naslovnica statut udruge o nama galerija srdhos kontakt
Memorijali
Maratoni
Linkovi
VIJESTI 2010. GODINA
 

 

utorak, 7. prosinca 2010.
Priopćenje

 
Hrvatski centar za istraživanje zločina komunizma u priopćenju ističe kako geslo Hrvatskih obrambenih snaga (HOS) iz Domovinskog rata "Za dom spremni" nije ustaško, nego geslo HOS-a, koji se borio protiv velikosrpskog fašizma.

Geslo HOS-a "Za dom spremni" regulirano je Zakonom o hrvatskim braniteljima i stoga je to geslo zakonito isticati. Ni jedan sud u Hrvatskoj ne može zakonito osuditi ni sankcionirati nikoga tko se poziva na geslo HOS-a.

Štoviše, i Stjepan Mesić, sadašnji predsjednik RH, a tadašnji šef Hrvatskih nezavisnih demokrata, održao je na 2. saboru Hrvatske stranke prava na Zagrebačkom velesajmu, 18. veljače 1995. godine, vatreni protuhadezeovski govor pod slikom HOS-a i geslom "Za dom spremni" i pod portretima s geslom "Bog i Hrvati! Alah i Bošnjaci".

Stjepan Mesić je tada pohvalio HOS i obranu koju je Dobroslav Paraga organizirao protiv velikosrpske agresije. Na pravaškom Saboru je pod geslom "Za dom spremni" govorio i izaslanik SDP-a Tonino Picula kao i današnji koalicijski partner HDZ-a Šemso Tanković iz stranke SDA, koji je tada, također u vatrenom govoru, rekao da je HDZ jedna "zločinačka organizacija".

Centar još jednom poziva na toleranciju prema nacionalnim manjinama, prema supkulturama, ali i prema svim građanima RH. U politiku tolerancije spadala bi i osuda titoističkih pokliča i neokomunističkih ispada na javnim manifestacijama na kojima govore pojedini članovi Vlade i predsjednik Republike, navodi se u priopćenju predsjednika Hrvatskog centra za istraživanje zločina komunizma Gorana Jurišića.

Ovaj teks je objavljen u slobodnoj dalmaciji, 2009.godine.

Stoga osuđujemo ovo kažnjavanje studenta Martina Hunjadija zbog nošenja legalnog barjaka HOS-a. Stoji u presudi: "Za dom spremni, natpis, potiče i izaziva osjećaj nesnošljivosti kod sudionika na javnom skupu te tako krši zakon o javnom okupljanju".

HOS je reguliran i zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji te sve udruge HOS-a su legalno registrirane i uredno im izdano rješenje kao i UDHOS ZAGREB.

REPUBLIKA HRVATSKA
GRAD ZAGREB
GRADSKI URED ZA OPĆU UPRAVU
KLASA: UP/I-230-02/98-01/1788
URBROJ: 251-02-02-98-2
Zagreb, 7. prosinca 1998
objavili: z&z, 25.12.2010, 20:30


 

utorak, 21. rujna 2010.
Godišnjica pogibije Ante Paradžika

 
 
 
 
 
 
Članovi Upravnog i Nadzornog odbora Udruge dragovoljca HOS-a Grada Zagreba posjetili su grob Ante Paradžika, jednog od obnovitelja Hrvatske stranke prava, čiji je bio dopredsjednik, te osnivač HOS-a (Hrvatskih obrambenih snaga), na čijem je čelu bio kao načelnik Ratnog stožera. Članovi Udruge predvođeni Predsjednikom Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba Ivanom Friščićem i dopredsjednikom Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Vladom Jukićem položili su vijenac i zapalili svijeće, te se trenutcima tišine prisjetili istinskog heroja.

Ante Paradžik, rođen 10. veljače 1943. godine u Ljubuškom, je bio hrvatski domoljub, te je u vrijeme Hrvatskog proljeća 1971, godine kao predsjednik Saveza studenata Hrvatske aktivni sudionika tadašnjih događanja. Nakon hapšenja, osuđen je na montiranom procesu. Kao osvjedočeni borac za neovisnost i slobodu hrvatskog naroda, 1990 sudjeluje u obnavljanju Hrvatske stranke prava, a nešto kasnije i u osnivanje HOS-a. Hrvatski vitez ubijen je 21. rujna 1991, u Sesvetama u još uvijek nerazjašnjenim okolnostima.

Nakon ubojstva dvije postrojbe HOS-a nosile su ime "Ante Paradžik".
objavili: z&z, 25.09.2010, 11:30
subota, 18. rujna 2010.
9. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

 
 
 
 
 
Pobjednik Ultramaratona Nedjeljko Đurin

Domaćini iz Osijeka predvođeni saborskim zastupnikom i predsjednikom HSP-a Danijelom Srbom, i Borislavom Barišićem predsjednikom Saveza udruga Dragovoljaca HOS-a, zajedno sa Ultramaratoncima položili su vijenac kraj spomenika na Trgu Slobode, a zatim je označen start zadnje dionice do Ovčare pokraj Vukovara. Kiša je ispratila Ultramaratonce na posljednju dionicu, ali to nije spriječilo Nedjeljka Đurina da umjerenim tempom stigne treći na cilj, ali to mu je bilo dovoljno za ukupnu pobjedu 9 Memorijalnog Ultramaratona Zagreb-Vukovarsa vremenom 34.46.55, ispred drugoplasiranog Elvira Rakipovića. Ciljem zadnje dionice, kao prvi, prošao je Duško Štrbac sa vremenom 4.38.23, što je bilo dovoljno za četvrto mjesto u ukupnom poretku, zaostajući 20 minuta iz trećeplasiranog.

