naslovnica statut udruge o nama galerija srdhos kontakt
Memorijali
Maratoni
Linkovi
VIJESTI 2006. GODINA
 
subota, 23. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

          "PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

5. DIONICA, SLAVONSKI OSIJEK - VUKOVAR
Flajsov novi rekord utrke.

U petak, 23. rujna, 2006. završila je utrka Ultramaratona Zagreb - Vukovar. Na startu posljednje dionice natjecatelje su ispratili dogradonačelnik Osijeka Damir Matković, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Boro Barišić i dožupan Osječko-Baranjske županije gosp. Danijel Srb.

Dražen Flajs trećim uzastopnim trijumfom osvojio je veliki prijelazni pehar u trajno vlasništvo. Svoju veliku dominaciju tijekom svih pet dana održavanja utrke pretočio je u novi rekord staze, koji sada iznosi 29:30.38 sati, što je sat i dvadeset minuta bolji od njegovog starog rekorda.

U konkurenciji žena prošlogodišnja pobjednica Višnja Škevin ponovila je svoj uspjeh, rezultatom koji ima vrijednost 7. mjesta u muškoj konkurenciji, što najviše govori o njezinom nastupu.

Ovogodišnji maraton završilo je čak 9 trkača, od kojih posebno moramo izdvojiti Miljenka Dokuša kao jediniog natjecatelja koji je uspješno završio svih pet Memorijalnih ultramaratona.

Cilju utrke i svečanosti podjele priznanja i nagrada prisustvovali su mnogi dužnosnici, predstavnici braniteljskih udruga te građani koji su iz cijele Hrvatske pristigli svjedočiti događaju. Među ostalima uz spomenik žrtvama na Ovčari vidjeli smo saborske zastupnike Peju Trgovčevića i Petra Mlinarića, vinkovačkog dogradonačelnika Željka Belju, zamjenika župana Karlovačke županije Marika Milčića, dopredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Nenada Sedlara i mnoge druge. Prisutnima su se s nekoliko riječi obratili predsjednik Gradskog vijeća Vukovara Nikola Toth – Fenix, gradonačelnik Vukovara Tomislav Šota, zamjenik župana Vukovarsko – srijemske županije Antun Žagar, ratni zapovijednik obrane Vukovara Mile Dedaković – Jastreb i u ime Grada Zagreba zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Stipo Ćorić.

Svečanu dodjelu nagrada vodio je član Županijskog poglavarstva zadužen za skrb o braniteljima Pero Ćorić, koji je s predsjednikom Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borom Barišićem dodijelio odličja natjecateljima.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić podijelio je prigodne poklone domaćinu gradonačelniku Vukovara Tomislavu Šoti.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
gosp. Siniša Šukunda 091 797 3287
ili Zvonko Lucić 091 2533465


KONAČNI PLASMAN

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 29:30.38
2. Dalibor Petrina 33:29.13
3. Anteša Džomba 36:50.32
Žene
1. Višnja Škevin 38:49.28
objavili: z&z, 23.09.2006., 21:00
petak, 22. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

          "PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

4. DIONICA, SLAVONSKI BROD - OSIJEK
Nedostižna Flajsova prednost.

U petak, 22. rujna, 2006. natjecatelji su istrčali pretposljednju dionicu Ultramaratona Zagreb - Vukovar. Na startu utrke natjecatelje su ispratili gradonačelnik Slavonskog Broda dr.Mirko Duspara, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr.Tomislav Vlainić, i direktor Turističke zajednice Brodsko-Posavske županije Petar Huhiljić.

Pretposljednja dionica potvrdila je veliku nadmoć Dražena Flajsa koji je ne obazirući se na konkurenciju, svojim tempom istrčao 87 km izuzetno teške dionice. Flajsovo iskustvo i izuzetna pripremljenost pokazali su se nepremostivom preprekom za konkurenciju. Na cilju 4.dionice Flajs je rekao: "Mislim da prednost od 3h i 20min mora biti dovoljna za moju treću pobjedu, samo bi me ozljeda mogla u tome spriječiti."

Iako nije najduža, dionica Slavonski Brod – Osijek, prema mišljenju svih natjecatelja, najteža je dionica utrke. Između ostaloga upravo zato što dolazi poslije najduže. Natjecatelji poslije iscrpljujuća 3 dana ulaze u odlučujući dio utrke pa su odustajanja i velike krize ono što često karakterizira ovu dionicu. Posebnost današnjeg dana, nakon velikog bijega vodećeg Flajsa, bila je borba za drugu poziciju. Na startu današnje dionice domaći Slavonsko Brodski natjecatelj, Đuro Dimitrašinović, za drugo plasiranim Daliborom Petrinom zaostajao je samo 1 min i 30 sekundi. Prve kilometre utrke Dimitrašinović je nametnuo vrlo jak tempo, no kasnije se ispostavilo da je upravo on pao kao žrtva svog tempa. Odustajanjem nakon prve trećine današnje dionice otvorio Petrini je put ka osvajanju srebrnog odličja u ukupnom poretku.

U konkurenciji žena prošlogodišnja pobjednica Višnja Škevin pokazala je da je izuzetno spremna za ovogodišnji nastup. Njezin trenutni rezultat na razini je 4. mjesta u muškoj konkurenciji.

Odličja za etapne rezultate natjecateljima su predali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Boro Barišić, dožupan Osječko-Baranjske županije gosp. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić podijelio je prigodne poklone domaćinu.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
gosp. Siniša Šukunda 091 797 3287
ili Zvonko Lucić 091 2533465


REZULTATI 4. DIONICE, SLAVONSKI BROD - OSIJEK, 87 km

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 7:57.06
2. Dalibor Petrina 8:24.03
3. Anteša Džomba 9:13.10


PLASMAN NAKON 4. DIONICE

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 25:34.25
2. Dalibor Petrina 28.55.17
3. Anteša Džomba 31:23.46
objavili: z&z, 22.09.2006., 23:30
četvrtak, 21. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

          "PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

3. DIONICA, NOVSKA – SLAVONSKI BROD
Najduža dionica ultramaratona.

U četvrtak, 21. rujna, 2006. završila je najduža i do sada najteža dionica Ultramaratona Zagreb - Vukovar. Natjecatelje su na startu utrke u Novskoj ispratili gradonačelnik Novske Antun Vidaković i dogradonačelnici Željko Soldo i Božidar Pugelnik.

Napori iz prethodna dva dana, vrućina i 98 km staze uzeli su svoj danak. Zbog ozljede su odustala tri pritajena favorita utrke, Tihomir Anđal, Elvir Rakipović i Hrvoje Habuš. Anđal je do 75 kilometra, u svojem debitanskom nastupu na ultramaratonu, čvrsto držao drugu poziciju u ukupnom redosljedu. Rakipović i Habuš, trkači su koji već imaju iza sebe uspješno završene ultramaratone i etapne pobjede i dobro su znali važnost i zamke treće dionice. Dražen Flajs vodeći ultramaratonac ukupnog poretka ponovo je pokazao da je najpripremljeniji natjecatelj ove utrke. Prvu polovinu današnje dionice trčao je u društvu Tihomira Anđala i Đure Dmitrašinovića, koji u nastavku nisu mogli pratiti nametnuti tempo. Osmjeh na cilju i prednost od gotovo 3 sata pred drugoplasiranim Daliborom Petrinom govore da je pobjednik možda odlučen već na trećoj dionici. U nastavku nas očekuje borba za preostala dva mjesta pobjedničkog postolja.

U cilju dionice natjecatelje su dočekali predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr.Tomislav Vlainić, gradonačelnik Slavonskog Broda dr.Mirko Duspara i predsjednik Turističke zajednice Slavonskog Broda prof. Pero Matić koji su im predali odličja za etapne rezultate. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić, zahvalio se domaćinu i podijelio prigodne poklone.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
gosp. Siniša Šukunda 091 797 3287
ili Zvonko Lucić 091 2533465


REZULTATI 3. DIONICE, NOVSKA – SLAVONSKI BROD, 98 km

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 7:36.53
2. Dalibor Petrina 8:49.17
3. Đuro Dmitrašinović 9:22.44


PLASMAN NAKON 3. DIONICE

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 17:37.19
2. Dalibor Petrina 20:31.14
3. Đuro Dmitrašinović 20:32.45
objavili: z&z, 21.09.2006., 22:00
srijeda, 20. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

          "PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

2. DIONICA, IVANIĆ GRAD - NOVSKA
Flajs još uvijek u vodstvu.

U srijedu, 20. rujna, 2006, ultramaratonci koji trče 5. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata", pretrčali su drugu dionicu najdužeg i najzahtjevnijeg atletskog natjecanja u Europi. Natjecatelje su na startu drugog dijela utrke ispratili gradonačelnik Ivanić Grada Boris Kovačić, koji je označio start utrke pucnjem iz startnog pištolja, i podpredsjednik Skupštine Zagrebačke županije Nenad Sedlar.

Iskusni ultramaratonci znaju da je druga dionica prva prilika za odmjeravanje snaga natjecateljima. Dvostruki pobjednik Ultramaratona Dražen Flajs tijekom prve dionice uspješno je odgovarao na pokušaje nametanja tempa, koje su postavljali ostali natjecatelji, a ovih 74 km staze odlučio je diktirati svoj ritam, koji se pokazao prejakim za konkurenciju. Time se još jednom nametnuo kao najveći kandidat za pobjedu, no i on sam zna da je do vukovarske Ovčare još dalek put. 3. dionica, Novska – Slavonski Brod obično je odlučujuća. Upravo se tih 98 km često pokaže kao nepremostiva prepreka za one koji postaju žrtvama vlastitog tempa. Hoće li se to dogoditi Draženu Flajsu vidjet ćemo sutra.

Višnja Škevin, ove godine jedina žena, a prošlogodišnja pobjednica ultramaratona u konkurenciji žena, još se uvijek uspješno nosi s kilometrima utrke u društvu muških kolega. Odlučna da ponovi poduhvat i završi utrku, sigurno grabi svojim tempom, koji bi ju u konkurenciji muškog dijela društva svrstao na zamjetno 11. mjesto.

Natjecateljima su se kroz nekoliko kilometara utrke pridružili učenici OŠ „Milka Trnina“, koje je okupio načelnik Đuro Pehar iz Križa. Oni su na taj način dali podršku natjecateljima.

Prilikom prolaska utrke kroz Kutinu, delegacija organizacijskog odbora ultramaratona posjetila je grob nedavno preminulog predsjednika Saveza udruga dragovoljaca HOS-a i HOS-ovog vukovarskog dragovoljca Velimira Kvesića te počivališta branitelja Vukovara, pripadnika HOS-a, stradalih u obrani Vukovara koji počivaju na istom groblju.

Pobjednicima druge dionice odličja su dodijelili saborski zastupnik i predsjednik Glavnog stana Hrvatske stranke prava Pejo Trgovčević i gradonačelnik Novske Antun Vidaković te dogradonačelnik Željko Soldo.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
gosp. Siniša Šukunda 091 797 3287
ili Zvonko Lucić 091 2533465


REZULTATI 2. DIONICE IVANIĆ GRAD - NOVSKA, 74 km

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 5:50.14
2. Tihomir Anđal 6:39.19
3. Đuro Dmitrašinović 6:44.06
4. Dalibor Petrina 6:53.13
5. Mladen Hodak 7:02.10
6. Anteša Džomba 7:16.26
7. Elvir Rakipović 7:25.26
8. Dejan Sever 7:32.54
9. Duško Štrbac 7:35.45
10. Hrvoje Habuš 7:37.06
11. Miljenko Dokuš 8:16.23
12. Bernard Marijić 8:16.23
Odustali:
Miljenko Rožanković, Tome Krajinović i Ivo Aničić
Žene
1. Višnja Škevin 7:38.52


PLASMAN NAKON 2. DIONICE

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 10:00.26
2. Tihomir Anđal 11:05.14
3. Đuro Dmitrašinović 11:10.01
4. Dalibor Petrina 11:41.57
5. Mladen Hodak 11:45.15
Žene
1. Višnja Škevin 12:48.52
objavili: z&z, 20.09.2006., 18:00
utorak, 19. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

          "PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA"

1. DIONICA, ZAGREB - IVANIĆ GRAD
Flajs nametnuo ubitačan tempo od samog starta.

U utorak, 19. rujna, 2006, startom sa Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji, započeo je 5. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata". Sa starta najduže i najzahtjevnije utrke u Europi, čija duljine staze iznosi 362 km, u borbu za pobjednika 5. jubilarnog izdanja utrke krenulo je čak 18 natjecatelja, među kojima je i jedna žena.

Ultramaratonce su na startu utrke ispratili mnogi državni i gradski dužnosnici među kojima i saborski zastupnik i predsjednik Glavnog stana HSP-a gosp. Pejo Trgovčević, saborski zastupnik gosp. Pero Kovačević, saborski zastupnik i dopredsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp. Vlado Jukić, saborski zastupnik i dopredsjednik Skupštine Grada Zagreba gosp. mr.Miroslav Rožić, dožupan Karlovačke županije gosp. Marinko Milčić i predsjednica Gradske četvrti Donji grad gđa. Sanja Kumpar. Prije pucnja startnog pištolja položen je vijenac ispred spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, a prisutni govornici prisjetili su se branitelja koji su za svoju Domovinu dali najviše što su mogli, svoje živote.

Nazočne je u ime organizatora utrke, Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pozdravio mr. Miroslav Rožić, a zatim su im se obratili gosp. Boro Barišić, predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a, brigadir, gosp. Miodrag Demo, kao izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, gosp. Zoran Komara, izaslanik ministrice Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te dopredsjednik Gradske četvrti Črnomerec i Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Damir Štimac. Na kraju protokolarnog dijela ceremonije otvaranja predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić, nakon nekoliko pozdravnih rečenica prisutnima, proglasio je početak ultramaratona.

Već je prva dionica, u kojoj natjecatelji obično preispituju mogućnosti konkurenata, pokazala da je pobjednik dvaju proteklih ultramartona Dražen Flajs odlučio, osvajanjem treće uzastopne pobjede, veliki prijelazni pobjednički pehar preuzeti u trajno vlasništvo. U petogodišnjoj povijesti ultramaratona takvu je priliku imao i Miljenko Dokuš. Pobjednik prve dvije utrke, no upravo ga je Flajs u tome spriječio. Flajs je nametanjem jakog tempa, pokazao konkurenciji što ih u preostalim kilometrima utrke očekuje. Prva dionica, sa svojih ultramaroncima skromnih 53km, samo je najava uzbudljivih događanja koja nas očekuju tijekom 5 dana održavanja utrke.

Sve informacije o tijeku utrke, tijekom svih pet dana održavanja utrke, možete dobiti na službenom broju za kontakt:
gosp. Siniša Šukunda 091 797 3287
ili Zvonko Lucić 091 2533465


REZULTATI 1. DIONICE ZAGREB – IVANIĆ GRAD, 53 km

PLASMAN NATJECATELJ REZULTAT
1. Dražen Flajs 4:10.12
2. Tome Krajnović 4:24.06
3. Tihomir Anđal 4:25.55
4. Đuro Dmitrašinović 4:25.55
5. Elvir Rakipović 4:40.19
6. Mladen Hodak 4:43.05
7. Dalibor Petrina 4:48.44
8. Hrvoje Habuš 4:51.05
9. Anteša Džomba 4:52.11
10. Duško Štrbac 4:55.07
11. Dejan Sever 4:55.07
12. Miljenko Rožnjaković 5:15.07
13. Miljenko Dokuš 5:34.09
14. Bernard Marijić 5:34.10
15. Ivo Ančić 5:53.48
Žene
1. Višnja Škevin 5:10.00
objavili: z&z, 19.09.2006., 23:30
nedjelja, 17. rujna 2006.
5. MEMORIJALNI ULTRAMARATON

Poštovani,

pozivamo vas da svojom nazočnošću uveličate start utrke 5.memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar "putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskor rata" koji će se održati u utorak 19.rujna 2006. s početkom u 10:00 sati na Trgu Siječanjskih Žrtava u Zagrebu (Kustošija)
objavili: z&z, 17.09.2006., 20:10
subota, 29. travnja 2006.
KARATE - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U prepunoj športskoj dvorani "Peščenica" u Zagrebu, dana 29.04.2006. god., održan je "7. MEĐUNARODNI KARATE MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA GRADA ZAGREBA".

Turnir je održan pod pokroviteljstvom Poglavarstva grada Zagreba, u organizaciji "Udruge hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba" (UDHOS-ZGB) i " KARATE KLUBA STIJENA".

Turnir je u službenom kalendaru natjecanja Hrvatskog karate saveza (HKS-a).
Na turniru nastupili su klubovi iz cijele Hrvatske i susjedne nam Slovenije.
Ukupno 450 natjecatelja iz 46 karate klubova.
Natjecanje se održalo na 4 borilišta u disciplini u kate i borbe - pojedinačno, u svim dobnim uzrastima.

Nastupali su sljedeći karate klubovi: Omega, Student Zg, Samobor Anindol, Kaplast, Jarun, B Biograd, Stenjevec, Finida, Vrapče, Bregana, Stijena, Esseker, Mladost Os, Ronin, Globus, Master, Tad Rijeka, Susedgrad, Tempo, Jastreb, Lotos 2002, Trešnjevka, Croatia, Lotos, Sportski Život, Renako, Zagreb, Mladost Ig, Delta, Hrvatski dragovoljac, Ivanec, Musashido, Nedelišće, Opatija, Princ, Ri Croatia, Rijeka, Samuraj, Slavko Krivski Termal, Sveti Lovro, Tigar Sisak, Vinkovci, Zamet, Tigar - Krapinske toplice, Termotehna Maribor- SLO i Zmaj Ljubljana - SLO.

Najuspješniji i najtrofejniji klub je domaćin, KK "STIJENA".

Prigodnim poklonom BUDO-INTRENACIONALA za osvojena 1. mjesta u katama i borbama u mlađim dobnim uzrastima nagrađeni su:
 1. KK STIJENA, HELENA MARTINOVIĆ
 2. KK STENJEVEC, MARIO MUFIĆ
Vrhunac natjecanja je seniorski uzrast, gdje su se natjecatelji kroz težinske kvalifikacijske borbe, samo finalisti svojih skupina, izborili za borbu u apsolutnoj kategoriji (16 natjecatelja) u kojoj je nagradni fond 2.400 kn.

1. KK CROATIA HEĆIMOVIĆ PETAR 1.200 kn
2. KK TAD RIJEKA MUŠIĆ ESMIR 600 kn
3. KK TERMOTEHNA - SLO ČOKL MITJA 300 kn
4. KK RI CROATIA ČAVLEK DEAN 300 kn


Na službenom otvaranju "7. Karate memorijala" prigodnu riječ održali su:
 • podpredsjednik skupštine Grada Zagreba i saborski zastupnik HSP-a, gosp. Miroslav Rožić,
 • saborska zastupnica i dopredsjednica HSP-a, gđa. Ruža Tomašić,
 • dopredsjednik Udruge hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba i dopredsjednik Gradske četvrti Črnomerec,
 • gosp. Damir Štimac
 • predsjednik Hrvatskog karate saveza, gosp. Stjepan Čelan
 • direktora turnira i predsjednik KK Stijena, gosp.Goran Štimac

Za tehničku organizaciju, karate klub STIJENA, dobio je brojne pohvale i čestitke sa svih strana, te su svi ponovo najavili svoj dolazak i sljedeće godine.
objavili: z&z, 08.05.2006., 09:30
subota, 29. travnja 2006.
ZAVRŠNA SPORTSKA NATJECANJA 7. MEMORIJALA POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA - MALI NOGOMET, KOŠARKAŠKI HAKL, STOLNI TENIS, ZRAČNO ORUŽJE

          Na sportskim terenima Sportskog parka "Mladost", i streljani "Kustošija", u subotu 29.travnja 2006., održana su završna natjecanja 7.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Memorijal je održan kao tradicionalno događanje posvećeno uspomeni na ljude koji su u zalog naše budućnosti dali najviše što su mogli, svoje živote. Organizator natjecanja je Udruga dragovoljaca HOS-a, pod pokroviteljstvom poglavarstva Grada Zagreba. Kiša i hladan vjetar nisu pokvarili sportsku dimenziju događanja. Na sportskim terenima i borilištima ove je subote nastupilo više od 700 natjecatelja iz hrvatske i inozemstva. Tijekom travnja, na svim je događanjima, nastupilo više od 3000 natjecatelja, niz kulturno umjetničkih društava, uz veliku posjećenost gledatelja.

Nakon napornih utakmica, začinjenih zaista neugodnim vremenom, s nogometnih je terena kao pobjednik otišla ekipa "Udruge dragovoljaca Domovinskog rata-podružnica Zagreba". Pobjednik popularnog hakla u košarci je ekipa "Valten" iz Križevaca, na stolnoteniskom turniru trijumfirala je ekipa domaćina "Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba", a pobjedu u natjecanju zračnim oružjem odnijela je Hvidra Susedgrad.

Prilikom dodjele odličja predsjednik udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, gosp. Ivan Friščić pobjednike je podsjetio da to će to odličje, osim svojeg sportskog značaja podsjećati na one koji su za slobodu naše domovine žrtvovali svoje živote.


REZULTATI

Nogomet:
 1. UDRUGA HRVATSKIH DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA PODRUŽNICA GRADA ZAGREBA
 2. CAFFE ANA
 3. HRVATSKA POŠTA
Najbolji vratar: Davor Horvatin
Najbolji strijelac: Zlatko Horvat


Stolni tenis (ekipno):
 1. UDRUGA DRAGOVOLJACA HOS-a
 2. KVIN - INA
 3. RUBELJ GRILL DUBRAVA


Hakl u košarci:
 1. VALTEN, Križevci
 2. HRVATSKA POŠTA
 3. UDRUGA DRAGOVOLJACA HOS-a


Zračno oružje:
 1. Hvidra Susedgrad
 2. UŠR Veteran 91
 3. Invalidi rada Grada Zagreba
objavili: z&z, 01.05.2006., 22:20
nedjelja, 23. travnja 2006.
FOLKLORNA PRIREDBA - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U nedjelju 23. travnja 2006., u dvorani teatra EXIT održana je folklorna priredba posvećena sjećanju na poginule bojovnike Domovinskog rata Grada Zagreba. Folklorna priredba organizirana je u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji folklornog ansambla "Croatia".

U sklopu memorijala održava se niz sportskih natjecanja i ta, jučer održana, kulturna priredba. Folklorni ansambli "Croatia", izvođenjem točaka iz cijele Hrvatske, simbolično povezuju krajeve Hrvatske iz kojih, i u koje su, dragovoljci odlazili u obranu naše Domovine. Veliki odaziv posjetitelja najviše govori o kvaliteti tog tradicionalnog događanja koje je neizostavni dio svakog memorijala u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba.

Tijekom dvosatnog programa posjetitelji su, uz nastupa folklornog ansambla "Croatia", imali priliku uživati i u izvedbama dječjeg folklornog ansambla "Croatia", žeskog zbora "Vrapčanke" te Kulturno umjetničkog društva "Bistra".
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:30
subota, 22. travnja 2006.
PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU, KADETI - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U subotu 22.travnja 2006., u športskoj dvorani «Peščenica» održano je prvenstvo Hrvatske u Hrvanju za kadetski uzrast. Natjecanje je organizirano u sklopu 7. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji Saveza hrvačkih sportova Grada Zagreba.

Na natjecanju je nastupilo 95 hrvača iz 15 klubova. U ekipnoj konkurenciji, u natjecanjima slobodnim i grčko rimskim načinom, pobijedili su natjecatelji HK «Gavrilović» iz Petrinje. Od preostalih klubova, brojnošću natjecatelja i pokazanim umijećem, izdvojile su se drugo plasirane momčadi «Hrvatskog dragovoljca» i "Metalca" iz Zagreba, no to nije bilo dovoljno da ugroze dominaciju pobjednika turnira.


Grčko Rimski način:
 1. "GAVRILOVIĆ" Petrinja
 2. "HRVATSKI DRAGOVOLJAC" Zagreb
 3. "ZAGREB" Zagreb

Slobodni način
 1. "GAVRILOVIĆ" Petrinja
 2. "METALAC" Zagreb
 3. "HRVATSKI DRAGOVOLJAC" Zagreb
  "LOKOMOTIVA" Zagreb
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:30
subota, 22. travnja 2006.
NATJECANJE U PADOBRANSTVU - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U subotu 22.travnja 2006., na sportskom aerodromu održano je natjecanje u padobranstvu. Natjecanje je organizirano u sklopu 7. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji Zrakoplovnog centra Croatia. Natjecanje je otvorio saborski zastupnik i gradonačelnik Osijeka gosp. Ante Đapić.

Na natjecanju je nastupilo čak 25 padobranaca u muškoj i ženskoj konkurenciji. Tijekom 8 serija skokova na cilj vođena je tijesna borba za prvo mjesto, jer u konkurenciji su bili gotovo svi državni reprezentativci. Na kraju dana slavili su Nedjeljko Brdar i Ina Muharemović, dok je u ekipnoj konkurenciji prvo mjesto pripalo PK "Rijeka".

U gledalištu smo vidjeli kamere ekipe novinara Roberta Knjaza, koji je na terenima snimao kadrove emisije "Mjenjačnica". Imali smo priliku gledati kako je gradonačelnik Osijeka Anto Đapić, za potrebe emisije, svoje radne obveze zamijenio s gospođom koja organizira svadbe i slična događanja. Knjazov šarm i dobro raspoloženje na aerodromu garantiraju uspjeh emisije koja se priprema, no to će gledatelji imati priliku provjeriti za koji tjedan.


EKIPNI POREDAK:
1. PK "RIJEKA", 111 cm
2. PK "OSIJEK-BIJELI", 208 cm
3. PK "OSIJEK-PLAVI", 230 cm

Žene pojedinačno:
1. Ina Muharemović, 15 cm
2. Jasminka Žaželić, 25 cm
3. Helena Janson, 28 cm

Muškarci pojedinačno:
1. Nedjeljko Brdar, 8 cm
2. Damir Ečimilović, 14 cm
3. Josip Banić, 16 cm
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:30
subota, 22. travnja 2006.
NATJECANJE U SPORTSKOM RIBOLOVU - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U subotu 22.travnja 2006., na jezeru Športskog rekreacijskog centra «Granešina» održano je natjecanje u sportskom ribolovu. Natjecanje je organizirano u sklopu 7.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji UŠRIDR-Republike Hrvatske.

