Naslovna » Ultramaratoni » 16.ultramaraton 2017 » Krešimir Šimić savladao i treću, najtežu dionicu ultramaratona Zagreb – Vukovar

Krešimir Šimić savladao i treću, najtežu dionicu ultramaratona Zagreb – Vukovar

Brodski ultramaratonac Krešimir Šimić uspješno je svladao i treću, najdužu i najtežu dionicu ultramaratona Zagreb – Vukovar. Treća dionicatrčana je od Novske do Slavonskog Broda i to u dužini 90,5 km.

16. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“, održava od 10. do 14.listopada 2017., a trči se u spomen na sve poginule pripadnike dragovoljaca i bojovnika Domovinskog rata.

– Ova utrka ne može proći bez emocija. Moja trkačka karijera traje 17 godina i ovo je kruna moje karijere, imam preko 60 tisuća kilometara u nogama, ali ova utrka i dolazak u moj grad za mene imaju posebnu i najveću težinu. Htio sam da Slavonski Brod započne živjeti trčanje, pokrenuli smo i Školu trčanja i zahvaljujem ovim divnim ljudima u plavim i ljubičastim majicama, koji su mi bili velika podrška na polovini ove utrke. Jako sam zadovoljan ovom utrkom i dio je jednog projekta, autobiografskog filma kojeg snimamo na ovoj utrci. Otac mi je poginuo u Domovinskom ratu braneći Vukovar i kada su me pitaki bi li mogao ovakav ultramaraton istrati negdje drugdje, odgovor bi bio ne. Samo od Zagreba do Vukovara. Supruga i kćer Patricija su mi velika podrška na ovom putu, završio je vrlo emotivno brodski ultramaratonac Krešimir Šimić.

– Pripremao sam se primarno za ovu utrku, ali iz Saveza sam dobio poziv da trčim Zagrebački maraton. Danas sam platio cijenu i na pola utrke praktički odustao, jer sam na pola utrke stao na sat vremena i skoro odustao. Poslije sam ipak nastvavio, prednost je velika, ali htio sam skinuti rekord staze. Ova utrka crpi sve više i više, sutrašnja etapa je kraća, ali nije lakša, nadam se kako ću uspjeti zadržati vodstvo rekao je vodeći Robert Radojković.

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju proći u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Sutra je na rasporedu četvrta dionica (84 km). od Slavonskog Broda do Osijeka.

Sretno Šima, sretno ultramaratonci!

 
Foto galerija

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik 22. Ultramaratona Zagreb Vukovar s vremenom 29:27:19

22.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝ Osijek – Vukovar (Ovčara) Završen …