Naslovna » Memorijali » 20.memorijal 2019 » 20.memorijal 3.Memorijalni malonogometni turnir Mario Rehor

20.memorijal 3.Memorijalni malonogometni turnir Mario Rehor

 1. Memorijalni malonogometni turnir Mario Rehor

Danas 06. travnja 2019. sportskoj dvorani u Podsusedu održan je 3.pozivni memorijalni malonogometni turnir „Mario Rehor“ u čast i spomen na poginulog maloljetnog dragovoljca HOS-a Maria Rehora. Organizator turnira je Udruga dragovoljaca HOS-a Grada Zagreba. Nakon trenutaka tišine prisjetili smo se Maria Rehora kao i svih njegovih suboraca koji su poginuli u Domovinskom ratu. Uz Upravni i Nadzorni odbor UDHOS ZAGREB turniru su nazočili obitelj Maria Rehora, Majka Nada, sestra Magdalena s obitelji, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, predsjednik SAVEZ-a UDHOS Borislav Barišić, predsjednik HVIDR-e Zagreb Ante Tandara te mnogobrojni predstavnici braniteljskih udruga.

Poredak

  1. MJESTO UDHOS ZAGREB
  2. MJESTO VETERANI 2.GARDIJSKE BRIGADE GROMOVI
  3. MJESTO VETERANI ATJ LUČKO
  4. MJESTO VETERANI NK VRBOVEC
  5. MJESRI VETERANI 1.GARDIJSKE BRIGADE TIGROVI
Najbolji strijelac turnira – Tomislav Kovačić iz UDHOS ZAGREB

Najbolji vratar turnira – Srećko Jantoljak iz Veterana Vrbovec

Najbolji igrač turnira – Dražen Klanjac iz veterana 2. Gardijske brigade Gromovi

Mario je Rehor rođen 29. svibnja 1975. godine u Zagrebu. Hrvat, rimokatolik, mlađi od dvoje djece u obitelji Miroslava i Nade rođene Putrić. Mario je rastao sa sestrom Magdalenom Otac mu je bio nastavnik glazbe, a mati diplomirana ekonomistica. Zvršio je osnovnu i pohađao srednju (grafičku) školu u Zgrebu. Društven, vedar i živahan, bio je izviđač. Volio je šport; posebice plivanje, vaterpolo i jahanje, te ribolov. Nije bio oženjen.

Iako je po izbijanju agresije na Hrvatsku išao tek u treći razred srednje škole, Mario nije mogao ne odazvati se zovu napadnute mu Domovine u već zahuktalo ratu.

Odlazi na ratište u studenome 1991. godine, prvo kao dragovoljac HOS-a, a potom je pripadnik 105. brigade HV. Brani junački Domovinu na Baniji, a zatim u Istočnoj Slavoniji.

Pogiba u izidničkoj akciji, kad mu naprijateljski metak prekida tek 17. godinu života, 30. prosinca 1991. godine, na crti bojišnice u Komletnicima kod Vinkovaca. S njime je poginuo subvojnik Robert Tadić iz Pule. Pokopan je 7. siječnja 1992. godine na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Vitezu je Mariju posmrtno dodijeljen čin časničkog namjesnika HV, te odličje Red Petra Zrinskog Frana Krste Frankopana i Spomenicima domovinskog rata. Ime je mladog viteza Matija utisnuto, uz imena drugih poginulih branitelja, na spomeniku na Kustišiji, kojega je podigla Udruga HOS-a Zagreb. Časno mu je ime također utisnuto na spomeniku kojeg je Grad Zaprešić podigao u Zaprešiću, Općina Otok u Komletinicima, te UDHOS ZAGREB Novskoj kao vječni znak poštovanja i zahvalnosti za obranjenu slobodu. Mariju u čast, jedna ulica u zagrebačkoj Kustošiji nosi ime Marija Rehora.

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik 22. Ultramaratona Zagreb Vukovar s vremenom 29:27:19

22.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR ˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝ Osijek – Vukovar (Ovčara) Završen …