Naslovna » nekategorizirano » 11 ultramaraton Zagreb Vukovar 2
11 ultramaraton Zagreb Vukovar 2
Source

11 ultramaraton Zagreb Vukovar 2

Po izrazito lošem vremenu, na put dug 344.1 km, krenulo je 16 ultramaratonaca, a među njima i 3 žene.

Niti kiša koja je padala cijelu noć i jutro nije obeshrabrila uzvanike da isprate 16 hrabrih ljudi na put neizvjesnosti. Mnoge je kiša podsjetila na 91 godinu i na tmurne dane kada su dragovoljci krenuli također u neizvjesnost.

Na startu, ultramaratonce su ispratili mnogobrojni uzvanici, među kojima bi izdvojili Graonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, predstavnike odjela za branitelje Miru Lacu i Miodraga Demu, dopredsjednika saveza udruga dragovoljaca HOS-a Vlado jukić, Danijela Srba i Josipa Miljka, vijećnike u gradskim četvrtima Damir Štimac, Ivica Anić i Zlatko Čičak, predsjefnik USDR HPT Ivan Plazanić, predstavnike mnogobrojnih braniteljskih Udruga, predstavnike Udruga roditelja poginulih branitelja Grada Zagreba, predstavnike Udruge udovica poginulih branitelja za Zagreb i županiju, Anto Jurina Gradski vijećnik u Zaprešiću, i zastupnik županijske Skupštine Mile Ivančić, djeca OŠ Kustošija.

Nakon protokola otvorenja, predsjednik udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić podsjetio je na dane kada su prije 20 godina iz Zagreba krenuli dragovoljci u pomoć opkoljenom Vukovaru, pri tome ne misleći na vlastiti život. U sjećanje na te hrabre ljude organiziramo i ovu utrku. Također u znak zahvale dodijelio je priznanje izaslaniku gradonačelnika Grada Zagreba, brigadiru Miodragu Demi, za pomoć u organizaciji, te za pokroviteljstvo nad svim do sada održanim Ultramaratonima.

Prvi je, kao i prošle godine kroz cilj prošao slovenski natjecatelj, Boris Ivanović.

U cilju dionice u Ivanić Gradu natjecatelje su dočekali domaćini vijećnik u županijskoj skupštini Zagrebačke županije, te član organizacijskog odbora Zagrebačke županije Nikola Sraka.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Obilježena 32. obljetnica HOS-a

U Jarunskim dvorima u Zagrebu prigodnim druženjem HOS-ovci su obilježili 32. obljetnicu osnutka te ratne …