U ženskoj konkurenciji zadnju dionicu prva je pretrčala Želimira Kopecki sa minimalnom prednošću ispred Marije Vrajić, koja je ipak u ukupnom poretku sa 50 minuta prednosti pobjednica u ženskoj konkurenciji.

Na Vukovarskoj Ovčari trkače je dočekalo gotovo tisuću ljudi iz cijele Hrvatske, a od uzvanika spomenuli bi načelnika ratnog stožera HOS-a Antu Đapića, saborskog zastupnika i predsjednika HSP-a Danijela Srba, Borislava Barišića predsjednika Saveza udruga Dragovoljaca HOS-a, Mirka Dusparu, gradonačelnika Slavonskog Broda, Vladu Jukića, dopredsjednika Saveza udruga Dragovoljaca HOS-a, te mnogobrojne predstavnike Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, mnoštvo bickera, te kuburaško društvo „gromovnik“, koje je svečanim pucnjem odalo počast poginulim bojovnicima Domovinskog rata.

Borislav Barišić, istaknuo je kako bi ovakve napore Udruge dragovoljaca HOS-a trebale prepoznati i Državne institucije, jer ipak je riječ o jednoj od najzahtjevnijih atletskih utrka u Europi, a posvećena je Hrvatskim braniteljima koji su preživjeli Domovinski rat, kao i onima koji su položili živote na oltar Domovine.

Na kraju protokola predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba Ivan Friščić predao je plaketu zahvale domaćinu, izaslaniku gradonačelnika Vukovara Vjekoslavu Karauli za dobru organizaciju 9. Memorijalnog Ultramaratona Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“ u Vukovaru.

9. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, dužine 344.1 km, najzahtjevnija je atletska utrka u ovom dijelu Europe, a organizira je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, uz pomoć sudaca Hrvatskog atletskog saveza.

Rezultati 5. dionice, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Duško Štrbac 4:38:23
2. Elvir Rakipović 4:39:23
3. Nedjeljko Đurin 4:50:30
4. Krešimir Šimić 5:16:51
5. Marijan Madunić 5:22:44
6. Mirko Ervačić 5:51:32


Rezultati 5. dionice, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 5:27:45
2. Želimira Kopecki 5:27:46


Rezultati ukupno, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 34:46:55
2. Elvir Rakipović 36:22:26
3. Marijan Madunić 37:20:48
4. Duško Štrbac 37:41:20
5. Krešimir Šimić 38:31:07
6. Mirko Ervačić 40:21:27


Rezultati ukupno, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 39:30:26
2. Želimira Kopecki 40:21:27


objavili: z&z, 19.09.2010, 18:30
petak, 17. rujna 2010.
9. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

 
 
 
 
Nedjeljko Đurin zadržao prednost

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kraj spomen obilježja poginulima u Domovinskom ratu započeo je i četvrti dan Ultramaratonske utrke. Gradonačelnik Mirko Duspara, dogradonačelnik Zoran Ivanović i dogradonačelnica Ilijana Vrbas Pejić te predsjednik Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić ispratili su trkače na najtežu dionicu do Osijeka dugu 84 km.

Vrijeme na startu je bilo prekrasno sunčano, ali se tijekom utrke promijenilo, najprije se naoblačilo, a zatim je kišilo.

Elvir Rakipović, Osječanin, na "domaćem terenu" nametnuo je tempo koji mu odgovara i u prvom dijelu utrke stvorio prednost od 500 metara, ali ga je nakon toga Nedjeljko Đurin sustigao, te su dobar dio vremena trčali zajedno, ipak, prvi je ciljem prošao Elvir Rakipović. Ostali maratonci su odmjerenim tempom završili i ovu četvrtu dionicu, bez odustajanja.

U ženskoj konkurenciji nije bilo iznenađenja, Marija Vrajić kojoj je ovo treći nastup znalački je završila ovu najtežu dionicu, te povećala prednost pred Želimirom Kopecki.

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali saborski zastupnik i predsjednik HSP-a Danijel Srb, Borislav Barišić predsjednik Saveza udruga Dragovoljaca HOS-a i Marijo Opačak povjerenik HSP-a za Osijek, koji su na svečanoj večeri podijelili medalje i priznanja najboljima.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba Ivan Friščić predao je plaketu zahvale domaćinu, za dobru organizaciju 9. Memorijalnog Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata" na području Osiječko-Baranjske županije.

9. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, dužine 344.1 km, najzahtjevnija je atletska utrka u ovom dijelu Europe, a organizira je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, uz pomoć sudaca Hrvatskog atletskog saveza.

Rezultati 4. dionice, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 9:01:28
2. Elvir Rakipović 8:59:54
3. Marijan Madunić 9:35:24
4. Duško Štrbac 9:54:46
5. Krešimir Šimić 9:54:45
6. Mirko Ervačić 10:19:51


Rezultati 4. dionice, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 10:06:56
2. Želimira Kopecki 10:24:28


Rezultati ukupno, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 29:56:25
2. Elvir Rakipović 31:44:03
3. Marijan Madunić 31:58:04
4. Duško Štrbac 33:02:57
5. Krešimir Šimić 33:14:16
6. Mirko Ervačić 35:03:50


Rezultati ukupno, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 34:02:40
2. Želimira Kopecki 34:53:42


objavili: z&z, 18.09.2010, 15:50
četvrtak, 16. rujna 2010.
9. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

 
 
 
 
Na najdužoj dionici, 90.6 km, startalo 8 ultramaratonaca

Iz Novske je u 8.30 sati nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća pokraj spomen obilježja poginulim bojovnicima startala treća, najduža dionica prema Slavonskom Brodu.