Događanje je s nekoliko prigodnih rečenica otvorio predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba gospodin Ivan Friščić. Nastupilo je 19 ekipa ribolovnih društava i braniteljskih udruga.

U ekipnoj konkurenciji pobijedila ekipa Udruge HVIDR-e Dubrava, dok je pehar za prvo mjesto u pojedinačnoj konkurenciji pripao Franji Jurčeviću, natjecatelju drugo plasirane ekipe, UŠRIDR-Republike Hrvatske. Odličja pobjednicima podijelio je dragi gost organizatora, dožupan Karlovačke županije gosp.Marinko Milčić.


Ekipno:
1. Udruga HVIDR-a Dubrava
2. UŠRIDR-Republike Hrvatske
3. Udruga HVIDR-a Susedgrad

Pojedinačno
1. Franjo Jurčević, UŠRIDR-Republike Hrvatske
2. Zlatko Lacković, Udruga HVIDR-a Dubrava
3. Boris Telišman, UHDDR-Grada Zagreba
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:30
subota, 22. travnja 2006.
TENIS, TURNIR ZA DJECU DO 14 GODINA - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U subotu 22.travnja 2006., u Teniskom centru «Podsused» održano je natjecanje u tenisu za djecu do 14 godina, natjecanje na kojemu smo pobijedili svi mi. Natjecanje je organizirano u sklopu 7. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, a u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkoj suorganizaciji TK Podsused, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Epitet «natjecanja na kojemu smo svi pobjednici» ovo je sportsko događanje zaslužilo zbog humanitarne pozadine koja se krije iza sportske priredbe. Naime, riječ je o teniskom susretu dva kluba koje surađuju već puno godina. TK «Podsused» iz Zagreba i TK «Borovo» iz Vukovara. Suradnja je počela u teškim danima izbjeglištva, u kojima je sport ponuđen djeci kao način da se na trenutak zaborave patnje izazvane razaranjem domova prognanih obitelji. Rad s najmlađim naraštajem tenisača nije prestao povratkom u Vukovar, jednako kao što time nije prestala ni suradnja dvaju klubova. Svake godine, u sklopu memorijalnog događanja posvećenog poginulim bojovnicima, u posjet Zagrebu dođu mladi tenisaći iz Vukovara. Na taj način podsjećamo ih da su uvijek dragi gosti grada koji prema njima gaji neskrivenu ljubav.

Na natjecanju je nastupilo preko 20 djece. Razvrstani po grupama mečevi su trajali tijekom čitavog dana, no na kraju natjecanja organizator je natjecateljima priredio iznenađenje. Bodovi nisu uvršteni u tablice, nije rađena rang lista, jer pobjednika u tom susretu ne može biti. Zapravo, pobjedu je odnio sport, odnijela su ju djeca koja nas uvijek podsjećaju da žrtva bojovnika koji su položili svoje živote u zalog njihove budućnosti nije bila uzaludna.
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:30
petak, 21. travnja 2006.
NATJECANJE U STRELJAŠTVU VATRENIM ORUŽJU, PIŠTOLJ 9mm - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U petak, 21.travnja 2006., na terenima Automatskih strelišta «Vrapčanski potok» održano je natjecanje u gađanju iz vatrenog oružja, preciznije pištolja 9mm. Natjecanje je održano u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i u suorganizaciji HVIDR-e Črnomerec, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Događanje je otvorio saborski zastupnik i dopredsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a gosp.Vlado Jukić koji je, po završetku natjecanja, pobjednicima dodijelio priznanja.

Nastupilo je 20 ekipa, predstavnika sportskih klubova, Hrvatske vojske, policije, zaštitarskih tvrtki i braniteljskih udruga Među prisutnim natjecateljima viđena su gotovo sva imena koja se ubrajaju u sam vrh sporta u kojemu Hrvatska zauzima veliki ugled u svijetu. Upravo je među njima vođena najžešća borba za osvajanje prvog mjesta. U konačnici je prvo mjesto osvojila ekipa Policijske akademije, u sastavu Igor Praunsperger i Branko Samardžić. Prisutni gledatelji imali su priliku gledati kako vrhunski strijelci nepogrešivo pogađaju metu, u kojoj 10 bodova donosi pogodak u točku veličine 3cm, s udaljenosti od 25 metara.

Iz publike smo čuli komentar: Tu bi i tajni agent 007, James Boond imao što naučiti.

Kao svojevrstan kuriozitet navesti ćemo da je jedan od favorita natjecanja, dugogodišnji reprezentativac i rekorder u gađanju MK pištoljem, Drago Praunsperger, u ovako jakoj konkurenciji zauzeo tek 6.mjesto, no obiteljski obraz obranio je njegov sin Igor, državni rekorder u disciplini koju smo pratili, osvajanjem prvog mjesta u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Drugi natjecatelj pobjedničke momčadi, Branko Samardžić, epitet instruktora tajnom agentu 007, zaslužio je dužnošću koju je profesionalno obavljao do svojeg umirovljenja. Za razliku od filmskih glumaca znanje u baratanju vatrenim oružjem brusio je u ulozi tjelohranitelja predsjednika Vlade Republike Hrvatske.


