Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » 18.ultramaraton 2019 » Marko Bićanić već stvorio odlučujuću prednost

Marko Bićanić već stvorio odlučujuću prednost

Sa starta u Zagrebu krenulo je osam ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović i Mirko Ervačić.a na cilj 3. etape danas je u Slavonski Brod prvi stigao Bičanić.

SLAVONSKI BROD – Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, POD NAZIVOM “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Ovaj, jedan od najtežih europskih ultramaratona trči se u pet dnevnih etapa, a njegova ukupna dužina od Zagreba do Vukovara (Ovčara) je 344,1 km.

Sa starta u Zagrebu krenulo je osam ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović,Matija Zadravec, Krešimir Šimić  i Mirko Ervačić.

Na cilj najduže 3. etape (Novska – Slavonski Brod), danas su na Korzo stigla trojica, među kojima prvi Marko Bičanić, član Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda. Odustali su Rakipović, Ervačić i Štrbac.  Marko je iz Starog Topolja, koji studira kineziologiju u Zagrebu, gdje u svojstvu trenera i radi u Školi trčanja “Trčaona”. On je u tri istrčane etape stvorio preko 2 sata prednosti pred konkurentima, pa je za očekivati da će ovu veliku prednost očuvati u preostale dvije i okititi se naslovom pobjednika. Podsjetimo se da je prošlogodišnji pobjednik bio također član istog Kluba, Brođanin Krešimir Šimić-Šima.

Svečana večera i dodjela Medalja u organizaciji dr. Vlajnića održana je u Kristal dvorani u Slavonskom Brodu.

Predsjednik UDHOS ZAGREB Ivan Friščić zahvalio se domaćinima Brodsko posavskoj županiji i dr. Vlajniću na pomoći u organizaciji ultramaratona te im uručio prigodna priznanja.

Sutra (u petak) je s Korza start 4. etape od Slavonskog Broda do Osijeka, a ultra završava u subotu kada se trči posljednja 5. etapa od Osijeka do Vukovara (Ovčare).

3. dionica  Novska – Slavonski Brod

DATUM: (četvrtak) 3.listopada 2019.

90,5 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Marko Bičanić 105 CRO 8:53,25
2. Alexey Belosludsev 104  

RUS

10;05.13
3. Gabrijel Lešić 102 CRO 10;05.14
4. Duško Štrbac 101 CRO odustao
5. Mirko Ervačić 107 CRO odustao

FOTO GALERIJA

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

U Kutini obilježena godišnjica smrti Velimira Kvesića

Izaslanstvo   SAVEZ-a UDHOS  predvođeno  dopredsjednicima Ivanom Friščićem,  Antom Đapićem,  Vladom Jukićem, Željkom Soldom, Miroslavom Šurbekom …