Na startu, ultramaratonce su ispratili članovi braniteljskih udruga Sisačko moslavačke županije, predvođeni predsjednikom Odbora za branitelje Sisačko-moslavačke županije Željkom Soldom, koji je pucnjem iz startnog pištolja označio start utrke.

Putem do Slavonskog Broda maratonce su pozdravila djeca iz Osnovne škole u Rajiću, a trkači iz Slavonskog Broda su iz Nove Kapele dopratili Ultramaratonce sve do cilja na Korzu.

Rutinski odmjerenim tempom Nedjeljko Đurin pobjedom u trećoj dionici povećao je prednost pred drugoplasiranim trkačem Marijanom Madunićema za više od 90 minuta, dok Osječanin Elvir Rakipović kojem je ovo 7 nastup na Ultramaratonu za prvoplasiranim zaostaje gotovo 2 sata. Hoće li ta prednost nakon treće dionice Nedjeljku Đurinu biti dostatna za pobjedu cijele Ultramaratonske utrke vidjet će se nakon sutrašnje najteže dionice od Slavonskog Broda do Osijeka, dužine 84 km.

Ultramaratonce su u Slavonskom Brodu dočekali gradonačelnik Mirko Duspara, te dogradonačelnik Zoran Ivanović i dogradonačelnica Ilijana Vrbas Pejić te predsjednik Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda Hrvoje Andrić, koji su na svečanoj večeri podijelili medalje i priznanja najboljima.

Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a grada Zagreba Ivan Friščić predao je plaketu zahvale gradu Slavonskom Brodu, kao zahvalu za sve učinjeno u organizaciji 9. Memorijalnog Ultramaratona Zagreb-Vukovar "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata".

9. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, dužine 344.1 km, najzahtjevnija je atletska utrka u ovom dijelu Europe, a organizira je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, uz pomoć sudaca Hrvatskog atletskog saveza.

Rezultati 3. dionice, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 9:35:08
2. Marijan Madunić 9:58:44
3. Elvir Rakipović 10:04:40
4. Duško Štrbac 10:14:43
5. Krešimir Šimić 10:26:13
6. Mirko Ervačić 11:36:23


Rezultati 3. dionice, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 11:08:41
2. Želimira Kopecki 11:26:34


Rezultati ukupno, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 20:54:57
2. Marijan Madunić 22:22:40
3. Elvir Rakipović 22:44:09
4. Duško Štrbac 23:08:01
5. Krešimir Šimić 23:19:31
6. Mirko Ervačić 24:43:59


Rezultati ukupno, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 23:55:44
2. Želimira Kopecki 24:29:14


objavili: z&z, 18.09.2010, 15:30
srijeda, 15. rujna 2010.
9. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

 
 
 
 
U vodstvu Nedjeljko Đurin

U srijedu, 15. rujna, iz Ivanić Grada startala je druga dionica Ultramaratonske utrke. Natjecatelje, njih 11 u muškoj i dvoje u ženskoj konkurenciji, ispratili su domaćini iz Ivanić Grada i Kloštar Ivanića. Nedjeljko Đurin, prvi put na ovoj vrlo zahtjevnoj utrci probio se na prvo mjesto u ukupnoj konkurenciji, nakon druge dionice koja je duga 72 km, sa ukupnim vremenom 11.19.49 min.

Drugoplasirani je Marijan Madunić, a trećeplasirani Elvir Rakipović dok je u ženskoj konkurenciji uvjerljiva Marija Vrajić sa ukupnim vremenom 12.47.03 ispred Želimire Kopecki 13.02.40.

Na cilju u Novskoj natjecatelje su dočekali predsjednik Županijske Skupštine Sisačko-moslavačke županije Željko Kardaš, predsjednik odbora za branitelje Sisačko-moslavačke županije Željko Soldo, dogradonačelnik Grada Kutine Vladimir Mičetić, Ivica Pandža Orkan savjetnik za branitelje Sisačko-moslavačke županije, te su nakon svečane večere priređene u čast ultramaratonaca podijelili i medalje najboljima.

Kao posebnost ove utrke navodimo i 67 godišnjeg natjecatelja Nikolu Kovača, koji je umjerenim tempom završio ovu drugu dionicu, i time ostvario pravo starta treće dionice.

Treća, ujedno i najduža dionica od 90,6 km, krenut će ujutro u srijedu u 8.30 sati prema Slavonskom Brodu.

9. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, dužine 344.1 km, najzahtjevnija je atletska utrka u ovom dijelu Europe, a organizira je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, uz pomoć sudaca Hrvatskog atletskog saveza.

Rezultati 2. dionice, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 6:46:34
2. Elvir Rakipović 7:18:58
3. Marijan Madunić 7:25:08
4. Krešimir Šimić 7:40:34
5. Duško Štrbac 7:40:34


Rezultati 2. dionice, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 7:32:38
2. Želimira Kopecki 7:40:58


Rezultati ukupno, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Nedjeljko Đurin 11:19:49
2. Marijan Madunić 12:23:56
3. Elvir Rakipović 12:39:29
4. Krešimir Šimić 12:53:18
5. Duško Štrbac 12:53:18


Rezultati ukupno, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 12:47:03
2. Želimira Kopecki 13:02:40


objavili: z&z, 16.09.2010, 22:20
utorak, 14. rujna 2010.
9. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

 
 
 
 
 
 
Svečano otvoren 9 memorijalni Ultramaraton

Pucnjem iz startnog pištolja brigadir Miodrag Demo izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba označio je start 9 memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar u dužini 344,1 km.

Maraton se trči u čast pripadnika zagrebačkog HOS-a ali i svih drugih postrojbi Hrvatske vojske koji su u rujnu mjesecu 1991 godine iz Zagreba krenuli u obranu suvereniteta Republike Hrvatske. Na žalost neki od tih heroja nisu se vratili svojim obiteljima, već su položili svoje živote na oltar Domovine. Njima u čast na startu svake dionice polažu se vijenci i pale svijeće.

Iz Zagreba, ove godine krenulo je ukupno 17 Ultramaratonaca, 15 u muškoj konkurenciji i dvije žene. Ove godine nema ruskih trkača iz razloga što su kasno prijavili svoj dolazak, a propozicije koje nadgleda Hrvatski atletski savez su vrlo stroge. Nakon prvog dana pobijedio je Hrvoje Habuš sa vremenom 4.25.40, dok je kod žena Marija Vrajić ostvarila dobar rezultat i pobijedila u ženskoj konkurenciji. Svakako bi istaknuli Krešimira Šimića, sina poginulog hrvatskog branitelja, koji ultramaraton trči u spomena na svoga oca.

Na cilju u Ivanić Gradu ultramaratonce su dočekali domaćini koji su najboljima podijelili priznanja i medalje.

Rezultati 1. dionice, muški:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Hrvoje Habuš 4:25:40
2. Nedjeljko Đurin 4:33:15
3. Mirko Ervačić 4:55:00
4. Marijan Madunić 4:58:48
5. Mirsad Veladžić 5:11:13
6. Duško Štrbac 5:12:44
7. Krešimir Šimić 5:12:44
8. Nikola Sertić 5:19:28
9. Elvir Rakipović 5:20:31
10. Dragan Kopecki 5:20:44


Van konkurencije:
Ime i prezime Vrijeme
Aleksej Belosludcev 4:38:41


Rezultati 1. dionice, žene:
Br. Ime i prezime Vrijeme
1. Marija Vrajić 5:14:25
2. Želimira Kopecki 5:21:42


objavili: z&z, 15.09.2010, 22:50
9. memorijalni ultramaraton
Najavu događanja možete preuzeti na sljedećem linku:
Najava događanja

 

 
Vodič kroz 9. ultramaraton možete preuzeti na sljedećem linku:
Vodič

Prijavni list možete preuzeti na sljedećem linku:
Prijavni list

subota, 19.lipnja 2010.
4. SABOR SAVEZA UDRUGA DRAGOVOLJACA HRVATSKIH OBRAMBENIH SNAGA

 
 
 
 
 
 
U Sesvetama je 19.lipnja 2010.godine održan 4. Sabor Saveza udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (SUDHOS).

Nakon intoniranja državne himne i odavanja počasti minutom šutnje za sve poginule pripadnike HOS-a i hrvatske branitelje u Domovinskom ratu pozdravnim riječima nazočnim izaslanicima i gostima obratio se predsjednik SUDHOS-a Borislav Barišić. Među brojnim gostima izaslanicima SUDHOS-a se obratio i Dopredsjednik ZBOR-a braniteljskih udruga iz Domovinskog rata grada Zagreba brigadir Ivan Rašić i predsjednik HSP-a Danijel Srb.

Pročitano je izvješće kandidacijskog povjerenstva. Savez udruga dragovoljaca HOS-a osnovale su udruge HOS-a. Struktura vodstva SUDHOS-a prema statutu dijelom je određena na način da Glavni stan SUDHOS-a čine predsjednici UDHOS-a, dok se na saboru biraju članovi Stožera, suda časti, nadzornog odbora, dopredsjednici i predsjednik SUDHOS-a Izvješće o provedbi aktivnosti SUDHOS-a u protekle četiti godine podnio je Ivan Friščić dopredsjednik SUDHOS-a.

Na 4 saboru SUDHOS-a izabrano je novo vodstvo koje će upravljati naredne četiri godine i to:

Predsjednik:
 • Borislav Barišić

Dopredsjednici:
 • Željko Soldo
 • Anto Đapić
 • Vlado Jukić
 • Ivan Friščić

Članovi Stožera SUDHOS-a:
 • Krešimir Marko Artuković
 • Darko Szegi
 • Tomislav Kalaica
 • Ivan Mikec
 • Jurica Jukić

Sud Časti:
 • DR. Boris Kandare - predsjednik
 • Siniša Šukunda
 • Žarko Juratek
 • Ranko Topić
 • Ivo Periša

Nadzorni odbor:
 • Josip Kolarić
 • Pero Dugamotić
 • Franjo Gavran
 • Zvonimir Šimić
 • Željko Kvesić
objavili: z&z, 04.07.2010, 10:30
nedjelja, 30. svibanj 2010.
Nedjeljno nogometno-zabavni spektakl na Maksimirskom stadionu

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Povodu obilježavanja dana branitelja grada Zagreba, a u organizaciji Zbora braniteljskih udruga iz Domovinskog rata Grada Zagreba, održan je revijalni turnir u nogometu na Maksimirskom stadionu.

