Naslovna » Biciklistički maraton » 1.MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON ZAGREB -VUKOVAR

1.MEMORIJALNI BICIKLISTIČKI MARATON ZAGREB -VUKOVAR

Siniša Šukunda dopredsjednik UDHOS-a Zagreb sa hrvatskim braniteljima iz drugih udruga i građanima rano ujutro u 6:00 sati u petak 22. listopada 2021. godine ispred spomenika poginulim braniteljima u Dubravi, nakon intoniranja hrvatske himne i minute hrvatske tišine te polaganja vijenaca i paljenja svijeća za poginule hrvatske branitelje na dvodnevni put ispratio bicikliste na  1. memorijalnog biciklističkog maratona ‘Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata’ na kojem će biciklisti i ultramaratonaci zajedno nakon prijeđenih  344 kilometra od Zagreba do Vukovara na Vukovarskog ovčari odati počast poginulim hrvatskom braniteljima Vukovara.

Biciklistički maraton je organizirala Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja u sjećanje na pripadnike zagrebačkog HOS-a i sve branitelje koji su u rujnu 1991. iz Zagreba krenuli prema Vukovaru u obranu RH.

Na dvodnevni put iz Zagreba krenulo je šest biciklista dok im se u Slavoniji priključio veći broj biciklista. U svim gradovima kroz koje prolaze zapalili su svijeće kod spomen obilježja za poginule branitelje.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …