naslovnica statut udruge o nama galerija srdhos kontakt
Memorijali
Maratoni
Linkovi
VIJESTI
 
petak, 25. veljače 2005.
ZA DVA MJESECA SAVJETOVALIŠTA ZA BRANITELJE OBOLJELE OD PTSP-a.
          Za oko dva mjeseca u Zagrebu će početi s radom savjetovališta za hrvatske branitelje oboljele od PTSP-a i za članove njihovih obitelji u kojima će, danju i noću, raditi psihijatri, defektolozi, psiholozi, socijalni radnici i pravnici. Savjetovalište će se baviti razvijanjem programa psihosocijalne prevencije i potpore braniteljima, provoditi obiteljsko i bračno savjetovanje, organizirati dječje radionice i edukativne programe samopomoći. Branitelji će, u svako doba, moći potražiti pravni savjet, informirati se o oblicima socijalne skrbi, sportskim i drugim programima, o i o poduzetničkim mogućnostima i poticajnim mjerama zapošljavanja i usavršavanja.
          Najava je to s press - konferencije što ju je, 11. veljače, održao zamjenik gradonačelnice Milan Bandić u društvu s pročelnikom za zdravstvo, rad i socijalnu skrb Zvonimirom Šostarom, pomoćnikom pročelnika Mirom Lacom, koordinatorom udruga branitelja i Odjela za branitelje Grada Zagreba brigadirom Miodragom Demom, te predsjednikom zagrebačke Udruge oboljelih branitelja od PTSP-a Željkom Kovačevićem.
          Zagreb je – rečeno je – još uvijek jedini grad/županija u Hrvatskoj koji ima Odjel posvećen braniteljima, a osnivanje savjetovališta samo je nastavak sustavne brige i pomoći u rješavanju njihovih životnih problema.
Članak je preuzet sa službenog portala Poglavarstva Grada Zagreba.
 
 
Povratak na naslovnicu

(objavili: z&z, 25.02.2005. 18:15)
Repozitorij
Info box
 
Arhiva vijesti
2010. godina
2009. godina
2008. godina
2007. godina
2006. godina
2005. godina
2004. godina
2003. godina
2002. godina
 
Kalendar
 
   
  Isprintajte ovu stranicu.
Kontaktirajte nas: [email protected]
Webmaster: [email protected]
2005 @ UDHOS-ZAGREB