Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » 18.ultramaraton 2019 » Marko Bićanić već stvorio odlučujuću prednost

Marko Bićanić već stvorio odlučujuću prednost

Sa starta u Zagrebu krenulo je osam ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović i Mirko Ervačić.a na cilj 3. etape danas je u Slavonski Brod prvi stigao Bičanić.

SLAVONSKI BROD – Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar, POD NAZIVOM “Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata”. Ovaj, jedan od najtežih europskih ultramaratona trči se u pet dnevnih etapa, a njegova ukupna dužina od Zagreba do Vukovara (Ovčara) je 344,1 km.

Sa starta u Zagrebu krenulo je osam ultramaratonaca: Marko Bičanić, Alexey Belosludsjev, Gabrijel Lešić, Duško Štrbac, Elvir Rakipović,Matija Zadravec, Krešimir Šimić  i Mirko Ervačić.

Na cilj najduže 3. etape (Novska – Slavonski Brod), danas su na Korzo stigla trojica, među kojima prvi Marko Bičanić, član Ultramaraton kluba Mazator iz Slavonskog Broda. Odustali su Rakipović, Ervačić i Štrbac.  Marko je iz Starog Topolja, koji studira kineziologiju u Zagrebu, gdje u svojstvu trenera i radi u Školi trčanja “Trčaona”. On je u tri istrčane etape stvorio preko 2 sata prednosti pred konkurentima, pa je za očekivati da će ovu veliku prednost očuvati u preostale dvije i okititi se naslovom pobjednika. Podsjetimo se da je prošlogodišnji pobjednik bio također član istog Kluba, Brođanin Krešimir Šimić-Šima.

Svečana večera i dodjela Medalja u organizaciji dr. Vlajnića održana je u Kristal dvorani u Slavonskom Brodu.

Predsjednik UDHOS ZAGREB Ivan Friščić zahvalio se domaćinima Brodsko posavskoj županiji i dr. Vlajniću na pomoći u organizaciji ultramaratona te im uručio prigodna priznanja.

Sutra (u petak) je s Korza start 4. etape od Slavonskog Broda do Osijeka, a ultra završava u subotu kada se trči posljednja 5. etapa od Osijeka do Vukovara (Ovčare).

3. dionica  Novska – Slavonski Brod

DATUM: (četvrtak) 3.listopada 2019.

90,5 km

 

RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Marko Bičanić 105 CRO 8:53,25
2. Alexey Belosludsev 104  

RUS

10;05.13
3. Gabrijel Lešić 102 CRO 10;05.14
4. Duško Štrbac 101 CRO odustao
5. Mirko Ervačić 107 CRO odustao

FOTO GALERIJA

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

21.Memorijal poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba

Pozivamo Vas da svojom nazočnošću uveličate početak 21.Memorijala poginulim bojovnicima Domovinskog rata Grada Zagreba 6.lipnja …