Naslovna » Ultramaratoni » 17.ultramaraton 2018 » 18.ultramaraton 2019 » Marko Bićanić pobjednik ultramaratona Zagreb – Vukovar

Marko Bićanić pobjednik ultramaratona Zagreb – Vukovar

18.MEMORIJALNI ULTRAMARATON ZAGREB-VUKOVAR

˝PUTEVI DRAGOVOLJACA HOS-a I BOJOVNIKA DOMOVINSKOG RATA˝

Osijek – Vukovar (Ovčara)

Završen ultramaraton Zagreb – Vukovar 344,1 km

Marko Bićanić pobjednik 18. Ultramaratona Zagreb Vukovar s vremenom 34:01,04

Kao i proteklih godina, pa tako i ove godine Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizirala je međunarodni Memorijalni ultramaraton Zagreb – Vukovar,

Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata“.

Sudionici ovogodišnjeg 18. Memorijalnog maratona, okupili su se nešto prije 8 sati u u Osijeku na Trgu hrvatske republike ispred Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, gdje su zapalili svijeće i pomolili se za sve branitelje poginule u Domovinskom ratu.

Na startu u Osijeku, trkače su nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća, ispratili domaćini  Anto Đapić, Vlado Jukić, Borislav Barišić i drugi.
Iz Osijeka je krenulo 3 nositelja utrke te još dvadesetak trkača iz udruge Zdravo trčanje  Osijek predvođeni Elvirom Rakipovićem koji je do sada sudjelovao i istrčao 10 ultramaratona Zagreb – Vukovar.

Pobjednik prve dionice od Zagreba do Ivanić Grada je Matija Zadravec,pobjednik druge dionice od Ivanić Grada do Novske Marko Bićanić, pobjednik treće dionice od Novske do Slavonskog Broda je također Marko Bićanić, pobjednik četvrte dionice od Slavonskog Broda do Vukovara je Mirko Ervačić dok je u zadnjoj dionici od Osijeka do Vukovara-Ovčara pobijedio doajen ovoga ultramaratona koji ga je do sada istrčao 15 puta Duško Štrbac.

Promjenjivo vrijeme praćeno kišom ove godine pratilo je maratonce do Ovčare, gdje su organizatori i natjecatelji položili vijence i zapalili svijeće. Kuburaško društvo Gromovnik iz Svete Nedjelje pucnjem iz kubura odalo je počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Na cilju, Ovčari, natjecatelje su dočekali domaćini koji su i podijelili medalje i nagrade.

Od uzvanika ističemo izaslanika gradonačelnik grada Vukovara Tomislava Josića, Predsjednika SAVEZ-a UDHOS-a Borislava Barišića, dopredsjednika Vladu Jukića, predstavnike Udruga HOS-a iz cijele hrvatske kao i ostale uzvanike i predstavnike braniteljskih udruga.

Predsjednik UDHOS-a Grada Zagreba, Ivan Friščić u ime organizatorima dodijelio je priznanje zahvale domaćinu, Gradu Vukovaru.

4. dionica Osijek – Vukovar 47,0 km
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Duško Štrbac 101 CRO 4:46:17
2. Marko Bićanić 105 CRO 4:47:05
3. Alexey Belosludsev 104 RUS 5:02:52
4. Gabrejel Lešić 102 CRO 5:52:08
5. Elvir Rakipović 107 CRO 5:52:09
RB. Ime i Prezime Startni broj Država Vrijeme
1. Marko Bićanić 105 CRO 34:01,04
2. Alexey Belosludsev 104 RUS 37:30:49
3. Gabrijel Lešić 102 CRO 40:39:19

Suci Zbor atletskih sudaca grada Zagreba

Mirko Brlečić

Vladimir Gjurgjević

U ime Upravnog i Nadzornog odbora Udruge dragovoljaca Hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba, želimo se zahvaliti osoblju na okrepnim stanicama kao i svim drugima koji su na bilo koji način doprinijeli da se ovaj 18. Memorijalni ultramaraton Zagreb Vukovar  ” putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika domovinskog rata” održi.

 

FOTO GALERIJA

Spread the love

Comments

comments

Pročitajte

Marko Bičanić pobjednik i četvrte dionice

Ove kao i proteklih godina, Udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga Grada Zagreba organizira međunarodni Memorijalni …