimir Marko Artuković i Predsjednik UŠRIDR RH g. Mirsad Čustić.

POREDAK:
Ekipno
 1. Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske
 2. Udruga športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske
 3. HVIDR-a Susedgrad

Pojedinačno
 1. Boris Telišman
 2. Bećir Malkić
 3. Zlatko Lacković


Popis natjecatelja možete vidjeti klikom na sljedeći link:

Popis natjecatelja u sportskom ribolovu
 
objavili: z&z, 06.04.2008., 20:00
subota, 29. ožujka 2008.
USKRŠNJI TURNIR UDRUGE HVIDR-a TREŠNJEVKA

Nakon svečanog otvorenja I prigodnih obraćanja predstavnika Udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji HVIDR-a Trešnjevka, održan je tradicionalni Uskršnji turnir u Malom nogometu, Pikadu, Šahu I športskom ribolovu.

Poredak ekipa:

Mali nogomet
 1. HVIDR-a Trešnjevka
 2. VII PP Trešnjevka
 3. UDDR Dugave

Športski ribolov
 1. Vlado Kovač – HVIDR-a Susedgrad
 2. Zlatko Poparić- HVIDR-a Pešćenica
 3. Bećir Malkić- HVIDR-a Dubrava
 4. Srećko Filipović

Šah
 1. Đinko Firšt
 2. Mirko Vuković- UDHOS-ZAGREB
 3. Ranko Livić- HVIDR-a Dubrava

Pikado
 1. Željko Božić – HVIDR-a Susedgrad
 2. Velen Hajdinović- HVIDR-a Križ
 3. Marko Galić – HVIDRA Susedgrad

 
objavili: z&z, 08.04.2008., 10:00
utorak, 25. ožujka 2008.
9. memorijal, vodič

Vodič kroz 9. memorijal možete pogledati na sljedećem linku:

vodič kroz 9.memorijal
 
objavili: z&z, 25.03.2008., 16:40


 
Repozitorij
Info box
 
Arhiva vijesti
2010. godina
2009. godina
2008. godina
2007. godina
2006. godina
2005. godina
2004. godina
2003. godina
2002. godina
 
Kalendar
 
   
  Isprintajte ovu stranicu.
Kontaktirajte nas: [email protected]
Webmaster: [email protected]
2005 @ UDHOS-ZAGREB