EKIPNO:
Policijska akademije - 181 krug
Medveščak - 180 krugova
Trnje - 179 krugova

POJEDINAČNO:
Igor Praunsperger, Policijska akademija - 91 krug
Tihomir Blinja, Trnje - 91 krug
Vladimir Palić, Medveščak - 90 krugova
Stipe Šaškor, Medveščak - 90 krugova
Branko Samardžić, Policijska akademija - 90 krugova
objavili: z&z, 24.04.2006., 21:10
nedjelja, 9. travnja 2006.
BOĆANJE - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9.4.2006., s početkom u 10.00 sati, na stazama "Boćarskog doma", održano je natjecanje u boćanju. Natjecanje je bilo organizirano na vrlo visokoj razini uz vrlo jaku konkurenciju klubova. Nastupili su natjecatelji iz 14 registriranih klubova boćarskog saveza i natjecatelji dragovoljačkih udruga. U vrlo izjednačenoj borbi pobjedu je izborila ekipa Bočarskog kluba "dr.Ante Starčević" iz Zagreba, u sastavu Kević, Blaić, Nimac, Vrbanac. Drugo mjesto pripalo je BK "FEŠK Feravino" iz Frerečanaca, dok je treće mjesto zauzela ekipa BK "Flora" iz Zagreba.
objavili: z&z, 19.04.2006., 18:30
nedjelja, 9. travnja 2006.
RAGBI - 7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 9.4.2006., s početkom u 11.00 sati, na ragbi terenima u Rudešu održano je natjecanje u ˝pravom muškom sportu˝, ragbiju. Na natjecanju je nastupilo čak 220 natjecatelja natjecatelja, u 4 uzrasne skupine.

Veliki odaziv klubova i natjecatelja pokazao je jedva čekaju novu natjecateljsku sezonu. U seniorkoj konkurenciji pobjednik je RK "Zagreb", do 16 godina je RK "Sisak" , do 14 god RK ˝Sisak˝, a do 12 god RK "Zagreb". Očito je da su ta dava kluba na sebe preuzela odgovornost za budućnost ragbija u Zagrebu. Natjecanje su, u ime organizatora Udruge dragovoljaca HOS-a otvorili dopredsjednik udruge Damir Štimac i član organizacijskog odbora memorijala Žarko Juratek.
objavili: z&z, 19.04.2006., 18:30
subota, 8. travnja 2006.
MAČEVALAČKI TURNIR - 7.MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, u subotu 8.travnja 2006. u Mačevalačkoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu održano je natjecanje u mačevanju za natjecatelje kadetskih kategorija.

Na turniru je nazočio i pročelnik Ureda za prosvjetu, obrazovanje i šport Grada Zagreba, gosp. Pavle Kalinić, koji je bio i svojevrstan domaćin. Naime, u Mačevalačkom klubu "Željezničar", koji je bio suorganizator turnira trenira i natječe se njegov sin. Nakon žestokih borbi u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja pobijedili su Kristijan Mrkalj i Anita Adler. U kadetskoj konkurenciji titule pobjednika osvojili su Roberta Ilijašev i Matija Vučina.


REZULTATI:

Mlađi kadeti:
 1. Kristijan Mrkalj
 2. Fran Rebrina
 3. David Kričkić
  Juraj Krsnik

Mlađe kadetkinje:
 1. Anita Adler
 2. Andrea Rebec
 3. Janja Geber
  Luana Mardešić

Kadeti:
 1. Matija Vučina
 2. Andrej Vasilj
 3. Lav Geber

Kadetkinje:
 1. Roberta Ilijašev
 2. Jelena Petković
 3. Anita Adler
objavili: z&z, 19.04.2006., 18:30
srijeda, 5. travnja 2006.
7. MEMORIJAL POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA
TURNIR U ŠAHU


          U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom Poglavarstva Grada Zagreba, dana 05.04.2006., s početkom u 17.00 sati, u šahovskoj dvorani Doma sportova održano je natjecanje u šahu. Na natjecanju je nastupilo 125 natjecatelja, a među njima 7 žena i 13 branitelja.

O jačini turnira najbolje govori podatak da je na njemu nastupilo 37 rangiranih šahista koje su predvodila 3 međunarodna majstora, 6 fide majstora i 1 ženski fide majstor. Ukupni pobjednik turnira bio jeUroš Krstić međunarodni majstor sa 6,5 dodova osvojenih iz 7 partija. Natjecanje je održano pod budnim okom suca Ivan Petračić i voditelja turnira Brune Sontaga. Turnir je završilo podjelom pehara, medalja i priznanja u 23.45 sati, što puno govori o težini borbi koje su na njemu vođene.


REZULTATI:

Ukupni pobjednik
 1. Uroš Krstić međunarodni majstor sa 6,5 dodova iz 7 partija
 2. Josip Njirjak
 3. Darko Devčić
Najbolji veteran preko 60 god. međunarodni majstor Stanko Košanski
Najbolji Junior do 20 god. Majstorski kandidat Goran Đurović
Najbolji Kadet do 15 god. Nikola Greb
Najbolji Hrvatski branitelj majstor Dean Zečević
Najbolja žena Petra Kruljić
Najstariji igrač Zvonimir Bauer
Najmlađi 10. godišnjak Mihovil Vucić
Opširnije na www.crochess.com
objavili: z&z, 19.04.2006., 18:30
subota, 1. travnja 2006.
OTVORENJE 7. MEMORIJALA POGINULIM BOJOVNICIMA DOMOVINSKOG RATA ZAGREBA

          U subotu, 1.travnja 2006., svečanim otvorenjem ispred spomenika Bojovnicima Domovinskog rata u zagrebačkoj Kustošiji, započeo je 7.Memorijal dragovoljaca HOS-a. Uz pripadnike HOS-a koji danas imaju privilegiju uživati u onome za što su se borili, slobodu naše Domovine. Poginulih bojovnika prisjetili su se mnogi prisutni uzvanici.

Tijekom mjeseca travnja biti će organiziran niz sportskih natjecanja, na kojima će nastupiti više od 1200 sudionika, u 15 sportskih disciplina. To veliko memorijalno sportsko događanje organizira Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

U ime organizatora memorijala, prisutnima se obratio dopredsjednik Skupštine Grada Zagreba gosp. Miroslav Rožić. Uz rečenice kojima je naglasio važnost sjećanja na herojske dane Domovinskog rata, rekao je: ˝Mjesec travanj je vrijeme kada priroda obnavlja svoju ljepotu nakon duge i sumorne zime. Neka nas ovaj memorijal potakne da i mi obnovimo i povećamo svoje sjećanje i zahvalnost onima koji su za slobodu naše Domovine dali najviše što su mogli. Svoje živote.˝

Uz mnoge prisutne goste priliku je, svojom nazočnošću, uveličao gradonačelnik gosp. Milan Bandić koji je prisjećajući se dana Domovinskog rata rekao: ˝Drago mi je da smo se ovdje po sedmi put okupili da demantiramo one koji govore da je Zagreb bio samo logistička podrška Domovinskom ratu. Iz Zagreba je u obranu naše Domovine krenulo puno dragovoljaca, a dragovoljci HOS-a to su učinili prvi.˝

U ime Vijeća Gradske četvrti Črnomerec predsjednik dr.Dragan Korolija Marinić prisjetio se svojih dana, provedenih kao mladi liječnik, u oslobađanju južnog bojišta, te je naglasio značaj HOS-a u Domovinskom ratu.

Gđa. Jadranka Kosor ispričala je svoj nedolazak, a u njezino je u ime načelnik dr. Mladen Lončar nazočnima obećao da će Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i ubuduće stajati iza rada udruge koja u ovakvom obimu njeguje uspomenu na Domovinski rat.

Nakon komemorativnog dijela programa, pri kojem su ispred spomenika poginulim braniteljima položeni vijenci i upaljene svijeće, memorijal je otvorio predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a gosp. Ivan Friščić, koji je prisjećajući se ljudi koji su s ovoga mjesta prije 15 godina krenuli u obranu Hrvatske, naglasio da je naša obveza njegovati uspomenu na njih i žrtvu koju su dali u zalog onoga što mi danas imamo.
objavili: z&z, 03.04.2006., 22:00
subota, 1. travnja 2006.
Natjecanje u biciklizmu.

          Nakon svečanog otvorenja Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom zagrebačkog Poglavarstva, natjecanjem u biciklizmu započelo je sportsko obilježavanje memorijala.

U 11.00 sati s Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji startala su 34 biciklista, koji su vozeći zagrebačkim ulicama 25 kilometara obilazili spomenike Domovinskom ratu. Natjecali su se biciklisti iz Karlovca, Rijeke, Ivanić Grada, Varaždina i Zagreba, a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Na relaciji od Himpera do cilja na Oltaru Domovine na Medvedgradu natjecateljima je mjereno vrijeme te su zabilježeni slijedeći rezultati: u kategoriji početnika pobijedio je Fran Kurelac, u kategoriji kadeta Igor Črnila, u kategoriji juniora Marko Trajković, u kategoriji veterana Zvonimir Radotić te u kategoriji rekreativaca Sven Šemovčan.


REZULTATI:

Početnici:
 1. Fran Kurelac
 2. Bruno Radić
 3. Đino Gajski

Kadeti:
 1. Igor Črnila
 2. Igor Trgovec
 3. Josip Klarić

Juniori:
 1. Marko Trajković
 2. Moreno Vrančić
 3. Gordan Šic

Veterani:
 1. Zvonimir Radotić
 2. Darko Hriberski
 3. Goran Gorščak

Rekreativci:
 1. Sven Šemovčan
objavili: z&z, 03.04.2006., 22:00
subota, 1. travnja 2006.
Natjecanje u kuglanju.

          Prvoga dana obilježavanja Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i pod pokroviteljstvom zagrebačkog Poglavarstva, s početkom u 9.00 sati u Kuglani Grmoščica održano je natjecanje u kuglanju.

Natjecalo se 12 ekipa, a pobijedila je ekipa Udruge veterana Domovinskog rata Grada Zagreba, sa srušena 2284 čunja. Najbolji pojedinac bio je Nikola Majetić iz ekipe INA Naftaplin – Kvin, sa srušenih 638 čunjeva.
objavili: z&z, 03.04.2006., 22:00
 
Repozitorij
Info box
 
Arhiva vijesti
2010. godina
2009. godina
2008. godina
2007. godina
2006. godina
2005. godina
2004. godina
2003. godina
2002. godina
 
Kalendar
 
   
  Isprintajte ovu stranicu.
Kontaktirajte nas: [email protected]
Webmaster: [email protected]
2005 @ UDHOS-ZAGREB