Naslovna » Ultramaratoni » 14.ultramaraton 2015 » Lojze Primožič povećao prednost

Lojze Primožič povećao prednost

  1. MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

Slavonski Brod – Osijek

 Lojze Primožič  povećao prednost

Inače hladno  vrijeme bilo je i na startu u Slavonskom Brodu, od kud su trkače, nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini a Tomislav  Vlajinić, pucnjem iz pištolja označio je start.

Nakon četvrte dionice vodi slovenski trkač Lojze Primožić koji je povećao prednost nad prošlogodišnjim pobjednikom ultramaratona Borisom Ivanovičem a trećeplasirani je Mirko Ervačić iu hrvatske

Ultramaratonce su u Osijeku dočekali predsjednik Saveza udruga dragovoljaca HOS-a Borislav Barišić sa suradnicima koji je ujedno najboljima podijelio medalje i priznanja, a Ivan Friščić, predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba domaćinu, Borislavu Barišiću dodijelio je zahvalnicu.

U jutro u 8.30 sati iz Osijeka će startati svega 5 trkača nositelja utrke na posljednju petu dionicu koja je ujedno i najkraća, 47 kilometara, do cilja na Ovčari pokraj Vukovara. Od pet trkača, čak su četvorica  strani trkači iz Slovenije.

Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” održava se od 2002. godine i njime se obilježava sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a koji su 16. – 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.

Dužina staze je 344 kilometara, a sastoji se od pet dionica: Zagreb – Ivanić Grad, Ivanić Grad – Novska, Novska – Slavonski Brod, Slavonski Brod – Osijek te Osijek – Vukovar. Kao i ranijih godina, organizator ultramaratona je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, a očekuje se da će maratonci u Vukovar stići u subotu, 17. listopada.

4. dionica Slavonski Brod – Osijek 84,0 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Lojze Primožič 005 SLO 7:49:57
2. Boris Ivanovič 004 SLO 8:21:36
3. Mirko Ervačić 010 CRO 9:13:09
4. Zdravko Barič 009 SLO 9:55:10
5. Zmago  Horvat 001 SLO 9:55:10
8. Ivo Aničić 011 CRO Odustao

Foto galerija klikom na fotografiju

14.MEMORIJALNI ULTRAMARATON
14.MEMORIJALNI ULTRAMARATONOct 13, 2015Photos: 948
 
Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik druge dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …