Naslovna » Multimedija » E-Knjižnica » Izložba plakata

Izložba plakata

Plakati su predstavili devet velikih projekta putem kojih je UDHOS Grada Zagreba prepoznat u široj javnosti, športskim i kulturnim djelatnicima u Gradu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj: „Memorijal poginulim braniteljima Domovinskog rata Grada Zagreba“ (16 Memorijala), memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar “Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” (14 ultramaratona), moto maraton “Putovi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” (4 motomaratona), memorijalni malonogometni turnir “Blago i Robert Zadro” (4 memorijala), memorijalni malonogometni turnir gardijskih brigada HOS-a, Vojne policije i Specijalne policije (2 memorijala), spomenik poginulim braniteljima i dragovoljcima Domovinskog rata s područja gradske četvrti Črnomerec, Trg Hrvatskih obrambenih snaga u Gradu Zagrebu, spomen ploča na Trgu Francuske republike u spomen na poginule dragovoljce Francuze u Domovinskom ratu te foto-monografija spomen obilježja i spomen ploča poginulim braniteljima u Gradu Zagrebu.

Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga grada Zagreba

Upravni odbor: Ivan Friščić, Siniša Šukunda, Miroslav Šurbek, Zvonko Lucić, Ante Lažeta, Ivan Lažeta, Krešimir Marko Artuković

Nadzorni odbor: Branko Šmaguc, Željko Kvesić, Damir Bevanda, Luka Ilić, Miroslav Mucić

Organizator izložbe: Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba

Autori izložbe: Zvonko Lucić / Siniša Šukunda

Pokrovitelj: Gradska skupština Grada Zagreba

Otvorenje izložbe: 14. siječnja 2016. godine u 18,00 sati u restoranu „Mali Raj”, Zagreb, Samoborska cesta 77

https://issuu.com/udhoszagreb/docs/2017_savez_udhos__izlo__ba_ratnih_f
Izložbom ratnih fotografija u HNK Osijek obilježena 26. obljetnice HOS-a Obilježavanje 26. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu u Hrvaskom narodnom kazalištu u Osijeku upriličena je izložba ratnih fotografija te postrojbe u Domovinskom ratu. U organizaciji Saveza udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, UDHOS-a Čepin te UDHOS-a Ivanovac svečano je obilježena 26. obljetnica HOS-a u Domovinskom ratu. Tim povodom u Hrvatskom narodnom kazalištuje upriličena je izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu Pozivu domaćina i organizatora odazvali su se brojni dragovoljci HOS-a, članovi obitelji poginulih HOS-ovaca, predstavnici braniteljskih Udruga, te brojni drugi dužnosnici sa lokalnih razina te političkih stranaka. Intendant HNK u Osijeku gospodin Božidar Šnajder istaknuo je da je HOS imao važnu ulogu u Domovinskom ratu te da je ova izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu najmanje što je grad Osijek mogao učiniti u prigodi obilježavannja obljetnice HOS-a. Svečanim obilježavanjem 26. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu želimo pokazati javnosti i graĎanima svoju ulogu i zadaću u Domovinskom ratu, a svojim članovima – veteranima i braniteljima želimo stvoriti osjećaj zajedništva, da su i dalje jednako vrijedni te da zajedničkim snagama možemo sačuvati temeljne vrijednosti HOS-a. Predsjednik TuĎman je 1. listopada 1991. godine, donio zapovijed (koju je sam napisao) da postrojbe HOS-a ulaze u sastav zapovjedništava zbornih područja OS RH; Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo obrane 1994. sukladno odredbama Službovnika OSRH o znakovlju postrojbi OSRH; U Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uvrstio sam pripadnike HOS-a(1996); Grb Udruga HOS-a odobrile su službe u Grada Zagreba i uz privolu tadašnjeg Ministarstva uprave. Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji iz 2004. godine HOS-ovci su priznati kao punopravni hrvatski branitelji. Izložbom ratnih fotografija o ulozi HOS-a u Domovinskom ratu želimo stvoriti osjećaje kod svojih članova da nisu marginalizirani, da se i dalje netko brine za njih te se predstaviti javnosti u svijetlu kakvog ga mi vidimo. Izložba obuhvaća pažljivo sačuvane i sakupljane ratne fotografije od naših članova i članova njihovih obitelji iz vremena Domovinskog rata Izložbom ratnih fotografija želimo odati počast i priznanje svojim članovima, kao i poginulim suborcima da su dali velik doprinos stvaranju naše Domovine u Domovinskom ratu. Isto tako, izložbom ratnih fotografija te predavanjima želimo doprinijeti očuvanju vrijednosti uloge HOS-a u Domovinskom ratu te pozitivnoj percepciji javnosti o ulozi HOS-a u Domovinskom ratu, te će stoga na aktivnosti biti pozvani svi predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava, kao i mediji da poprate aktivnosti. Sukladno navedenom, tim
aktivnostima ćemo i odati počast i priznanje svojim članovima, kao i poginulim suborcima da su dali velik doprinos stvaranju naše Domovine u Domovinskom ratu. Organizator izložbe je Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga, autori su Zvonko Lucić i Siniša Šukunda, a i u HNK Osijek bit će izložena do utorka 17. listopada 2017.

https://issuu.com/udhoszagreb/docs/2016_udhos_zagreb_vodic_za_izlozbu_
Obilježavanje 25. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu . izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu

U organizaciji Saveza udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga i Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba svečano je obilježena 25. obljetnica HOS-a u Domovinskom ratu.