Nakon intoniranja Državne himne i minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje ispred spomen obilježja poginulim BBB na Maksimirskom stadionu vijence su položili Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Predsjednik uprave Dinamo Mirko Barišić, izaslanstva Dinama i Hajduka, Izaslanstvo Zbora braniteljskih udruga predvođeno predsjednikom Ratko Dragović Klekom, veterani 4 gardijske brigade, veterani 1,2,gardijske, HOS, specijalne policije, Estradne zvijezde Sjevera i Juga te mnogobrojna izaslanstva braniteljskih udruga iz Zagreba.

Gledatelji su imali prilike vidjeti četiri revijalne utakmice, finte "starih" majstora Dinama i Hajduka, okršaj estradnih zvijezda sjevera i juga, remi HRT-a i RTL-a, čvrst otpor 4. gardijske brigade protiv združenih snaga 1. i 2. gardijske brigade, Specijalne policije, Zdruga i HOS-a…

Sve je to bio tek dio bogatoga organiziranom povodom Dana branitelja Grada Zagreba.

Rezultati utakmica:
HRT – RTL 1:1
ESTRADNE ZVIJEZDE SJEVER 0: 4 ESTRADNE ZVIJEZDE JUG
VETERANI DINAMO 3:1 VETERANI HAJDUK 3:1
VETERANI 4 GADIJSKE BRIGADE 2 : 1 VETERANI 1,2 GARDIJSKE HOS I SPECIJALNA POLICIJA
objavili: z&z, 02.06.2010, 08:30

 
Program obilježavanje možete preuzeti na sljedećem linku:
Program obilježavanja


11. Memorijal - Sportovi

Mali nogomet
Nogotenis
Športski ribolov
Košarka-Hakl
Stolni tenis
Streljaštvo vatreno oružje
Karate
Kuglanje
Tenis
Hrvanje
Zračno oružje
Šah
Biciklizam
Svečano otvorenje
 
subota, 24. travnja 2010.
11. Memorijal - Mali nogomet

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U športskom parku Mladost na Savi u organizaciji ŠRDHOS i UDHOS ZAGREB 24. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u malom nogometu u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Dopredsjednici UDHOS-a Siniša Šukunda, Marko Artuković Tajnik UDHOS-a Zvonko Lucić i članovi UO Ante Lažeta, Branko Šmaguc i Ivan Lažeta. Na turniru je sudjelovalo 7 ekipa.

Poredak:
1. Mjesto Klinci Kustošija
2. UDHOS ZAGREB
3. HVIDR-a ČRNOMEREC
4. BBB UDRUGA
5. SS Konfety
6. Udruga branitelja Dugave
7. Udruga branitelja Kustošija

Najbolji Strijelac Stipe Šekelja iz UDHOS ZAGREB.
Najbolji Golman iz ekipe Klinci Kustošija.
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
subota, 24. travnja 2010.
11. Memorijal - Nogotenis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U športskom parku Mladost na Savi u organizaciji Hrvatskog nogotenis saveza i UDHOS ZAGREB 24. travnja 2010. godine s početkom u 12:00 sati, održan je Turnir u nogotenisu u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Ivan Lažeta iz UDHOS-a i Dubravko Zatek iz Hrvatskog nogotenis saveza.

Na turniru je sudjelovalo 7 ekipa.

Poredak ekipno:
 1. Bosanci
 2. Kozari Bok
 3. Bonzo
 4. Rudeš Boysi
 5. UDHOS ZAGREB
 6. Gajnice
 7. Trešnjevka


Poredak pojedinačno:
 1. Ivan Raspudić
 2. Luka Fajfer
 3. Domagoj Zatek
 4. Dubravko Zatek
objavili: z&z, 09.05.2010, 11:00
subota, 24. travnja 2010.
11. Memorijal - Športski ribolov

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na Ribolovnom rekreacijskom centru, jezero Granešina u subotu 24. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u sportskom ribolovu u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili predsjednik udruge dragovoljaca HOS-a Ivan Friščić i predsjednik udruge športskih ribolovaca invalida Domovinskog rata Mirsad Čustić.

Na natjecanju u sportskom ribolovu sudjelovalo je 84 natjecatelja, a najuspješniji su bili:

 1. mjesto - Slavko Fuček i Bećir Malkić HVIDR-a Dubrava 1
 2. mjesto - Božidar Kuti i Ahmet Puškar Udruga 101. brigade HV Susedgrad
 3. mjesto - Pavle Pidručni
objavili: z&z, 02.05.2010, 09:00
subota, 24. travnja 2010.
11. Memorijal - Košarka-Hakl

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U športskom parku Mladost na Savi u organizaciji ŠRDHOS i UDHOS ZAGREB 24. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u košarci hakll u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Dopredsjednici UDHOS-a Siniša Šukunda, Marko Artuković Tajnik UDHOS-a Zvonko Lucić i članovi UO Ante Lažeta, Branko Šmaguc i Ivan Lažeta , Zvonimir Pernar te Željko Kantar voditelj natjecanja.

Poredak:
1. VIVATIP
2. DUBRAVA
3. HVIDRA ČRNOMEREC
4. HRVATSKO MEMORIJALNO-DOKUMENTACIJSKI CENTRA DOMOVINSKOG RATA
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
subota, 24. travnja 2010.
11. Memorijal - Stolni tenis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U športskom parku Mladost na Savi u organizaciji ŠRDHOS i UDHOS ZAGREB 24. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u stolnom tenisu u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Dopredsjednici UDHOS-a Siniša Šukunda, Marko Artuković Tajnik UDHOS-a Zvonko Lucić i članovi UO Ante Lažeta , Branko Šmaguc i Ivan Lažeta te Zvonimir Pernar voditelj natjecanja.

Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa.

Poredak:
1. UDHOS ZAGREB ( Landekić, Brodarić,Tumara)
2. ŠU HVIDR-a ZAGREB ( Vičević , Stonić, Kovač)
3. UDRUGA PTSP ( Gežin, Jurak, Petrović)
4. HVIDR-a TRNJE (Blažević, Drčić, Baršić)
5. UDRUGA ŠRDHOS ZAGREB ( Hrga, Terze)
6. HVIDR-a TRNJE (Biloš, Popović, Leš)
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
petak, 23. travnja 2010.
11. Memorijal - Streljaštvo vatreno oružje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Na Automatskom strelištu Vrapčanski potok 23. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u streljaštvu Vatrenim oružjem iz pištolja velikog kalibra u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Pucalo se unificiranim kalibrom 9x19 mm na metu R 50, udaljenu 25 m. Nastupilo je 12 ekipa udruga branitelja, streljačkih klubova i ekipa donatora.

Svečano su ga otvorili predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Ivan Friščić, dopredsjednik saveza SUDHOS-a Vlado Jukić, predsjednik HVIDR-e Črnomerec Renato Šelj.

Postignuti su slijedeći rezultati:

Ekipno
 1. Trnje - 180
 2. SK Rječina - 180
 3. Lapis - Plus - 172
 4. SD Končar - 171
 5. HVIDR-a Črnomerec 2 - 170
 6. Sveučilište - 170
 7. HVIDR-a Črnomerec 1 - 168
 8. SK Elektroprimorje - 158
 9. LAS - 148
 10. Major - Major - 141
 11. 007 - 108
 12. Medveščak - 86


Pojedinačno
 1. Vjekoslav Poropat - 185 krugova
 2. Tihomir Blinja - 181
 3. Ilija Čančarević - 180
 4. Anton Belančić - 179
 5. Vladimir Palić - 178
 6. Željko Hajdinjak - 176
 7. Emsud Ramić - 171
 8. Željko Anđelić - 164


Natjecanje je provedeno uz veliku pomoć osoblja strelišta i donatora, firmi Major - Major i Lapis - Plus.
objavili: z&z, 02.05.2010, 09:00
nedjelja, 18. travnja 2010.
11. Memorijal - Karate

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U sportskoj dvorani O.Š. Petra Zrinskog, 18.travnja 2010 održan je 11. Međunarodni karate memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba. Turnir je održan pod tehničkom organizacijom Karate kluba Stijena i organizatora programa "Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba". Na turniru nastupalo je 5 zemalja: Austrija, Mađarska, Makedonija, Slovenija i Hrvatska, sveukupno 460 natjecatelja iz 43 karate klubova.

Ceremoniji otvaranja nazočili su: predjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Ivan Friščić, dopredsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Siniša Šukunda, tajnik UDHOS-a gosp. Zvonko Lucić, članovi UO Ante Lažeta i Branko Šmaguc počasni predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba gosp. Damir Štimac, članovi uprave i predsjednik Karate kluba Stijena Goran Štimac. Natjecanje se odvijalo na 5 borilišta u katama pojedinačno i ekipno, te u borbama pojedinačno do 18 god. starosti.

Za najuspješniji klub turnira djelila su se dva pehara. Jedan za kate i jedan za borbe. Oba pehara pripala su karate klubu Ronin iz Zagreba, najuspješniji klub turnira.

Domaćin turnira, KK Stijena u ukupnom poretku zauzeo je 5 mj. u borbama.

Osvajači medelja:
1. mj. Maja Plantić, učenica +40 kg
1. mj. Stjepan Štimac, ml. kadet -41 kg
1. mj. Kristijan Ostrež, junior -55 kg
2. mj. Dominik Vukušić, ml. kadet -57 kg
2. mj. Marko Horvat, ml. kadet - kate niži pojasevi
2. mj. Silvia Buzaljko, juniorka -59 kg
2. mj. Kristina Grlić, juniorka +59 kg
3. mj. Davor Babić, ml. kadet -41 kg

"Karate Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba" poseban je kao sportsko natjecanje koje se održava u čast i na spomen hrabrim braniteljima koji su svoje živote položili za našu Domovinu. Obrambeni i oslobodilački Domovinski rat najvažnije je i najsjajnije razdoblje novije hrvatske povijesti. Svim braniteljima i herojima koji su obranili, oslobodili i nakon gotovo 900 godina ponovo stvorili našu Hrvatsku, iskreno smo zahvalni, a branitelja koji su na tom putu izgubili živote sjećamo se s ponosom i sjetom.

Rezultate možete pogledati na sljedećem linku:
Rezultati kate
Rezultati borbe
Uspjeh_klubova
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
subota, 17. travnja 2010.
11. Memorijal - Kuglanje

 
 
 
 
 
U Športsko rekreacijskom centru Sesvetska dolina 17. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je Turnir u Kuglanju u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Na turniru je sudjelovalo 6 ekipa. Svečano su ga otvorili dopredsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a gosp. Siniša Šukunda i Rade Kartelo, predsjednik Udruge sudionika Domovinskog rata HPT-a.

