Naslovna » Memorijali » 22. memorijal 2021 » 22. Memorijal – Svečano otvorenje

22. Memorijal – Svečano otvorenje

17.travnja 2021. je na Trgu siječanjskih žrtava u Kustošiji otpočeo 22. memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata grada Zagreba. Memorijal je organizirala Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, a od samih početaka pokrovitelj je grad Zagreb. Podsjetimo, po završetku Domovinskog rata 1998. osnovana je Udruga dragovoljaca, čiji je cilj okupljanje dragovoljaca i veterana uz promicanje uspomena Domovinskog rata, te pomoć u ostvarivanju pravne, socijalne i ekonomske pomoći članovima Udruge.

Vijence su položili i svijeće zapalili, Ministar hrvatskih branitelja gospodin Tomo Medved i gospodin Miodrag Demo iz odjela za branitelje Grada Zagreba,. Predsjednik Udruge dragovoljaca HOS-a Zagreba Ivan Friščić te razna izaslanstva braniteljskih udruga  iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

Memorijal poginulim bojovnicima sastoji se od 7 sportova, koji će se odigravati tijekom ove godine ,  prvi  po redu je sport biciklistička utrka čiji je cilj na Medvedgradu, pokraj Oltara Domovine.

U čast poginulim braniteljima Kuburaško društvo Gromovnik ispalili su svečani pucanj.

U današnje vrijeme recesije i pandemije Covid 19.Udruzi dragovoljaca HOS-a moralno je ispred materijalnog te smo uz velike napore uspjeli organizirati Memorijal u čast na hrvatske branitelje koji su u stvaranju Hrvatske države položili svoj život istaknuo je predsjednik udruge UDHOS ZAGREB Ivan Friščić te svečano otvorio 22 Memorijal.

Gospodin Miodrag Demo označio je start biciklističke utrke.

Govor Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved

Govor Miodrag Demo, Grad Zagreb

Govor Ivan Friščić, Predsjednik UDHOS ZAGREB

Start Biciklističke utrke

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Izaslanstvo UDHOS ZAGREB odalo počast Stipi Ćoriću

U srijedu 25.siječnja 2022. izaslanstvo  Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba, prisjetilo se poginulih branitelja, kao …