Ista je održana dana 08.12.2016. s početkom u 18,00 sati u dvorani hotela „Stara Škola“ u Sv. Križu Začretje. Tim povodom je upriličena izložba ratnih fotografija HOS-a u Domovinskom ratu, a nakon intoniranja himne Lijepa naša trenucima šutnje odana je počast svim poginulim HOS-ovcima i drugim Hrvatskim braniteljima poginulim u Domovinskom ratu.

Pozivu domaćina i organizatora odazvali su se brojni dragovoljci HOS-a, članovi obitelji poginulih HOS-ovaca, predstavnici braniteljskih Udruga, izaslanica ministra branitelja te brojni drugi dužnosnici sa lokalnih razina te političkih stranaka.

Zakonom o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji iz 2004. godine HOS-ovci su priznati kao punopravni hrvatski branitelji.

Svečanim obilježavanjem 25. obljetnice HOS-a u Domovinskom ratu želimo pokazati javnosti i građanima svoju ulogu i zadaću u Domovinskom ratu, a svojim članovima – veteranima i braniteljima želimo stvoriti osjećaj zajedništva, da su i dalje jednako vrijedni te da zajedničkim snagama možemo sačuvati temeljne vrijednosti HOS-a.

Predsjednik Tuđman je 1. listopada 1991. godine, donio zapovijed (koju je sam napisao) da postrojbe HOS-a ulaze u sastav zapovjedništava zbornih područja OS RH;

Znakovlje postrojbi HOS-a službeno je odobrilo Ministarstvo obrane 1994. sukladno odredbama Službovnika OSRH o znakovlju postrojbi OSRH;

U Zakonu o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji uvrstio sam pripadnike HOS-a(1996);

Grb Udruga HOS-a odobrile su službe u Grada Zagreba i uz privolu tadašnjeg Ministarstva uprave.

Mnogi HOS-ovci su tijekom rata položili živote za slobodu Domovine, dok su također mnogi ostali teški invalidi.

Izložbom ratnih fotografija o ulozi HOS-a u Domovinskom ratu želimo stvoriti osjećaje kod svojih članova da nisu marginalizirani, da se i dalje netko brine za njih te se predstaviti javnosti u svijetlu kakvog ga mi vidimo.

Izložba obuhvaća pažljivo sačuvane i sakupljane ratne fotografije od naših članova i članova njihovih obitelji iz vremena Domovinskog rata.

Izložbom ratnih fotografija želimo odati počast i priznanje svojim članovima, kao i poginulim suborcima da su dali velik doprinos stvaranju naše Domovine u Domovinskom ratu.

Isto tako, izložbom ratnih fotografija te predavanjima želimo doprinijeti očuvanju vrijednosti uloge HOS-a u Domovinskom ratu te pozitivnoj percepciji javnosti o ulozi HOS-a u Domovinskom ratu, te će stoga na aktivnosti biti pozvani svi predstavnici lokalnih i regionalnih samouprava, kao i mediji da poprate aktivnosti. Sukladno navedenom, tim aktivnostima ćemo i odati počast i priznanje svojim članovima, kao i poginulim suborcima da su dali velik doprinos stvaranju naše Domovine u Domovinskom ratu.

UDHOS ZAGREB Plakati su predstavili dvanaest velikih projekta putem kojih je UDHOS Grada Zagreba prepoznat u široj javnosti, športskim i kulturnim djelatnicima u Gradu Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj:

Organizator izložbe: Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga I Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba

Autori izložbe: Zvonko Lucić / Siniša Šukunda

Otvorenje izložbe: 8. prosinca 2016. godine u 18,00 sati u Sv. Križu Začretju, Mirkovec 16, restoran “Stara škola”.

SAVEZ UDHOS: Boro Barišić, Vlado Jukić, Ivan Friščić, Anto Đapić, Krešimir Marko Artuković, Zvonko Lucić, Darko Szegi, Ivan Mikec, Siniša Šukunda, Luka Ilić, Željko Đapić, Josip Kolarić Predsjednik, Franjo Gavran , Pero Dugandžić, Željko Kvesić, Zvonimir Šimić, dr. Boris Kandare, Ivo Periša, Žarko Juratek, Branko Šmaguc, Damir Bevanda, Željko Soldo, Damir Markuš, Dragan Stefanović, Marko Skejo, Zoran Takač, Marin Delić,

UDHOS ZAGREB: Ivan Friščić, Siniša Šukunda, Miroslav Šurbek, Zvonko Lucić, Ante Lažeta, Ivan Lažeta, Krešimir Marko Artuković, Branko Šmaguc, Željko Kvesić, Damir Bevanda, Luka Ilić, Miroslav Mucić

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Knjiga – Moj prijatelju mene više nema

  Impressum tiskanog izdanja: Izdavač: Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba Za izdavača: Ivan …