Naslovna » Ultramaratoni » 16.ultramaraton 2017 » Poziv na start 16. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata

Poziv na start 16. Memorijalnog ultramaratona Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata

16. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar, „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“, 10.-14.listopada 2017.

Poštovani,

U organizaciji Udruge dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba i suorganizatora, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba od 10.-14. listopada 2017. održava se 16. Memorijalni ultramaraton Zagreb-Vukovar „Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“. Od 2002. godine do danas organiziranjem tog tradicionalnog memorijalnog događanja nastojimo i sačuvati uspomenu na one koje nikada ne smijemo zaboraviti, hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Svečanom početku utrke 10. listopada 2017, u 10.00 sati na Trgu siječanjskih žrtava, nazočit će Ministar hrvatskih branitelja gospodin Tomo Medved, gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić, predsjednik Gradske Skupštine Andrija Mikulić, te brojni predstavnici braniteljskih Udruga.

Memorijalna utrka plijeni pozornost svojom osobitošću dužine staze od 344,1 km, kao najduža i najzahtjevnija utrka u ovom dijelu Europe, a trkači je trebaju proći u pet dionica:

1. dionica: Zagreb (Kustošija) – Ivanić Grad 50,6 km
2. dionica: Ivanić Grad – Novska 72 km
3. dionica: Novska – Slavonski Brod 90,5 km
4. dionica: Slavonski Brod – Osijek 84 km
5. dionica: Osijek – Vukovar (Ovčara) 47 km

Riječ je o događanju koje svojom organizacijom, odazivom sudionika i kvalitetom sadržaja plijeni pozornost javnosti. Nošeni velikim entuzijazmom, naši su članovi napravili temelj na kojemu je danas izrastao sportski događaj koji doseže najvišu organizacijsku razinu te je našao mjesto u kalendarima niza nacionalnih sportskih saveza. Ultramaraton je organiziran u sjećanje na pripadnike Zagrebačkog HOS-a ali i na sve bojovnike Domovinskog rata koji su u rujnu 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu suvereniteta Republike Hrvatske.

Na putu do Vukovara, dragovoljci su prolazili pokraj mnogobrojnih bojišta, na kojima je jedan dio branitelja i poginuo, te se na svim dionicama Ultramaratonske utrke polažu vijenci i pale svijeće u spomen na hrvatske bojovnike koji su dali svoje živote za slobodu naše Domovine.

Detaljne informacije o tijeku organizacije, kao i događanja sa pojedinih dionica, možete dobiti od članova našeg organizacijskog odbora koji će Vam rado pružiti poneku informaciju više.
Siniša Šukunda 098 210 840; Zvonko Lucić 091 2533 465

Organizacijski odbor UDHOS-a
Grada Zagreba

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu.

Plovidba rijekom Dravom i Dunavom u čast poginulim Braniteljima u Domovinskom ratu. U organizaciji Udruge …