Poredak:
 1. HVIDR-a Maksimir sa 1033 čunja
 2. Inanaftaplin "KVIN" sa 1009 čunjeva
 3. USDR HPT zauzela je treće mjesto 973 čunja


Nagrade najuspješnijima podijelili su Rade Kartelo, predsjednik Udruge sudionika Domovinskog rata HPT-a i Ivan Plazanić voditelj turnira.
objavili: z&z, 02.05.2010, 09:00
subota, 17. travnja 2010.
11. Memorijal - Tenis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
U Tenis dvorani Podsused u organizaciji Tenis kluba Podsused i UDHOS ZAGREB 17. travnja 2010. godine s početkom u 10:00 sati, održan je Turnir u Tenisu za djčake i djevočice sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Zvonimir Pernar iz UDHOS-a i Jozo Ivičević organizator turnira.

Rezultate možete pogledati na sljedećem linku:
Rezultati
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
subota, 17. travnja 2010.
11. Memorijal - Hrvanje

 
 
 
 
U Športskoj dvorani Pešćenica u organizaciji Saveza hrvačkih športova grada Zagreba, Hrvatskog hrvačkog saveza i UDHOS Zagreb 15. travnja 2010. godine s početkom u 09:00 sati, održan je održano je Prvenstvo Hrvatske za kadete u hrvanju grčko-rimskim načinom u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Damir Štimac iz UDHOS-a i Željko Pjaca tehnički organizator turnira .

Rezultate možete pogledati na sljedećem linku:
Pregled sudjelovanja
Pojedinačni poredak po kategorijama
Rezultati
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
četvrtak, 15. travnja 2010.
11. Memorijal - Zračno oružje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U Streljani streljačkog kluba "Kustošija" na Trgu HOS-a 10, u organizaciji UŠR Veteran 91 i UDHOS ZAGREB 15. travnja 2010. godine s početkom u 15:00 sati, održan je Turnir u zračnom oružju pištolj puška u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Svečano su ga otvorili Tajnik UDHOS-a Zvonko Lucić i članovi UO Ante Lažeta i Branko Šmaguc te domaćin turnira Mario Sačer.

Poredak:
 1. HVIDRA Susedgrad, 536
 2. UŠR Veteran 91, 529
 3. Energetika servis, 454
 4. HVIDRA Dubrava, 440


Rezultate možete pogledati na sljedećem linku:
Puška seniori
Pištolj seniori
Pištolj seniorke
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
srijeda, 14. travnja 2010.
11. Memorijal - Šahovski turnir

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
U Domu športova 14. travnja 2010. godine s početkom u 17:00 sati, održan je Turnir u šahu u sklopu 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba.

Na turniru se okupilo više od 100 sudionika, te od toga 25 hrvatskih branitelja. Turnir se igrao sve do ponoći. Svečano su ga otvorili dopredsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a gosp. Siniša Šukunda i član UO Branko Šmaguc. Igrao se švicarac od 7 kola sa tempom od 10 min. po igraču. Najstariji igrač bio je Radivoje Jakovljevski sa 75 god., a najmlađi Lovro Spiranec sa 6 god.

POREDAK
 1. Dean Zečević nacionalni majstor sa osvojenih 6,5 bodova
 2. Ivan Vršek sa osvojenih 6 bodova
 3. Željko Matić sa osvojenih 6 bodova


U konkurenciji CRO-reiting 1901-2200
 1. Kalajžić Ivan sa osvojenih po 5,5 bodova.
 2. Tomislav Strniščak sa osvojenih po 5,5 bodova.
 3. Damir Livajić sa osvojenih po 5,5 bodova.

U konkurenciji CRO-reiting 1600-1900
 1. Ivan Perić sa osvojenih 5 bodova
 2. Robert Krištović sa osvojenih 4,5 boda
 3. Ivan Bulimbašić sa osvojenih 4 boda

Najuspješniji:
 • Željko Vadla, HRVATSKI BRANITELJ – DRAGOVOLJAC - hrvatski nacionalni majstor sa 5 osvojenih bodova
 • Željko Brajković, HRVATSKI BRANITELJ sa 5 osvojenih bodova
 • ŽENA Mira Srebro sa 4 osvojena boda
 • VETERAN preko 65 god. je Radivoje Jakovljevski sa 5 osvojenih bodova
 • JUNIOR do 20 god. Dalibor Babić sa 3 osvojena boda
 • KADET do 15 god. Luka Samardžić sa 4 osvojena boda


Glavni ili nadzorni sudac bio je fide šahovski sudac Mate Ivančić.
Sudac turnira: državni šahovski sudac Josip Bandur.
Evidentičar - blagajnik: Željko Brajković. Domar: Ivan Petračić "CICO" Direktor – voditelj turnira bio je Bruno Sontag

Rezultate možete pogledati na sljedećem linku:
Nagrade
Rezultati
objavili: z&z, 28.04.2010, 06:00
srijeda, 14. travnja 2010.
10. obljetnica spomen obilježja za poginule branitelje

 
Pozivnicu možete pogledati na sljedećem linku:
Pozivnica
objavili: z&z, 20.04.2010, 08:00
nedjelja, 11. travnja 2010.
11. Memorijal - Biciklistička utrka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nakon svečanog otvorenja 11. Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba, u organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i tehničkog organizatora biciklističkog kluba Zagreb a pod pokroviteljstvom Gradskog Poglavarstva grada Zagreba, označen je start biciklističke utrke.

U 10:20 sati s Trga Siječanjskih Žrtava u Kustošiji startalo je 43 biciklista, završilo 38 biciklista koji su vozeći zagrebačkim ulicama 25 kilometara obilazili spomenike Domovinskom ratu. Natjecali su se biciklisti iz BK Dinamo, BK Ivanić Grada, BK Tuškanac, BK Stubaki, BK Sloga, BK Lokomotiva, BK Vrapče, I BK Zagreba, a u kategorijama: juniori, kadeti, veterani, početnici i rekreativci.

Na relaciji od Himpera do cilja na Oltaru Domovine na Medvedgradu natjecateljima je mjereno vrijeme te su zabilježeni slijedeći rezultati:

 • u kategoriji početnika pobijedio je PETAR OTOČKI
 • u kategoriji kadeta ZVONKO BALAŠKO
 • u kategoriji juniora MATIJA DOVRANIĆ
 • u kategoriji veterani SANJIN WEISS
 • u kategoriji rekreativci IVAN KRNIĆ
 • u kategoriji žena MIA RADOTIĆ


Nagrade su na Oltaru Domovine na Medvedgradu, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća uručili predsjednik UDHOSA Ivan Friščić , Dopredsjednici Siniša Šukunda, Krešimir Marko Artuković, te Predsjednik BK Zagreb tehnički organizator utrke Mladen Lojen i Žarko Juratek iz UO UDHOS.

Startalo je 56 biciklista, Dužina staze: 3,5km Himper – Medvedgrad (Oltar Domovine), po gradu 25 km zatvorene vožnje Prosjek: 15,479 km/h.

Rezultate biciklističke utrke možete pogledati na sljedećem linku:
Rezultati
objavili: z&z, 20.04.2010, 08:00
nedjelja, 11. travnja 2010.
11. Memorijal - Svečano otvorenje

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomenik poginulim bojovnicima Domovinskog rata u Kustošiji, na kojem je uklesano 78 imena hrvatskih branitelja počeo je danas tradicionalni 11. Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba u organizaciji udruge dragovoljaca Domovinskog rata Grada Zagreba.

Vijence su položili i zapalili svijeće izaslanik ministra obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti državni tajnik Zoran Komar, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i koordinator Odjela za branitelje brigadir Miodrag Demo, te predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić i predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreba Ivan Friščić.

Državni tajnik Komar istaknuo je kako je "unatoč činjenici da Domovinski rat jest neupitno ishodište slobode i neovisnosti očito da hrvatski branitelji danas još uvijek nekome smetaju, predstavljaju trn u oku i da se traži način kako ih posvađati i baciti kost razdora". "Kad se sve zbroji meni se čini da to rade upravo oni koji su bili protiv nas ili su gledali po strani kakav će biti ishod rata. I danas nas oni žele posvaditi i zavaditi, zapravo žele napraviti od hrvatskih branitelja cirkusku atrakciju, pretvoriti nas u reality show za naslađivanje, ismijavanje i izrugivanje", istaknuo je Komar i poručio im da neće u tome uspjeti.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je da su hrvatski branitelji i danas ponovno pred iskušenjem te im poručio da ne budu i ne dozvole da budu "monete za podmirivanje dnevno političkih i stranačkih interesa". "Ostanite čvrsto zajedno kao što ste bili zajedno 90-tih i bit će sve u redu", poručio im je.

"Unatoč tome što se mi nemamo čega stidjeti trebamo znati da ne može nitko danas u Hrvatskoj biti privilegiran, a pogotovo ne abolirani pripadnici neprijateljskih postrojbi čiji se popisi neće objavljivati, ali se hoće praviti probleme hrvatskim braniteljima. E, mi smo protiv toga", istaknuo je saborski zastupnik Daniel Srb.

Predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić rekao je "da ova zadnja politička situacija pokušava podijeliti branitelje". "Tko će pitati poginule Zagrepčane za što su oni - jesu li oni za objave ili su protiv njih", upitao je. "U ime poginulih, u ime nas koji smo ostali živi i koji smo izranjavani zahvaljujem ovim športašima što će pronijeti sjećanje na poginule branitelje. A ja vam obećavam da ću činiti sve da se objave imena onih koji su abolirani i onih koji su krivi što naših najmilijih više nema s nama", poručio je.

Među brojnim braniteljima i građanima na svečanom otvorenju nazočili su i Dopredsjednik ZBORA braniteljskih Udruga grada Zagreba Ivan Rašić, Predsjednik zajednice udruga dragovoljaca HOS-a Željko Marjanović, dopredsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Vlado Jukić, Predstavnici udruge navijača Dinama BBB, Predstavnici udruga roditelja pognulih branitelja Grada Zagreba, Udruga za šport i rkreaciju „Veteran 91“ prof. Alen Bartoš, Predsjednik gradske četvrti Črnomerec dr. Dragan Korolija Marinić koji svojim doprinosom kao predsjednik vijeća gradske četvrti Črnomerec već duži niz godina podupire rad naše udruge.

Memorijal poginulim bojovnicima sastoji se od 14 sportova, koji će se odigravati tijekom travnja, a prvi je sport biciklistička utrka čiji je cilj na Medvedgradu, pokraj Oltara Domovine.
objavili: z&z, 20.04.2010, 08:00
11. memorijal
 
 
Na sljedećem linku možete pogledati vodić kroz 11. memorijal:
vodič kroz 11 memorijal

 
Repozitorij
Info box
 
Arhiva vijesti
2010. godina
2009. godina
2008. godina
2007. godina
2006. godina
2005. godina
2004. godina
2003. godina
2002. godina
 
Kalendar
 
   
  Isprintajte ovu stranicu.
Kontaktirajte nas: [email protected]
Webmaster: [email protected]
2005 @ UDHOS-ZAGREB