Naslovna » Blago i Robert Zadro » 7.Memorijal Blago i Robert Zadro » 7.memorijalni malonogometni turnir „Blago i Robert Zadro“

7.memorijalni malonogometni turnir „Blago i Robert Zadro“

U subotu, 02. lipnja 2018. godine, u dvorani Sutinska vrela (Sportski klub Podsused), Aleja Seljačke bune 40, s početkom u 10.00 sati.

Svečanom otvorenju nazočit će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, brigadir Miodrag Demo, predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulić, te mnogobrojni predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Ove godine na memorijalu sudjeluju malonogomene ekipe

-Udruga ratnih veterana 1.Gardijsle brigade „TIGROVI“

-Udruga ratnih veterana 2.Gardijske brigade „GROMOVI“

-Udruga branitelja i veterana 72.bojne vojne policije Split

-Udruga veterana 1.Hrvatski gardijski zdrug

-UDHOS Zagreb

-Udruga veterana Domovinskog rata Tovarnik

-Udruga branitelja Široki

-Udruga Branitelja Vukovar

-Udruga branitelja Kupres

  1. Memorijalni malonogometni turnir, „Blago i Robert Zadro“ organizira Športsko rekreacijsko društvo dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

 Više informacija možete dobiti na telefone: 098 210 840, 091 253 3465

BLAGO I ROBERT ZADRO

General bojnik Blago Zadro

Po izbijanju krvave Bitke za Vukovar zbog svojih izuzetnih organizacijskih sposobnosti i hrabrosti preuzima zapovijedanje obranom čitavog Borovog Naselja. Pod njegovim vodstvom na Trpinjskoj cesti, koja je zbog toga i prozvana “Groblje tenkova”, zaustavljena je oklopna sila JNA i uništeno na desetke srpskih tenkova i oklopnih transportera. Bio je hrabar i odlučan, zapovjednik koji je u borbu kretao prvi, no iz jedne se nije vratio. Poginuo je 16. listopada 1991. godine blizu Trpinjske ceste, pokošen rafalom iz puško strojnice dok je junački vodio svoje suborce u akciju.

Blago Zadro pokopan je na vukovarskom Novom groblju 16. listopada 1998. nakon što su njegovi posmrtni ostaci ekshumirani u ljeto ‘98. zajedno s 937 žrtava iz masovne grobnice na vukovarskome Novom groblju.

general bojnik Blago Zadro posmrtno je odlikovan

  1. “REDOM KNEZA DOMAGOJA”,
  2. REDOM DANICE HRVATSKE S LIKOM KATARINE ZRINSKI.

Školska ustanova hrvatske vojske „zapovjedna stožerna škola“ nosi  ime Blage Zadre.

bojnik Robert Zadro

Hrabrost je iskazao kad se u 22 godini života pridružio oružanim snagama 5.8.1990. godine i krenuo u obranu Borova sela.  Osobnim činom bojnika sa manjom skupinom hrabrih mladića vodio je obranu cijelog Borovog naselja.

Njegov mladi život ubrzo se ugasio u akciji na Kupresu i tako se pridružio ocu, Blagi Zadri s kojim je pokopan na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Aleji hrvatskih branitelja u Vukovaru. Ostao je zapamćen kako mladi hrvatski branitelj Borova naselja– Vukovarski heroj. Bio je pripadnik specijalne policije od 5.8.1990. a poginuo je kao pripadnik 5.gardijske brigade 10.4.1992. godine.

Bojnik Robert Zadro posmrtno je odlikovan;

  1. SPOMENICOM DOMOVINSKOG RATA
  2. REDOM HRVATSKOG TROLISTA
  3. RED NIKOLE ŠUBIĆA ZRINSKOG
  4. RED KNEZA DOMAGOJA S OGRLICOM

Njima u čast UDHOS ZAGREB I ŠRDHOS ZAGREB organiziraju ovaj 7. Po redu memorijalni malonogometni turnir na kojem sudjeluju Hrvatski branitelji iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji i sudjelovanju na 7. Memorijalnom turniru „Blago i Robet Zadro“.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Obilježena 32. obljetnica HOS-a

U Jarunskim dvorima u Zagrebu prigodnim druženjem HOS-ovci su obilježili 32. obljetnicu osnutka te ratne …