Naslovna » udhos » zbogom oružje

zbogom oružje

nedjelja, 8. prosinac 2002.

ZBOGOM ORUŽJE”.

U koordinaciji udruga UDHOS-ZAGREB, BRANITELJA 150. BRIGADE, HVIDRE ČRNOMEREC u suradnji sa MUP-RH i Gradskim uredom za zdravstvo rad i socijalnu skrb, odijel za branitelje Grada Zagreba organizirana je akcija prikupljanja eksplozivnih sredstava, streljiva i oružja.
Tijekom provođenja nacionalnog programa akcije “Zbogom oružje” veliki broj građana predao je znatnu količinu oružja, oruđa i eksplozivnih tvari koje su nelegalno posjedovali a da pritom nisu i neće biti, poduzimane nikakve mjere protiv onih koji takvo oružje predaju do kraja akcije, odnosno od 25. studenog do 7. prosinca 2002. godine.
Gotovo sve udruge proistekle iz Domovinskog rata s područja Policijske postaje Črnomerec iskazale su razumijevanje za poduzimanje ovakvih akcija kako bi se spriječile neželjene posljedice ranjavanja građana, posebno najmlađih, tj. djece. U proteklom vremenu svjedoci smo i tragičnih događaja gdje su neodgovorni pojedinci pucanjem u zrak prouzročili smrt naših sugrađana koji su stradali od projektila u slobodnom padu.

Spread the love

Comments

comments