Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » Krešimir Šimić pobjednik ultramaratona Zagreb – Vukovar

Krešimir Šimić pobjednik ultramaratona Zagreb – Vukovar

17.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

Osijek – Vukovar (Ovčara)

Završen ultramaraton Zagreb – Vukovar 344,1 km

Krešimir Šimić pobjednik 17. Ultramaratona Zagreb Vukovar s vremenom 35:26,09

Kao i proteklih godina, pa tako i ove godine Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizirala je međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar,

Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 17. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u u Osijeku na Trgu hrvatske republike ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na startu u Osijeku, trkače su nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini  Anto Đapić, Vlado Jukić, Boro Barišić i drugi.

Iz Osijeka je krenulo 4 nositelja utrke te još dvadesetak trkača iz udruge Zdravo trčanje  Osijek predvođeni Elvirom Rakipovićem koji je do sada sudjelovao i istrčao 10 ultramaratona Zagreb – Vukovar.

Krešimir Šimić  pobjednik četiri od pet dionica od Zagreba do Vukovara, dok je prvu dionicu pobijedio prošlogodišnji pobjednik i rekorder Robert Radojković koji je zbog ozljede morao odustati od natjecanja, ( rekord ultramaratona s vremenom 27:18:21 )

Lijepo i sunčano vrijeme pratilo je maratonce do Ovčare, gdje su organizatori i natjecatelji položili vijenac i zapalili svijeće.

Na cilju, Ovčari, natjecatelje su dočekali domaćini koji su i podijelili medalje i nagrade.

Od uzvanika ističemo načelnika ratnog stožera HOS-a Antu Đapića, Predsjednika SAVEZ-a UDHOS-a Borislava Barišića, dopredsjednika Vladu Jukića, predstavnike Udruga HOS-a Velika Gorica, Antunovac, Čepin  , kao i ostale uzvanike i predstavnike braniteljskih udruga.

Predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić u ime organizatorima dodijelio je priznanje zahvale domaćinu, Gradu Vukovaru.

4. dionica Osijek – Vukovar 47,0 km
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Krešimir Šimić 105 CRO 4:53:19
2. Antonio Arbanas 106 CRO 4:57:51
3.  Miroslav Ban 003 CRO 5:02:43
4. Zmago Horvat 102 SLO 5:20:58
5. Duško Štrbac 101 CRO 5:20:59
6.  Mirko Ervačić 107 CRO odustao

Van konkurencije je istrčao Roberto Bašić 5:20:59

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Krešimir Šimić 105 CRO 35:26:09
2. Antonio Arbanas 106 CRO 35:55:47
3. Miroslav Ban 003 CRO 37:14:52

Odustali:

  1. Duško Štrbac
  2. Elvir Rakipović
  3. Zmago Horvat
  4. Mirko Ervačić
  5. Robert Radojković
  6. Esad Tašaković

    U ime Upravnog i Nadzornog odbora Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, želimo se zahvaliti osoblju na okrepnim stanicama kao i svim drugima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj 17. Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar  ” putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika domovinskog rata” održi.

 

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …